Bombaša iz Botinca tereti se za pokušaj ubojstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2013. u 14:46
Grgur Zucko/PIXSELL

Sinoćnje bacanje bombe na terasu kafića “Miki” u naselju Botinec policija je okvalificirala kao pokušao ubojstva svih sedam ozlijeđenih osoba.

Sinoćnje bacanje bombe na terasu kafića "Miki" u naselju Botinec policija je okvalificirala kao pokušaj ubojstva svih sedam ozlijeđenih osoba, doznaje se u zagrebačkom policiji.

Iako su potvrdili da je zbog bacanja bombe uhićen 55-godišnjak policija nije davala nikakve opširnije podatke osim da se muškarac koji se nalazi na kriminalističkom istraživanju dovodi u vezu s pokušajem ubojstva i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom. Neslužbeno se, pak, doznaje da je uhićen 55-godišnji Branko Novak koji živi u istom naselju.

Bombu ispred kafića bacio je oko 22 sata nakon svađe s jednim od gostiju koju je pokušao smiriti vlasnik Mihael Holenda. No, uznemireni je Novak, po tvrdnjama očevidaca, otišao kući da bi se ubrzo vratio sa sjekirom i bombom.

Od sedam ozlijeđenih tri su muškarca s težim ozljedama zadržani u zagrebačkim bolnicama. Prema posljednjim podacima jedan od teško ozlijeđenih ipak je u životnoj opasnosti, jer su mu od eksplozije i "šrapnela" ozlijeđene žile i pluća. Ostala dvojice teže ozlijeđenih imaju rane na leđima, rukama i nogama, u jednom slučaju, odnosno u drugom na prednjem dijelu prsišta i po trbuhu.

Na liječenju su zadržane i dvije osobe s lakšim ozljedama.

Novak je uhićen ubrzo nakon što je policija došla na mjesto zločina, a navodno nije pružao otpor. Pritom je najvjerojatnije bio pod utjecajem alkohola, pa je na ispitivanje u službene policijske prostorije doveden tek u jutarnjim satima.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija će ga, kako se očekuje, predati pritvorskom nadzorniku, odakle će biti odveden na ispitivanje u državno odvjetništvo, a najvjerojatnije, kasno navečer ili sutra ujutro i pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Komentirajte prvi

New Report

Close