Filipović: Trgovački lanci pokušavaju prevariti građane, to im neće proći

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2023. u 10:32
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zbog poskupljenja nakon uvođenja eura, ministar gospodarstva Davor Filipović danas je okupio predstavnike trgovačkih lanaca.

“Inflacija je trenutno 13,5 posto. Vidimo da se to najviše odnosi na cijene u trgovačkim lancima. Vlada je u covid krizi osigurala plaće za privatni sektor. Trgovci podižu cijene i pokušavaju prevariti građane. To im neće proći”,  poručio je nakon sastanka Filipović.

“Ono što sam poručio trgovačkim lancima, a to poručujem i svima koji će pokušati iskoristiti ovu situaciju prelaska na euro da zarade na građanima, to im neće proći i Vlada će učiniti baš sve da zaštiti standard građana” dodao je.

“Pitao sam ih kako je moguće da su cijene goriva pale, a da nitko nije smanjio cijene. Nitko nije odgovorio na to pitanje. Struja je u Sloveniji puno skuplja nego kod nas pa kako to nisu cijene padale. Ni na to mi nisu odgovorili”,  rekao je Filipović.

“Državni inspektorat je na terenu, oni će dati precizan izvještaj. Kad vi razgovarate s predstavnicima lanaca, sve je u redu, nitko nije povećao cijenu… A svi znate što se događa kad odete u trgovinu. Došlo je do povećanja cijena. Državni inspektorat ali i sve druge institucije će raditi svoj posao, a sve kako bi zaštitili građane”, rekao je.

“Sve je na stolu. Od crnih listi do zamrzavanja cijena širokog spektra proizvoda, baš sve”, rekao je Filipović o eventualnim mjerama.

“Svi moraju podnijeti teret krize”, dodao je. “Ne može u ovoj krizi netko gledati kako na teret građana povećati dobit”, dodao je.

“U Sloveniji su crne liste formirane preko nevladinih udruga. Mi smo pokrenuli akciju gdje smo s nekoliko udruga krenuli u taj projekt. A nije isključeno da će ministarstvo ići sa svojom listom”, rekao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close