Premijeru, smijenite nesposobnog Horvata, trebamo Beroša za gospodarstvo!

Autor: Marija Brnić , 25. ožujak 2020. u 08:33
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Već tjedan dan komuniciramo kako smatramo da su mjere koje su donesene za pomoć gospodarstvu nedovoljne i da će rezultirati valom otkaza.

Nezadovoljni mjerama za pomoć gospodarstvu pogođenom koronakrizom i odbijanjem prijedloga da se porezne obveze nastale u vrijeme zamrzavanja poslovanja otpišu, a ne samo odgode, inicijativa Glas Poduzetnika, koja okuplja više od 60 tisuća poduzetnika i obrtnika, te slobodnih zaposlenika, zatražila je jutros od premijera Andreja Plenkovića da hitno smijeni ministra gospodarstva Darka Horvata.
Mjere koje su donesene smatraju nedovoljnima i upozoravaju da će rezultirati valom otkaza, a ministar Horvat je ignoriranjem prijedloga iz redova gospodarstvenika i struke, ali i neprimjerenim izjavama u javnosti kako poručuju iz Glasa poduzetnika, pokazao da nije kompetentan upravljati svojim resorom u kriznoj situaciji i da ne zastupa interese hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini.
“Trebamo ministra koji će se za gospodarstvenike zalagati na jednak način kako se Ministar Beroš zalaže za zdravlje”, poručuju Hrvoje Bujas, Dražen Oreščanin, Berislav Marszalek i Gordana Fabijanić u ime Inicijative Glas poduzetnika, koji osim imenovanja novog ministra traže i da se osnuje Gospodarski krizni stožer za gospodarstvo u kojem će sudjelovati i predstavnici poduzetnika i ekonomske struke.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Istina, samo se bojim da dubinsko ne razumijevanje gospodarstva od strane Vlade i saborskih uhljeba ne dovede do teških posljedica!

ma daj molim te kol. <span class=”title title–small”>All , daj ne muti…koje neuspjehe, koji su to kriteriji za neuspjeh u ovakvoj situaciji, čovijek radi najbolje što može , praktički od nule je uz pompć kompetentnih suradnika ustanovio djelotvoran krizni i izvještajni sustav a i nije morao podijeliti info da se krade repromaterijal po bolnicama ali ipak je </span><span class=”title title–small”><span class=”title title–small”>i hvala mu na svemu</span>!
</span>

A i Beroš isto da bi svoje neuspjehe sakrio javno linčuje liječnike. Koji su to liječnici skrivali uredaje i koje ???? Kako ih je kaznio i tko ??? Lažovi, lažovi i lažovi to su naši političari. Muljatori. O Horvatu necemo jer on je xy na kvadrat

Čim se Horvat od odgovornosti počne skrivati iza skuta medicinskih sestara onda znate koliko je sposoban…

New Report

Close