Luksuzna adaptirana vila u Istri ovog ljeta čak s 40 posto domaćih gostiju

Autor: Marta Duić , 28. srpanj 2020. u 07:01
Villa Brandestini zaštićeno je kulturno dobro

U zapuštenom interijeru od gotovo 600 kvadrata radovi su započeli prije četiri godine.

Zaštićeno kulturno dobro grada Pule, Villa Brandestini, svoja je vrata otvorila 2019. nakon tri godine cjelovite adaptacije. U pitanju je vila koju je 1906. dao sagraditi Antonio Brandestini za svoju obitelj te je izgrađena u prepoznatljivom venecijanskom stilu.

Danas je vila sa stogodišnjom tradicijom renoviran, a za to je zaslužna rovinjska obitelj Topalli koja ju je otkupila 2008. godine te odlučila iskoristiti njen turistički potencijal.

U zapuštenom interijeru od gotovo 600 kvadrata radovi su započeli prije četiri godine kada je obitelj Topalli višemilijunskom investicijom pokrenula adaptaciju i restauraciju interijera, pazeći pritom da se sačuva što više autentičnih elemenata.

Rezultat je 14 luksuznih soba, na krovu je smješten jacuzzi bazen za 12 osoba te relax zona, a vrata gostima otvorili su prošlog proljeća.

“Najčešći gosti 2019. bili iz Njemačke, Austrije, Sjeverne Amerike i Ujedinjenog Kraljevstva. Ova izazovna sezona donijela nam je brojne promjene pa je struktura gostiju nešto promijenjena, najčešći su iz Njemačke, Austrije te domaći gosti.

Booking je ove sezone daleko manji od očekivanog i planiranog, pad u noćenjima je veći od 30 posto, no srpanj i rezervacije za ostatak ljeta su dobre i pomalo se vraćaju na razinu prošlogodišnjih.

Novonastala epidemiološka situacija pokazala kako se u ovo izazovno vrijeme moramo okrenuti domaćim gostima kojih je prošle godine bilo svega 6 posto dok u ukupnoj strukturi gostiju ove godine oni čine gotovo 30 posto, a naznake za ostatak sezone pokazuju da bi njihov postotak mogao biti i 40”, kažu iz Ville Brandestini.

Komentirajte prvi

New Report

Close