Još dvije velike banke objavile dobre vijesti za svoje klijente

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2023. u 12:21
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz HPB-a i PBZ-a izvijestili su o uspješnom provođenju uvođenja eura.

Sa zadovoljstvom obavještavamo da smo u Privrednoj banci Zagreb d.d. uspješno proveli uvođenje eura. Kao što je i planirano PBZ poslovnice su danas, 2. siječnja  otvorene sukladno redovnom radnom vremenu. Naši klijenti, građani i poslovni subjekti mogu nesmetano koristiti sve kartične usluge, bankomate i PBZ digitalno bankarstvo.

Također, podsjećamo da do 15. siječnja 2023.  građani mogu bez naknade podizati gotovinu debitnom karticom na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj a najbliži aktivni bankomat za isplatu eura mogu pronaći pomoću karte na https://bankomati.hub.hr/

„Bio je ovo zaista  vrlo složen i zahtjevan projekt kojeg smo uspješno proveli. Banke su bile jedan od ključnih aktera u procesu uvođenja eura i čestitam svim djelatnicima PBZ Grupe kao i svim drugim dionicima  koji su svojim radom i zalaganjem  doprinijeli uspješnosti uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Ulazak u europodručje pozitivno će djelovati na naše gospodarstvo i hrvatski bankarski sustav. Učinit će nas konkurentnijim i otpornijim nego što je to bilo izvan europodručja. Najkraći put od ulaska u ERM II do uvođenja eura, koji je za Hrvatsku bio kraći 11 dana od Slovenije ili čak 225 dana od Slovačke veliki je kompliment Vladi RH, Ministarstvu financija i HNB-u, ali je predstavljao i veliki izazov za banke da tako brzo provedu najsloženiji projekt koji zahtijeva angažman svih dijelova banke. Stoga smo zadovoljni što smo sve zadatke izvršili u skladu s očekivanjima i omogućili našim klijentima, koji su centar naših nastojanja, nesmetanu tranziciju u ovu veliku svjetsku valutu s podizanjem funkcionalnosti naših kanala već nekoliko minuta iza ponoći, u Novoj godini“, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

Hrvatska poštanska banka je u potpunosti realizirala sve aktivnosti prelaska na novu valutu euro čime je uspješno završen ovaj kompleksan i zahtjevan proces.

Konverzija kuna u eure je uspješno završena te su nakon novogodišnjeg vikenda u kojem su provedene završne prilagodbe sustava na euro, klijentima dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima Banke.

Iznimno smo ponosni na sve naše kolegice i kolege koji su svojim angažmanom tijekom cijele prethodne godine i pogotovo migracijskog vikenda omogućili ovaj veliki uspjeh Banke.

Poslovnice HPB-a rade po redovnom radnom vremenu, a isplata mirovina je, iznimno, zbog prilagodbe na euro, omogućena danas 2. siječnja 2023. te se od veljače redovna mirovinska primanja nastavljaju isplaćivati prvog dana u mjesecu.

U tijeku je prilagodba bankomata, a od 1. siječnja 2023. na njima je moguće podići isključivo eure. Od 15. siječnja 2023. cijela mreža HPB bankomata bit će prilagođena na euro, a do tog datuma omogućeno je podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u RH bez naknade. Radi lakšeg snalaženja, na www.hpb.hr objavljena je interaktivna karta dostupnih bankomata u Hrvatskoj.

HPB će tijekom 2023. za sve potrošače mijenjati gotov novac kune za gotov novac eura uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i bez naknade, neovisno o količini novčanica i kovanica koje se mijenjaju. U slučaju potrebe zamjene većih iznosa gotovine, obvezna je najava i dogovor u Banci. Svojim klijentima Banka će tijekom 2023. omogućiti i zamjenu gotovog novca kune u euro polaganjem na račun uz primjenu fiksnog tečaja konverzije.

Našim klijentima želimo uspješno poslovanje u novoj nacionalnoj valuti te ih nastavljamo informirati o svim relevantnim promjenama vezanima uz prelazak na euro i važnima za nastavak suradnje s Bankom. Više na HPB-ovoj stranici Uvođenje eura u Hrvatskoj

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close