Jedan od najvećih francuskih turoperatora stiže u Hrvatsku: Prvi avioni slijeću u travnju

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2018. u 11:04
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prepreka još brojnijim dolascima Francuza u proteklim godinama bile su nedostatne zračne linije, no uskoro će i ovaj nedostatak biti otklonjen.

Iako su već sada vrlo visoko na ljestvici ukupnih dolazaka, posebno u Rijeci, Francuzi bi od travnja trebali dolaziti u još značajnijem broju na Kvarner. Svoj dolazak u Hrvatsku najavljuje jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja u segmentu SPA, wellness i zdravstevnih programa Thalasso N°1. Prvi charter za Krk najavljen je za 13. travnja, a letovi bi trebali trajati sve do listopada, piše Novi list.

Thalasso N°1 razvio je osobito bogatu produkciju na Kanarskim otocima, Italiji, Grčkoj, Tunisu, Maroku…, a od ove godine bit će prisutni i na Kvarneru, za početak na Lošinju i objektima grupacije Jadranka. Vijest dobiva na težini uzme li se u obzir činjenica da je Thalasso N°1 jedan od rijetkih francuskih visokokvalitetnih turoperatora koji još uvijek nema razvijenu produkciju u Hrvatskoj, a vlasnici koji su ujedno vlasnici i jakog branda Ovoyages, nakon Kvarnera u sljedećim godinama najavljuju i daljnje širenje na ostale hrvatske regije.

Prepreka još brojnijim dolascima Francuza u proteklim godinama bile su nedostatne zračne linije, no uskoro će i ovaj nedostatak biti otklonjen.

Kako Novi list doznaje od direktorice HTZ-a Francuske Danijele Mihalić Đurica, uz charter letove Ovoyagesa i Thalassa Thalasso N°1 koji će preko Zračne luke Rijeka od sredine travnja do listopada vlastitim charterima dovoditi goste iz Francuske, u najavi su i novi redovni letovi iz Francuske.

Osim uvođenja novih letova za Split i Dubrovnik, tradicionalno najpopularnijih regija francuskih gostiju u Hrvatskoj, od svibnja se uvodi i nova redovna zračna linija iz Nantesa za Pulu što će zasigurno u sljedećim godinama uz već postojeće linije označiti daljnji porast dolazaka francuskih gostiju i u Istru, Kvarner, odnosno na sjever i kontinent zemlje.

– Dolaskom Ovoyagesa i Thalasso N°1 u regiju Kvarner definitivno se otvaraju nove mogućnosti za dolaske s potentnog francuskog tržišta koje je posljednjih godina u stalnom porastu. U 2017. u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista, što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijuna noćenja što je porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close