Jednom dijelu umirovljenika mirovina narasla iznad 2000 kuna pa moraju plaćati dopunsko

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. rujan 2018. u 11:09
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Nije u mom resoru dopunsko zdravstveno osiguranje, tek sam danas za to saznao. Sjest ćemo s resornim ministrima, razgovarati i naći rješenje”, kazao je Pavić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić najavio je u četvrtak da će se konzultirati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem kako bi riješili problem dijela umirovljenika kojima su zbog porasta mirovina za 63 kune mirovine prešle granicu od 2000 kuna, pa će morati plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Ministar je uoči Vladine sjednice rekao novinarima da su mirovine usklađene za rekordnih 2,7 posto, te će rasti u prosjeku za 63 kune.

"Nije u mom resoru dopunsko zdravstveno osiguranje, tek sam danas za to saznao. Sjest ćemo s resornim ministrima, razgovarati i naći rješenje", kazao je Pavić.

 Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je u srijedu da će u ponedjeljak početi isplata mirovina uvećanih za 2,7 posto. Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključiti i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja za 2,7 posto.

Komentari (1)
Pogledajte sve

granice, limiti, moraju postojati i uvijek će negdje biti, prema tome nema o tome razgovora, prešao si plati, e sada drugo je pitanje koliko su te mirovine stvarno mizerne, jadne, da ljudi onda moraju razmišljati i o tih 70kn davanja, Marko to jako fdobro zna u čemu je najveći problem, ali bolje se uhvatiti rasprave kako ovo sada riješiti, da malo odobrovolji penziće koje stalno zakida za puno veće iznose, da bi mogao dovoljno nabacati u svoje i jasle svojih drugova

New Report

Close