Jovanović: Više neću gubiti vrijeme na srednjovjekovne poglede Crkve

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2012. u 15:54
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ministar Željko Jovanović izjavio je kako crkva ni udruge nemaju što tražiti u školama.

Trakavici oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole čini se nema kraja, piše Večernji list. Na Cvjetnome trgu danas su članovi udruge Grozd održali konferenciju za medije kako bi ponovno poručili kako je ministar Jovanović taj koji širi neistine i manipulira.

Napomenuli su kako udruga Glas roditelja za djecu želi zdravstveni odgoj, ali ne ovaj koji sada nameće ministarstvo znanosti i obrazovanja. – Jedino što roditelji traže je da ovaj program ne bude obavezan, već da škole uvedu dva programa kako bi roditelji u skladu sa svojim ustavnim i međunarodno priznatim pravima mogli odabrati onaj program koji će biti u skladu s njihovim sustavom vrijednosti – kažu iz udruge i poručuju kako se ministar Jovanović sada izvlači govoreći kako preporučena literatura služi isključivo nastavnicima i da se ti sadržaji neće prenositi djeci.

– Među preporučenom literaturom nisu samo preporučene knjige već su tu neki priručnici. U njima su metodički razrađeni sadržaji i cjeline, nude se radni listovi. Znači, sve je predviđeno za konkretan rad s djecom – rekao je Ladislav Ilčić, predsjednik udruge Grozd.

Na izjave udruge Grozd reagirao je ministar Željko Jovanović koji je za Media servis izjavio kako crkva ni udruge nemaju što tražiti u školama te je poručio kako više neće gubiti vrijeme na "Grozdove neistine i srednjovjekovne poglede Crkve na današnjicu u 21. stoljeću". Ponovio je kako je kurikulum znanstveno utemeljen, a udrugu Grozd i Crkvu prozvao je zbog dezinformiranja javnosti.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (17)
Pogledajte sve

pa dobro im je rekao …i treba ih poslati tam gdje im je i mjesto ..u njihove bogomolje ..nek ritualiziraju i pijuckaju vino …niš ne delaju …džabalebare cijeli život ..natežu klince …i žive u glavama prije 2 tisućice godina…mješaju se u sve ..kao kaj got oni vele to treba biti zakon ..onaj fufljavi Bozanić izgleda koda ga je voda donijela …
dajte otkantajte već jednom …tam gdje vam je mjesto …


tebi jedno zlo opravdava drugo, dakle potez Jovanovića i svećenika koji su se oglušili na poziv Evanđelja i Puta, niti Crkva nije imuna na grijeh jer iz naroda dolazi svećenstvo, a opet nešto svećenstva zaluta u traženju neke svoje istine, jer ih nije briga za dobrobit ljudi već samo za svoju. Kako Evanđelje kaže u žitu ima kukolja, stoga svi koji osuđuju pojedince koji čine zla djela je način kako se čisti pšenica od kukolja. A ne da kukolj se čisti od pšenice……

@Pero7
To mu je bila prva ljubav,a ona se nikad ne zaboravlja. Razlog tome je što je znanstveno dokazano da se radi o vrlo traumatičnom iskustvu.

@ tramell ,

jel možda tebe prčio u guzicu kada si siguran da je to istina ?

New Report

Close