FOTO: Hrvatska pošta gradi novi logistički centar vrijedan 60 milijuna kuna u kojem će raditi 350 ljudi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2020. u 11:59
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HP dnevno u prosjeku uruči više od milijun i pol pošiljaka.

Temeljni kamen za izgradnju novog logističkog centra Hrvatske pošte u koji se ulaže 60 milijuna kuna, položen je u petak u Kukuljanovu na području grada Bakra.

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte financira se poslovnim kreditom, a nalazit će se na parceli od 10 tisuća četvornih metara. Objekt će biti ukupne površine 5000 četvornih metara, a u njemu će raditi oko 350 ljudi. Izvođač radova je Kamgrad, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

U Kukuljanovu će se obavljati aktivnosti distribucije, paketska dostava, dio poslova poštara, kompletna administracija i drugi poslovi.

Svečanosti je nazočio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je rekao da Hrvatska pošta nastavlja s razvojem i gradnjom novih objekata te je jedna od najuspješnih tvrtki u državom resoru, sa 600 milijuna kuna prometa.

Podsjetio je na nedavno otvaranje sortirnog centra u Velikoj Gorici u koji je uloženo 350 milijuna kuna.

Na pitanje o odabiru izvođača radova za cestu D 403, koja će povezati zapadni dio riječke luke, tj. Zagrebačku obalu i gradsku obilaznicu, Butković je najavio da će odluka o tome biti donesena za desetak dana. Nada se da neće biti žalbi i da će za najviše mjesec dana biti potpisan ugovor o gradnji.

Najavio je i odluku Lučke uprave Rijeka u vezi s novim koncesionarom kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je da će ulaganje u Kukuljanovu uvelike pomoći da se poslovi obavljaju kvalitetnije.

Iz Rijeke ćemo se s pet lokacija preseliti u Kukuljanovo što znači da ćemo biti logistički puno produktivniji, kazao je i naveo da će poslovne prostore u Rijeci staviti ili u gospodarsku namjenu ili će ih prodati, a da se postojeći poštanski uredi u Rijeci neće zatvarati.

"U prošle tri godine smo proširili logistički prostor u Osijeku, sagradili novi logistički centar u Zadru, proširili kapacitete u Bjelovaru i završili ulaganje u Velikoj Gorici, a ovo je završna točka ulaganja infrastrukturu Hrvatske pošte koja će nam pomoći da logistički i dalje rastemo i razvijamo se", rekao je Čulo.

Državna kompanija zatvara ciklus ulaganja u modernizaciju centara

Hrvatska pošta s upravo započetom realizacijom projekta izgradnje četvrte točke u mreži objekata za razradu pošiljaka – poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo, najavljuje zatvaranje ciklusa ulaganja u modernizaciju centara, što predstavlja i ostvarenje najvažnije točke propisane Strategijom Pošta2022.

Naime, nakon realiziranih ulaganja u objekte u Zadru i Osijeku.  kao i otvaranja novog sortirnog centra u Velikoj Gorici, HP kreće s navedenim prijektom u Kukuljanovu vrijednog gotovo 60 milijuna kuna. Time će HP imati četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka, objavili su iz komapnije. 

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo naglasio je prilikom postavljanja kamena temeljca da je novi poslovni objekt ujedno posljednja nova točka i završna investicija u infrastrukturni razvoj njihove mreže za razradu pošiljaka u ovom ciklusu.  

"Objekt Kukuljanovo je završna točka u infrastrukturi Hrvatske pošte koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, razvijamo se i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu“, kaže Čulo. 

Novi poslovni objekt HP-a u Kukuljanovu imat će nakon gradnje ukupnu površinu od gotovo 5000 m2 te vlastitu sunčanu elektranu. Za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a središte Rijeke udaljeno je svega 10 kilometara, stoji u njihovoj objavi.  (Suzana Varošanec)

Odgovarajući na pitanja, Čulo je rekao da je konkurencija dobrodošla te da, kada je riječ o paketnom poslovanju, HP raste brže nego tržište i da su gospodarstvo i građani prepoznali razvoj i nove projekte.

Na pitanje o problemima u dostavi pošte, ostavljanju obavijesti u sandučićima bez da se pošiljka pokuša dostaviti, odgovorio je da ne može reći da problema nema, ali da je kvaliteta na zavidnoj razini te da su značajno iznad standarda, koji mogu biti još bolji i kvalitetniji.

Naglasio je da HP dnevno u prosjeku uruči više od milijun i pol pošiljaka.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić rekao je da se u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu gradi još 14 poslovnih hala te da se broj zaposlenih u cijeloj zoni približava cilju – više od tisuću.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close