FOTO: Ovaj se smještaj prihodom mjeri s hotelom od 4 zvjezdice

Autor: Marija Crnjak , 07. rujan 2023. u 10:56
FOTO: PD

Mađarska Dalmatie Grupa uložila je 1,9 milijuna eura u novih 36 mobilnih kućica u kampu Adriatik u Primoštenu

Mađarska Dalmatie Grupa uložila je 1,9 milijuna eura u novih 36 mobilnih kućica u kampu Adriatik u Primoštenu, gdje su ujedno i vlasnici Hotela Zora. Odluka o ulaganju uslijedila je zahvaljujući  sve većoj popularnosti i profitabilnosti mobilnih kućica koje, prema službenim brojkama u prihodima po jedinici, stoje uz bok hotelima s četiri zvjezdice.

“Popularnost kampiranja u mobilnim kućicama u Hrvatskoj definitivno je u porastu, posebice među obiteljima. Naše mobilne kućice nude jedinstveno integrirano iskustvo odmora: blizinu prirode u kombinaciji s modernim pogodnostima.” – rekla je Danijela Grubišić, direktorica Kampa Adriatik.

Investitori ističu kako hrvatski kamping sektor broji 833 kampa s kapacitetom većim od 255.000 gostiju i ostvaruje čak 24% svih noćenja turista u RH. Sektorske statistike pokazuju da je nakon godina izazova bez presedana, 2022. obilježila preporod turizma, pri čemu se ističe sektor kampiranja. Mobilne kućice trenutno ostvaruju gotovo isti prihod od smještaja po jedinici kao i hoteli s četiri zvjezdice te im postaju ozbiljna konkurencija, kao i hotelima nižih kategorija, kaže Grubišić.

Auto Kamp Adriatik inače ima 80 posto površine u sjeni guste borove šume, koju dopunjuju crnika i masline. Kamp može primiti do 1500 gostiju na parcelama prosječne površine 110 četvornih metara, te u fiksnim kamp prikolicama i mobilnim kućicama.

Dalmatie Grupa podružnica je tvrtke za upravljanje imovinom i ulaganja u nekretnine Indotek Group sa sjedištem u Budimpešti. njihov portfelj u Hrvatskoj uključuje hotel Zora u Primoštenu i hotel Labineca u Gradcu, odmaralište, kamp i marinu. uz Hrvatsku, posluju u  Španjolskoj i Grčkoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close