Iznenađujuća vijest iz poznate kompanije. Ukidaju noćne smjene i 1.200 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2024. u 10:14
FOTO: REUTERS/Wolfgang Rattay

Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.

Ekonomska situacija se ubrzano pogoršava, a sada je pogođeno i vodeće ime u automobilskoj industriji, Mercedes-Benz, prenosi Fenix.

Suočen s naglim padom narudžbi, Mercedes je najavio otpuštanje preko 1.000 radnih mjesta i smanjenje sati noćne smjene u jednoj od svojih njemačkih tvornica, pišu njemački mediji.

Važna tvrtka u budućnosti će izgubiti 1.200 radnika

Vijest je odjeknula poput groma: važna podružnica svjetski poznatog proizvođača automobila u Düsseldorfu od listopada prekida noćnu smjenu u proizvodnji. Ali to nije sve.

Osim toga, svi radnici koji su zaposleni na privremeno trebali bi ostati bez posla. Ova odluka nije iznenađenje, već je reakcija na stalnu nesklonost kupnji koja uzrokuje probleme mnogim tvrtkama diljem svijeta.

Posebno je u fokusu tvornica kombija Mercedes-Benz u Düsseldorfu, koja se smatra najvećom te vrste u svijetu.

Tu će biti otpušteno oko 1.200 radnika na određeno vrijeme. Iako u Mercedesu ističu da to neće imati utjecaja na njihovu stalnu radnu snagu, to je ozbiljan udarac za mnoge radnike koji za grupaciju rade na određeno vrijeme.

Mnoge Mercedesove tvornice pogođene su velikim otpuštanjem

Međutim, mjere ne pogađaju samo Düsseldorf. Prošle je godine prekinut noćni rad u Mercedesovoj tvornici u Sindelfingenu. Tvornica u Bremenu također je bila prisiljena prilagoditi proizvodnju iz drugih razloga.

Utjecaj ovih odluka na radnike i regiju je značajan. Gube se radna mjesta i raste neizvjesnost oko budućnosti. Ipak, čini se da je neophodno da se Mercedes-Benz suoči s izazovima trenutne gospodarske situacije.

Vijest o masovnim otpuštanjima u Mercedes-Benzu upozorenje je cijeloj industriji i naglašava ozbiljnu situaciju u kojoj se nalaze mnoge tvrtke, navode njemački mediji.

Ostaje za vidjeti kako će se situacija razvijati i kakve će posljedice imati na njemačko gospodarstvo u cjelini, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close