FOTO: Hotel “Dunav” u Vukovaru prodan, gradi se novi vrijedan 200 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2019. u 13:01
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić potpisali su u subotu ugovor o kupoprodaji hotela „Dunav“ u Vukovaru, a ta švicarska tvrtka najavljuje gradnju novog hotela s četiri zvjezdice u koji će uložiti 200 milijuna kuna.

„Riječ je o strateški važnoj nekretnini u Vukovaru, dakle zgradi bivšeg hotela "Dunav", što pobuđuje veliki interes javnosti“, rekao je Penava istaknuvši da se objekt nalazi na izuzetno vrijednoj lokaciji ušća Vuke u Dunav ali i objektu koji devet godina nije bio u funkciji.

Dodao je da je grad, zbog činjenice da hotel dugo nije u funkciji, kupio tu nekretninu da bi je sada prodao tvrtki koja se bavi hotelskim biznisom, koja je već osnovala svoju podružnicu u Vukovaru te će grad učiniti sve da se investitor osjeća dobrodošlim s investicijom koja je strateška i na razini države.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček podsjetio je da je grad objekt hotela "Dunav" kupio za 10,3 milijuna kuna, na javnom natječaj za njenu prodaju zatražio 10,7 milijuna kuna, a švicarska tvrtka ponudila je 11,3 milijuna kuna te je uplaćena jamčevina sukladno natječaju od 10 posto zatražene cijene.

„Investitori su dužni u sljedećih 18 mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole nakon čega parcela prelazi u njihovo vlasništvo da bi potom imali zakonski rok od sedam godina za izgradnju i puštanje objekta u funkciju“, rekao je Pavliček, dodavši da investitori obećavaju znatno kraći rok za realizaciju i to do 2023. godine.

Svečano otvorenje 2023. godine

Pavliček je naglasio da je to najveća investicija nakon Domovinskog rata u turistički sektor Vukovara kojom će biti otvorena i nova radna mjesta.

Izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić najavio je gradnju hotela s četiri zvjezdice sa oko 120 soba, odnosno 240 ležaja, izgradit će se i nekoliko restorana, uredi kao i multimedijalni prostor u što će se investirati oko 200 milijuna kuna, a hotel bi trebao biti otvoren 2023. godine.

Član Upravnog odbora Immo Invest Partner Petar Đorđić zahvalio je gradonačelnik i njegovu zamjeniku na njihovu angažmanu oko realizacije tog posla te rekao da su svi uključeni veliki optimisti i da će cijela investicija biti realizirana u predviđenom roku.

Komentirajte prvi

New Report

Close