Nakon 50 godina života u Švicarskoj vratio se u Hrvatsku: Nedostajali su mu sunce, cvrčci i kamen

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2023. u 10:05
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Trifun je zadržao dalmatinski mentalitet.

Prije 50 godina, Trifun Poljak napustio je svoj rodni kraj na dalmatinskoj obali u potrazi za boljim životom na zapadu. Iako je sanjao o odlasku u Ameriku, završio je u Švicarskoj, gdje je nakon samo dva tjedna doživio tešku nesreću na radu. Unatoč tim izazovima, nije se pokolebao. Brzo je naučio njemački i talijanski jezik, prilagodio se tamošnjem načinu života i ostao vjerni Švicarac punih 50 godina, piše Mirovina.hr.

Govoreći o svojem iskustvu, Trifun je istaknuo važnost pristupa radu, respekta prema svima i skromnosti u Švicarskoj. Ipak, nikada nije zaboravio svoj rodni kraj, a posebno mu je nedostajalo sunce, cvrčci i kamen. Zato je, kada je ušao u mirovinu prije 10 godina, odlučio se vratiti u Diklo pored Zadra.

Unatoč tome što je proveo veći dio svog života izvan Hrvatske, Trifun je zadržao dalmatinski mentalitet. Sada uživa u svojim umirovljeničkim danima iznajmljujući apartmane u svojoj ogromnoj kući turistima. Njegova primarna želja bila je osigurati svojoj obitelji, što je sudbina mnogih koji su napustili svoj dom. Sada, kada su financijski stabilni, njegova djeca žive u drugim zemljama, ali Trifun Poljak nada se da će se jednog dana vratiti u Hrvatsku kad uđu u mirovinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close