Otok s najviše zaraženih koronavirusom: ‘Ako se ne trgnemo, ovo bi moglo prerasti u katastrofu’

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2020. u 14:31
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Otok s dvije tisuće stanovnika unatoč poduzetim mjerama nosi neslavnu titulu otoka s najviše zaraženih

Nakon što je u nedjelju zaustavljanjem automobila prema Murteru policija pokušala zaustaviti koronavirus u ponedjeljak – nove mjere.

Od ovog trenutka, boravite isključivo u zatvorenim prostorima unutar svojih domova – ne izlazite u dvorišta, maslinike, vrtove na Hraminu, plaže i slično.

Otok s dvije tisuće stanovnika unatoč poduzetim mjerama nosi neslavnu titulu otoka s najviše zaraženih – njih šestero, javljaju RTL vijesti.

”Dolaskom prvih turista i lijepog vremena korona je došla u Murter i nažalost sada mogu reći da imamo jako puno problema, jako velik broj ljudi je u samoizolaciji. Ako se ne trgnemo, ovo bi moglo prerasti u katastrofu”, kaže Toni Turčinov (HDS), načelnik Općine Murter-Kornati.

Koronavirus je napao i Sinj i to članove Stožera civilne zaštite. Jedan je zaražen, ostali su u samoizolaciji, a među njima i gradonačelnica Kristina Križanac koja nam se javila iz svog doma.

”Imamo situaciju da smo u izolaciji, ali nalazimo se na mobilnoj i digitalnoj dispoziciji i spremni smo koordinirati sve akcije kao do sada. Pozivamo sve da imaju povjerenje u rad Stožera koji neće ni u ovakvim okolnostima propustiti nijedne aktivnosti.”

Najgore je kada oni koji nas štite i liječe postanu pacijenti. Zaraženo je 15 specijalista, 4 specijalizanta, 3 medicinske sestre i liječnik obiteljske medicine. Jedna od njih je specijalizantica na pedijatriji u zadarskoj bolnici. Djeca i roditelji su u samoizolaciji.

”Ona je inače specijalistica na Rebru. U subotu je došla i radila je u ambulanti i pregledala je manji dio pacijenata. Nosila je masku i rukavice. Sve smo dezinficirali i zdravstveno osoblje stavili u samoizolaciju”, kaže Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Komentirajte prvi

New Report

Close