Bandić: radno ljeto i za Gradsku skupštinu

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2013. u 11:54
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prije otvaranja fitness-parka Bandić je nazočio početku radova na uređenju parka u Bužanovoj ulici, gdje stanuje sa svojom obitelji.

Novi-stari zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je nazočio početku radova na uređenju parka u Bužanovoj ulici te otvorio novouređeni fitness-park za odrasle na mjestu uklonjenih baraka Crvenog križa kod Glavnog kolodvora, a na početku svog radnog tjedna najavio je radno ljeto i za Gradsku skupštinu.

Bandić je najavio da će se, po novom, skupštinske sjednice održavati i ljeti – u lipnju, srpnju i u kolovozu – te da će uputiti prijedlog za izmjenom Statuta Grada Zagreba kako bi se, rekao je, moglo raditi i po ljeti. "Nema odmora dok traje obnova", dodao je.

Među prvim skupštinskim odlukama bit će izmjena odluke o komunalnom doprinosu kako bi se smanjio iznos za legalizaciju bespravne gradnje, smanjenje cijena parkinga u garažama, besplatni udžbenici za osnovnoškolce, izmjena GUP-a, plaćanje rente Jakuševčanima sve dok se otpad odlaže na odlagalište i koncesije svim taxi prijevoznicima.

Poručio je da je bilo "dosta destrukcije i opstrukcije u protekle četiri godine". "U narednih šest mjeseci moramo raditi ubrzanim tempom i uvjeren sam da će kolege to prihvatiti i neće odbiti", kazao je Bandić ocijenivši kako novi saziv Gradske skupštine jamči veću ozbiljnost i odgovornost te da više neće biti opstrukcije niti čekanja.

Na upit novinara je li primio čestitke na ponovnom izboru za gradonačelničku dužnost od premijera Zorana Milanovića, Bandić je odgovorio da još nije, ali da su mu najvažnije čestitke njegovih sugrađana i povjerenje koje je dobio na proteklim lokalnih izborima nakon 13 godina sebedarja i odricanja.

"To mi je važnije od čestitki bilo kojeg političkog lidera, pa i gospodina Milanovića", kazao je Bandić. Naveo je da i ne očekuje Milanovićeve čestitke nego "korektnu suradnju između Grada Zagreba i Vlade RH". "To je važno", naveo je.

Nakon uređenja fitness-parka u Ulici Grgura Ninskog pored Glavnog kolodvora na mjestu uklonjenih baraka Crvenog križa, tzv. Lenucijevog fitness parka, Bandić je najavio da će uslijediti projekt premošćivanja Miramarske ulice i spajanje s Botaničkim vrtom kako bismo, naveo je, dobili lijepu šetnicu preko Botaničkog vrta, do Crnatkove ulice i Savske ceste. Projekt će raditi arhitekt Branko Silađin, koji je projektirao i prvi fitness-park za odrasle u Zagrebu, u vrijedosti 5,2 milijuna kuna.

"Do prije pola godine to je ličilo na sve, samo ne na park, a sada je to jedan od centara urbanog identiteta", dodao je Bandić.

Prije otvaranja fitness-parka Bandić je nazočio početku radova na uređenju parka u Bužanovoj ulici, gdje stanuje sa svojom obitelji.

"U osam zgrada u susjedstvu živi 2000 ljudi, dječje igralište je potonulo i susjedi su prije šest mjeseci tražili da se to obnovi, no čekao sam da izbori prođu jer ne bih imao mira", kazao je Bandić aludirajući na moguće napise da zbog izbora uređuje svoj kvart.

"Izbori su prošli i sad to nije problem. Sve će se urediti na zahtjev građana i članova mjesnog odbora. I sam sam u mjesnom odboru i dobro mi dođe park iako to nije ispred moje zgrade. Djeca će se ovdje igrati sigurno i bezbrižno, kao i u svakom kvartu gdje radimo nova ili obnavljamo stara", naveo je Bandić. Radove u vrijednosti od 300.000 kuna će za 15 dana dovršiti "Zrinjevac".

Bandić je ustvrdio i kako mu je danas "prvi radni dan za šesti mandat". Nije želio komentirati tvrdnje njegova dojučerašnjeg protukandidata Rajka Ostojića kako nema program. "Ne bih to komentirao, Ostojić je rekao što je imao", kazao je Bandić.

Danas će Bandić obići i Glazbenu akademiju kako bi "požurio" vanjske radove i kako bi se od jeseni moglo prijeći na radove u interijeru, a sljedeće godine i otvoriti zgradu akademije nakon što je 98 godina djelovala na nekoliko lokacija u gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close