Branitelji donirali 8900 kuna za Imunološki zavodi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2015. u 12:17
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Predstavnici branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici uplatili su u utorak u Hrvatskoj poštanskoj banci 8900 kuna za spas Imunološkog zavoda.

Predstavnici branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici uplatili su u utorak u Hrvatskoj poštanskoj banci 8900 kuna za spas Imunološkog zavoda.

Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100 postotnih invalida Domovinskog rata, rekao je novinarima da je inicijativa došla od samih branitelja koji su dali po simboličkih 100 kuna, te najavio da će popis onih koji su uplatili dati na uvid javnosti.

Želimo dati doprinos da Imunološki ostane što je bio, da ostane u vlasništvu hrvatskog naroda i proizvodi i dalje ono što je bitno za hrvatski narod, rekao je Glogoški.

Izrazio je zabrinutost za budućnost Imunološkog zavoda istaknuvši da branitelji od početka podupiru njegov opstanak. "Znamo što je Imunološki radio dok su hrvatski branitelji ratovali i koji je njegov doprinos stradalnicima domovinskog rata", kazao je Glogoški.

Također je komentirao napise u nekim medijima koji su prenijeli njegov intervju od prije 20 godina, kada se u razgovoru za tadašnji Feral Tribune žalio na odnos vlasti pokojnog predsjednika Franje Tuđmana prema braniteljima, pri čemu je odgovornost za te teze prebacio na novinara koji ga je intervjuirao Dragu Hedla.

Glogoški je u razgovoru za Feral 1995. godine kritizirao HDZ i Tuđmana jer kao stopostotni ratni invalid nije mogao ostvariti nikakva prava. Intervju je objavljen pod naslovom "Za ovu državu se ne vrijedi boriti", a u njemu se Glogoški žalio na maćehinski odnos države i Hvidre prema ratnim vojnim invalidima, pri čemu je kritizirao i Branimira Glavaša i Đuru Dečaka.

Glogoški danas tvrdi kako nije rekao da se "za ovu državu se ne vrijedi boriti" nego da se "za ovakvu državu ne valja boriti".

Optužio je Hedla da je "već tada počeo privatni obračun s generalom Glavašom, predsjednikom Tuđmanom i hrvatskom državom". Radi se o novinaru koji nikad nije pozitivno pisao o hrvatskim braniteljima, Domovinskom ratu i hrvatskoj državi i mislim da je to dovoljan argument, rekao je Glogoški.

Hedl je u telefonskom razgovoru za Hinu uzvratio da je Glogoški imao 20 godina za reakciju na taj članak, no nikada nije tražio demantij ili ispravak, niti ga je tužio zbog tog teksta, već je bio zadovoljan intervjuom.

Kaže da je ovih dana ponovno tražio intervju s Glogoškim, kako bi se pojasnile sve nedoumice, no Glogoški mu se nije javio.

Glogoški tada nije imao pristup medijima kao danas, a Feral Tribune bio je jedini medij koji je želio objaviti njegov intervju, ističe Hedl.

Komentari (4)
Pogledajte sve


treba rastjerat bagru besposlicarsku…

samo ti vrijeđaj branitelje, mogli bi i tebi uskoro plavci pokucati na vrata:

http://www.glasistre.hr/vijesti/crna_kronika/pula-poticao-mrznju-prema-braniteljima–496096


8900 kuna.. Svaki branitelj je donirao sto kuna… 89 branitelja mjesecima terorizira gradjane.. I tvrde kako imaju podrsku svih branitelja… Treba rastjerat bagru besposlicarsku…

trebali ste Vi doći rastjerivati one što su oni rastjerali, manje bi s.ruckali danas

8900 kuna.. Svaki branitelj je donirao sto kuna… 89 branitelja mjesecima terorizira gradjane.. I tvrde kako imaju podrsku svih branitelja… Treba rastjerat bagru besposlicarsku…

New Report

Close