Srpanj premašio očekivanja, evo što kažu brojke HTZ-a: Šest je top destinacija

Autor: Marija Crnjak , 27. srpanj 2020. u 12:52
Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Najviše gostiju u srpnju došlo nam je iz Njemačke, s kojeg je ostvareno čak 92 posto lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 91 posto lanjskog rezultata te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju.

U Hrvatskoj je na današnji dan ostvareno više od dva milijun turističkih dolazaka u srpnju, što je 54 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine, pokazao je eVisitor. Pritom je u srpnju ostvareno i 14,7 milijuna turističkih noćenja što je približno 59 posto lanjskog rezultata. Od ukupnog broja dolazaka, inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka (51 posto lanjskog rezultata) i 12,5 milijuna noćenja (56 posto lanjskog rezultata), dok je promet domaćih turista na razini od 90 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78 posto razine u noćenjima, pokazuje statistika.

„Intenzivne promotivne, ali i one informativne kampanje u kojima komuniciramo da je Hrvatska sigurna turistička destinacija provodimo na našim najbližim emitivnim tržištima. Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični pokazatelji i dobra najava za kolovoz u kojem očekujemo nastavak pozitivnih trendova. Navedeno potvrđuje i brojka od oko 700 tisuća turista koji se trenutno odmaraju u Hrvatskoj“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Najviše gostiju u srpnju došlo nam je iz Njemačke, s kojeg je ostvareno čak 92 posto lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 91 posto lanjskog rezultata te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju. Destinacije s najviše ostvarenih dolazaka u dosadašnjem dijelu srpnja su Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag i Split.

Komentirajte prvi

New Report

Close