382 zaraženih koronavirusom, 67 je novozaraženih u 24 sata, 21 od jutra, a 16 ljudi je otpuštenih iz bolnica

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2020. u 15:56
Foto: POOL / CROPIX

“Državni ispektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Trenutno je još 47 takvih izvida u tijeku. Mogu izraziti razočarenje da u ovakvom trenutku neki pokušavaju zaraditi na tome. I nećemo to zaboraviti”, rekao je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da imamo 21 novog oboljelog od jutra, ukupno 382, što znači da je današnje povećanje je dakle 67. Broj testiranih je 3159. 16 je onih koji su otpušteni iz bolnica.

Ministar Davor Božinović zahvalio se svim zemljama koje su uputile pomoć, a posebno talijanskoj Vladi koja je poslala 26 šatora sa svom potrebnom opremom.

“Posebno im se zahvaljujemo jer znamo kroz kakvu krizu prolaze”, kazao je.

“Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni ispektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Trenutno je još 47 takvih izvida u tijeku. Mogu izraziti razočarenje da u ovakvom trenutku neki pokušavaju zaraditi na tome. I nećemo to zaboraviti”, rekao je Božinović.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Na službenoj stranici Koronavirus.hr, na kojoj se redovito objavljuju sve vijesti vezne za epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj i mjere koje se poduzimaju, navedeno je tko i za što izdaje propusnice vezane za Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close