Gabrić pokazao poruke koje je razmjenjivao s Jelenićem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2020. u 14:59
Foto: Branko Vurušić / Pixsell

Jelenića kompromitira jedan od osumnjičenika.

Liječnik i član masonske udruge Nikica Gabrić pokazao je u srijedu poruke koje je razmjenjivao s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem, još jednom odbacivši njegove optužbe da je pokušao utjecati na istragu iznude kojoj je je bio izložen.

“Ni u jednom trenutku nisam utjecao na istragu, niti kršio bilo kakav zakon. Moramo se ipak malo vratiti tko je ovdje žrtva, a tko su kriminalci. Kriminalci mene reketare i što ja napravim? Ja skupim građansku hrabrost, prijavim Državnom odvjetništvu i pristanem biti pouzdanik, suradnik”, rekao je Gabrić gostujući u emisiji televizije N1.

Istraga se odnosila na slučaj iznude kojoj je Gabrić, kao veliki majstor lože Velikog Orijenta Hrvatske, bio izložen od glavnog urednika tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegova zamjenika Vuka Radića i direktorice Marije Dekanić.

Gabrić je u emisiji pokazao poruke kojima je preko WhatsAppa dogovarao susret s Jelenićem i u kojima ga je upozoravao da su mu “probijene” mjere protiv osumnjičenika.

“Mjere su vam probijene već odavno. Imam dokaze!!!”, pisao je Gabrić u poruci Jeleniću optužujući ga kasnije da je “traljavo vodio cijeli proces i nije ga htio poslušati”.

Gabrić je novinarki N1 rekao da je preko Jelenićeva zamjenika Mladena Bajića, kojega poznaje 25 godina, dobio Jelenićev broj telefona kako bi mu prijavio pokušaj iznude.

Jelenića kompromitira jedan od osumnjičenika

S vremenom je došao do novih saznanja pa je želio prošiti istragu te je Jeleniću posalo poruku da prijeti kriza u smislu da je istraga probijena.

Upitan čime je kompromitiran državni odvjetnik, Gabrić je novinarki rekao da joj ne može reći jer bi time ugrozio istragu. No, ispričao je kako je Jeleniću na razgovoru rekao da ga kompromitira jedan od osumnjičenika, pa ga je molio da preda istragu nekom od svojih zamjenika kako bi izbjegao sukob interesa kad dođe do suđenja.

“I on to sve ignorira, da bi izjavio jučer da sam ja pokušao utjecati na istragu. Ja nisam pokušao utjecati na istragu, nego sam aktivno surađivao s Državnim odvjetništvom i upozorio ga na probleme, a on me razočarao i tu kriminalnu ekipu pustio da se brani sa slobode. Zašto ih je pustio? Jer oni nisu nasilni, ne prijete mi šakama, nego medijskim nasiljem”, kaže Gabrić.

Jelenić je potvrdio u utorak da je mason te ustvrdio da je Nikica Gabrić pokušao utjecati na tijek predistrage protiv troje novinara tjednika 7Dnevno koji su ga navodno ucjenjivali, tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj Gabrić pripada.

Gabrić je u utorak za Dnevnik Nove TV rekao kako je istina potpuno drugačija i naveo da ima i snimku razgovora. “Gospodin Jelenić je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega”, rekao je Gabrić, koji je osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost.

Komentirajte prvi

New Report

Close