Diže se turistički promet: Croatia Airlines Zagreb spaja s 15 europskih odredišta

Autor: Marija Crnjak , 26. ožujak 2022. u 08:45
Slaven Zabo, Martina Bienenfeld i predsjednik Uprave Croatia airlinesa Jasmin Bajić/S. MIDŽOR/PIXSELL

Zagreb zasad na 89% prometa iz 2019. koja bi na ljeto mogla biti premašena.

Grad Zagreb trenutačno je na oko 89 posto turističkog prometa iz 2019. godine, i u ljetnoj sezoni mogle bi se dosegnuti brojke od prije pandemije, tim više što se povećava broj letova, uključujući i one Croatia Airlinesa.

Doduše, situacija je i dalje vrlo neizvjesna zbog ratnih zbivanja, a invazija na Ukrajinu Zagrebu je pokvarila i ambiciozne planove s ruskom turistima koji su nam ove zime zbog cijepljenja itekako popravili statistike.

Kako je najavljeno u četvrtak na konferenciji za novinare Croatia Airlinesa i Turističke zajednice Grada Zagreba, iz Zagreba su tijekom ljetnog reda letenja planirani redoviti letovi u 15 europskih odredišta.

Obnavljaju se sezonski letovi Zagreb-Barcelona, a Zagreb će biti će izravno povezan i s Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom, Münchenom, Parizom, Rimom, Sarajevom, Skopjem i Zürichom. Usto, TZ je pripremio posebnu promotivnu kampanju na svim letovima.

Strateški partner
“Croatia Airlines naš je strateški partner, a zajedničke promocije su posebno važne za daljnje pozicioniranje Zagreba na turističkoj te poslovnoj karti svijeta.

Zagreb je primarno aviodestinacija, s više od 50 posto gostiju koji nam dolaze avionom, te stoga provodimo aktivnosti kako u segmentu promocije izravnih letova koji povezuju Zagreb s inozemnim destinacijama, tako i u segmentu direktne promocije u zrakoplovima.

12

zrakoplova CA ove sezone leti u destinacije na Starom kontinentu

Tako dopiremo i do potencijalnih, ali i do pojedinačnih putnika na svim letovima našega nacionalnog avioprijevoznika”, pojasnila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

U suradnji s autorom Vidom Juračićem TZ je objavio i promotivan film “Zagreb Be There” kao i brošuru te su s Croatia Airlinesom osmislili vizuale na obrocima u poslovnoj i ekonomskoj klasi.

Ipak dva aviona manje
Inače, ljetni red letenja Croatia Airlinesa počinje 27. ožujka i traje do kraja listopada ove godine. Croatia Airlines tijekom ovogodišnje sezone planira izravno povezati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi tvrtke pritom će letjeti na 41 međunarodnoj liniji.

U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala. Na raspolaganju im je kao i lani 12 zrakoplova, što je i dalje dva manje nego u ljeto 2019., a pretpandemijski promet planiraju dosegnuti krajem 2023. godine, odnosno u 2024, otkrio je jučer Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

“Ljetnim redom letenja dodatno ćemo proširiti mrežu naših međunarodnih odredišta i to kroz obnavljanje dijela međunarodnih linija na kojima tijekom epidemiološke krize nismo letjeli, kao i intenziviranjem letova na postojećim linijama u međunarodnom i domaćem prometu.

Svjesni svoje uloge nacionalnog avioprijevoznika kao i utjecaja koji našim operacijama imamo na ukupnu turističku i gospodarsku sliku Republike Hrvatske, ali i broj turističkih posjeta našoj metropoli, ostajemo dosljedni svim dosadašnjim ostvarenjima”, kazao je Bajić.

Komentirajte prvi

New Report

Close