Dobra vijest za dio hrvatskih građana: Povećava im se satnica za 15 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. rujan 2023. u 13:42
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, u povodu prvog dana nastave najavila je 15-postotno povećanje satnice pomoćnicima u nastavi u ovoj školskoj godini u odnosu na prethodnu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je rekao kako očekuje da će gradski proračun dobiti 38 milijuna kuna s kamatama u slučaju potvrde, danas izrečene nepravomoćne presude, bivšem  zagrebačkom pročelniku za zdravstvo Zvonimiru Šostaru.

Šostar je danas proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog optužbi da je sa suradnicima oštetio grad Zagreb za 38 milijuna kuna fiktivnim čišćenjem ventilacijskih sustava sportskih dvorana.

“Ako bude potvrđena ova presuda, Zagrebu će biti stalo da dobije 38 milijuna kuna plus kamate nazad u svoj gradski račun’, izjavio je Tomašević na konferenciji za novinare koju je na prvi dan nastave održao ispred OŠ Jure Kaštelana na Savici.

To je, dodao je, samo jedan u nizu postupaka koje se prati s imovinsko-pravnim zahtjevom za obeštećenje Grada Zagreba

Tomašević kaže kako je jedan od njegovih prvih poteza na mjestu gradonačelnika bio da imovinsko-pravnim zahtjevom prema Gradu Zagrebu prati tužbe “koje idu od USKOK-a za sudske postupke gdje se tvrdi da je Grad Zagreb oštećen”.

Dolenec: Povećava se satnica pomoćnicima u nastavi 

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, u povodu prvog dana nastave najavila je 15-postotno povećanje satnice pomoćnicima u nastavi u ovoj školskoj godini u odnosu na prethodnu.

“Nadamo se da će to pridonijeti dostupnosti pomoćnika, a time i kvaliteti nastave u školama”, rekla je Dolenec predstavljajući paket novina, u kojemu su još i školski jelovnici i veća dostupnost produženog boravka u školama.

U ovoj školskoj godini 15.000 više učenika u Zagrebu koristit će školsku prehranu u odnosu na prošlu godinu, kao rezultat povećanih sredstava koje škole dobivaju za prehranu, a dobiti će i  zdrave jelovnike koje je gradska vlast naručila od Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

“Nećemo moći u prvom tjednu nastave imati kompletno nove jelovnike u svim školama, no one sada imaju sredstva i svu potrebnu stručnu podršku”, rekla je Dolenec.

Što se tiče produženog boravka u osnovnim školama, rekla je da je “prvi put više od 50 posto djece u Zagrebu od 1. do 4. razreda uključeno u produženi boravak”.

“Iskorak je ogroman sa 14 škola koje su prije nudile produženi boravak na sadašnji 31 osnovnu školu u Zagrebu”, istaknula je.

Komentirajte prvi

New Report

Close