Ipak ništa od Čeha na Jadranu ovog ljeta? Jedan čovjek otklonio je sva nagađanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2020. u 08:48
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Cappelli bi trebao ovaj tjedan razgovarati s češkom ministricom zaduženom uz ostalo i za turizam o tom, kako je rekao, turističkom ‘mostu’.

Češki predsjednik Miloš Zeman poručio je građanima da uživaju u ljepoti vlastite zemlje ovoga ljeta budući da će putovanja u druge države biti zabranjena cijelu godinu u rezultatu pandemije covida-19.

Zeman je rekao u intervjuu za radio u nedjelju da bi trenutačna ograničenja na granicama trebala trajati godinu dana “kako putnici ne bi donijeli novi val zaraze s putovanja u zemlje u kojima epidemija još nije završila”.

Sredinom ožujka Češka Republika je nametnula zabranu ulaska u zemlju i izlaska iz nje kako bi suzbila širenje novog koronavirusa. Iz zabrane napuštanja zemlje izuzeti su oni koji putuju na posao, vozači kamiona i osobe koje imaju važne razloge za odlazak u drugu državu, kao što je medicinsko liječenje.

Putničke agencije i druge turističke tvrtke ranije su zatražile da se barem dopuste putovanja u Slovačku i Hrvatsku, koje su posebice popularna turistička odredišta među Česima i gdje su slučajevi zaraze koronavirusom rijetki, piše agencija dpa.

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli najavio je u petak u telefonskoj izjavi za Hinu da će se čuti s češkom ministricom Klarom Dostalovom kako bi zajedno našli mogućnost dolaska čeških turista u Hrvatsku, nakon što su o toj temi telefonski razgovarali hrvatski i češki premijer.

Cappelli bi trebao ovaj tjedan razgovarati s češkom ministricom zaduženom uz ostalo i za turizam o tom, kako je rekao, turističkom ‘mostu’.

“Nas dvoje smo određeni da nađemo mogućnosti da se to realizira, a sa sličnom praksom bismo nastavili i za neka druga zainteresirana tržišta”, poručio je Cappelli.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Cijelo vrijeme ovi naši pričaju da je sada primarno obranit se od te Korone. Evo, jučer smo čuli dobre rezultate.U izolaciji smo koliko ono 45 dana. Ostali smo doma. Možda ćemo i donekle spasit barem malo ovu turističku sezonu, mi stanovnici RH. I sada bi se trebalo riskirat i dovuć strance da nam opet donesu bolest i da opet uvedemo sve te mjere. Na koncu i kod njih je bilo otpuštanja, ali oni se ne baziraju najviše na turistički granu radi koje smo mi sada u banani.

Ma, ima lakše i jednostavnije rješenje! Povećajte članarine za turističku zajednicu, namet kojim turizam cijedi hrvatsko gospodarstvo. Gotovo svi zaposleni u hrvatskom gospodarstvu plaćaju taj harač.

Zar nije dosta te pljačke?!

@dragon2000: pa naravno, pogledaj samo koje “velesile” ovise o turizmu: Dominikanska Republika, Hrvatska, Crna Gora, Maldivi, Sejseli i slicne vukoje.ine gdje ionako ne mozes nista proizvoditi. A jedan Prag u Ceskoj turisticki ostvari bolje rezultate nego cijela RH. Da nije tragicno, bilo bi presmijesno.

Jad i bijeda koji smo mi jadnici. Hitno promjeniti strategiju da ne ovisimo o turizmu jer turizam je jedna velika prevara. Tako je svuda u svijetu. Tko živi od turizma, taj se ne razvija i zaostaje. Čim malo ekonomije zakašlju odmah mi nastradamo.

New Report

Close