Hrvatsku čeka veliki projekt od 8 milijuna eura: Kreće se u gradnju dviju cesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2023. u 10:59
Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Sredstva za financiranje obveze RH osiguran će se u okviru financijskog plana Hrvatskih cesta.

Vlada podupire planiranu gradnju cesta Popovac-Kneževo-Sárok (Mađarska) u Općini Popovac i Gotalovo-Zákány (Mađarska) u Općini Gola ukupne vrijednosti osam milijuna eura, a pokreće se i postupak s Bosnom i Hercegovinom o održavanju i rekonstrukciji mosta Dvor – Novi Grad.

Ukupna vrijednosti izgradnje ceste na oba pravca prema Mađarskoj je osam milijuna eura. Investicije se planiraju financirati kroz program prekogranične suradnje Interreg VI-A Mađarska-Hrvatska 2021. – 2027., unutar kojega je Hrvatskoj na raspolaganju oko 58 milijuna eura, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na sjednici Vlade u srijedu.

Vlada je donijela i odluku o pokretanju postupka za sklapanje sporazuma s Vijećem ministara BiH o rekonstrukciji mosta Dvor (Republika Hrvatska) – Novi Grad (Bosna i Hercegovina).

Most Dvor – Novi Grad nalazi se u graničnom području te je u dvojnoj ingerenciji upravljanja. Utvrđeno je kako postojeći most preko Une ne udovoljava tehničkim i infrastrukturnim uvjetima upravljanja potrebnim za siguran promet, rekao je Butković.

Izvijestio je da Hrvatske ceste pripremaju reviziju procjene troškova rekonstrukcije mosta.

Sredstva za financiranje obveze RH osiguran će se u okviru financijskog plana Hrvatskih cesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close