Bude li više neodgovornih mjere će biti još restriktivnije, a evo i odgovora na pitanje hoće li kupovanje biti ograničeno

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2020. u 09:47
Foto: Borna Filic/PIXSELL

U ponoć u Sloveniji je stupila na snagu vladina uredba o zabrani kretanja i okupljanja na javnim mjestima i površinama kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri smanjili socijalni kontakti i mogućnost širenja epidemije Covida-19. Čeka li tako nešto i Hrvatsku? Evo što je novinarima rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Moramo se svi odgovorno ponašati. Ne samo oni u samoizolaciji. Već i svi drugi. Bude li više neodgovornog ponašanja onda će naše mjere morati biti restriktivnije u cilju zaštite zdravlja ljudi”, poručio je s konferencije za novinare Nacionalnog stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te zahvalio svima koji se pridržavaju mjera.

“Jasna preporuka prema starijim osobama i osobama koje boluju od kroničnih bolesti je da ne izlaze”, ponovio je Božinović.

Odgovarajući na pitanje hoće li biti ograničenja u kupovanju određenih artikala, ministar je za sada otklonio takvu mjeru, ali i naglasio da se i o njoj razmišlja te da će sve ovisiti o daljnjem razvoju situacije.

“Razmišljamo o ograničenju kupovina. U ovom trenu nema nigdje nestašica. To još nije takav problem da bismo donosili mjere. Nema razloga za brigu i stvaranje neracionalnih zaliha. Ali uvijek ima nerazumnih pojedinaca”, rekao je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close