Evo do čega je pandemija dovela najpozatije turističko odredište u Hrvatskoj

Autor: Marija Crnjak , 28. srpanj 2020. u 13:39
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas je u Dubrovniku u hotelu Adria održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije.

Dubrovačko-neretvanska županija trenutno je na 24 posto turističkog prometa u usporedbi s prošlom godinom, otkrio je direktor turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić na današnjem koordinacijskom sastanku lokalnog TZ-a s Hrvatskom turističkom zajednicom, gdje se uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića okupilo 20 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja DNŽ.

“U srpnju trenutno bilježimo 38 posto turističkog prometa u odnosu na prošlogodišnji srpanj. Dubrovačko-neretvanska županija ostvarivala je do sada preko 2 milijuna dolazaka na godišnjoj razini od čega je četvrtina turista dolazila s neeuropskih tržišta, prije svega s tržišta SAD-a, Azije, te Australije. Toga, nažalost, zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVIDA 19 ove godine gotovo i nema“, izjavio je Bakić, pojasnivši da se britansko tržište otvorilo tek prije svega desetak dana, a to je vodeće tržište po broju turista u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Kristjan Staničić je pojasnio kako su trenutno na inozemnim tržištima i to na našim najbližim europskim emitivnih tržišta u tijeku dva smjera promotivnih kampanja. Jedan smjer koji se odnosi na pozivnu, oglašivačku kampanju, te drugi, onaj informativni kroz koji se komuniciraju informativni podaci vezani uz sigurnost Hrvatske kao turističke destinacije. „Na svakom tržištu komunicirali smo pravovremeno, u onom trenutku kada su se stvorili adekvatni uvjeti za putovanja i u ovom trenutku, u samom srpnju, na razini cijele Hrvatske bilježimo preko 50 posto turističkog prometa od lani. Svjesni smo da su Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, kao izrazita avio destinacija pogođenije od ostatka zemlje”, kazao je Staničić.

U ovom trenutku prema ZL Dubrovnik pokrenuto je više od 85 zrakoplovnih linija. Najveći broj linija je za Veliku Britaniju (16), Francusku (13), Njemačku (11), Italiju (8) i Poljsku (6). Prema broju linija, najviše linija operira EasyJet, zatim slijede Volotea, Croatia Airlines, Jet2.com i LOT.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A bilo bi i više turista da se sa naslovnica novina, tv kuća i portala maknu Beroš, Capak i ekipa.. samo kreteni mogu usred turističke sezone stožer gurati u prvi plan… i onda očekujete turiste… Stvarno je HDZ kadar koji je uglavnom samo podoban ali krajnje nestručan povlačiti ovakve poteze…..

Objava čeka odobrenje

New Report

Close