Iznajmljuju poslovni prostor za 100 kuna unutar dubrovačkih zidina, ali nitko ga ne želi

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2018. u 11:52
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Inače, cijena mjesečnog najma poslovnog prostora na Stradunu, veličine oko 20 četvornih metara, kreće se od najeftinijih 8 tisuća eura do najskupljih 30 tisuća eura.

U dubrovačkim zidinama postoje tek tri trgovine s mješovitom robom, a koje su smještene u blizini Straduna. No sve one prilično su udaljene od Dubrovačke Svete Marije, dijela grada gdje pod zidinama živi 40-tak obitelji, piše RTL.

Dubrovačka biskupija odlučila je zato na pet godina ponuditi svoj prostor, po simboličnom mjesečnom najmu od 100 kuna. U tom bi se prostoru otvorila trgovina s prehrambenim namirnicama, no za sada, za ponudu nema zainteresiranih. 

Iako zvuči nevjerojatno, posebice kada se sto kuna mjesečnog najma usporedi sa ostalim najmovima unutar zidina, no ova ponuda stoji još od prosinca prošle godine. 

"Praktički to daju za džabe, a u odnosu na ostale cijene, gdje se cijene kreću od par desetaka tisuća eura na Stradunu, pa do okolinih ulica gdje se iznejmljuju za par tisuća kuna, ovo je iznimno. Besplatno praktički", rekao je Davorin Krešić, agent za posredovanje nekretninama.

Neki od razloga zbog kojih nema zainteresiranih su, barem tako misle stanovnici Svete Marije, udaljenost od centra, potrebna obnova prostora i još nekoliko drugih.

"Problem je transporta. Tko bi dovozio tu robu? To košta sve. Nema puno kupaca. Moožda ljeti nešto stranaca, ali duga je godina i zima", misli Božo iz Dubrovnika. 

Biskupija zato neće odustati od ponude. Ako na Stradunu mjesečni najam stoji i po više desetaka tisuća eura, naići će, nadaju se, netko tko će prihvatiti i ovaj njihov od sto kuna. Inače, cijena mjesečnog najma poslovnog prostora na Stradunu, veličine oko 20 četvornih metara, kreće se od najeftinijih 8 tisuća eura do najskupljih 30 tisuća eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close