FOTO: U promet pušten novi most Čiovo: “Ovo je fantazija!”

Autor: VLM , 17. srpanj 2018. u 13:02
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Dugo se čekalo na završetak njegove izgradnje.

Premijer Andrej Plenković danas je pritiskom na gumb za dizanje rampi pustio u promet most Čiovo. Tako je napokon završen most koji će rasteretiti prometne gužve Trogiru i na Čiovo za turističke sezone.

Most je dug 547 metara i gradio se više od tri godine. Završetak radova na mostu je bio više puta odgađan zbog problema s izvođačima radova. Ukupna vrijednost mosta je nešto veća od 200 milijuna kuna, a njegova gradnja je sufinancirana iz fondova EU s 85 posto.

– Most je uvijek sjajna vijest, a ovaj je fantazija! Dugo se čekalo na završetak njegove izgradnje. Drago mi je da je na ovu svečanost došlo mnogo ljudi – rekao je Plenković.

Otvaranje je bilo odgađano zbog poteškoća u gradnji mosta, zbog čega se ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković već ranije ispričao stanovnicima Čiova i Trogira.

Hrvatske ceste morale su, naime, raskinuti ugovor s ranijim izvođačem radova koji je nakon toga otišao u stečaj.

Komentari (5)
Pogledajte sve

jel ono u centru isto preklopni most ili će se taj rušiti?

A most im je bio dobar okidač da ugase firmu iz koje su izlazile dobre, pinke, provizije i razna financiranja. Ovako su i tragovi otišli u dim 🙂

Europski projekti često raskrinkavaju one nezdrave. Vijadukt je bio prvi. Studentski centar u Zagrebu će biti drugi.


Radi ovog mosta je Viadukt propao

Nije Viadukt propao radi mosta… propao je radi nakupljanja hrpe poslova radi pobiranja avansa za servisiranje starih obveza i jednostavno se sustav urušio. A to im je dozvoljeno, jednako kao i Uljaniku. Na mostu Čiovo je samo puknuo balon jer je došlo do problema s dobavljačem rasponskih sklopova i HC nisu htjele plaćati sekcije koje nisu isporučene i ugrađene na lokaciji.

New Report

Close