‘Imponiralo mi je’: Glavni državni odvjetnik objasnio zašto je postao mason

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2020. u 09:31
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Potvrdio je da je razgovarao s ministrom Bošnjakovićem.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je jutros za N1 televiziju kako misli da nije naštetio ugledu odvjetništva objavom da je i on član masonske lože te da je svoj posao radio prije, za vrijeme toga te dan danas isključivo po zakonu. Tvrdi i da nije bilo nikakvog pogodovanja zbog činjenice da je član masonske lože.

– U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet u mjeru u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda – rekao je na pitanje razmišlja li o ostavci. Potvrdio je da je razgovarao s ministrom Bošnjakovićem, ali nije htio reći o čemu.

Komentirajući slučaj s Nikicom Gabrićem rekao je da je on tijekom istrage kontaktirao njega i općinskog državnog odvjentika i tražio da se neke stvari odrade drukčije. Kaže i da ne zna što je na snimkama o kojima je govorio Gabrić, ali da se ničega ne boji.

Na pitanje zašto je postao mason, rekao je da ga je pitao prijatelj.

– U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine – rekao je Jelenić.

Komentirajte prvi

New Report

Close