EN DE

Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

Dobro jutro.
[cool]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Pozz ekipi!
Imate li kakvu dobru recepturu za prvomajsku roštiljadu? Meso bih obično dan prije gozbe premazao senfom kako bi omekšalo, nabacao luka, sojinog umaka i ostavio u pacu. Koristite li kakve začine i kad ih treba najoptimalnije iskoristiti? Koje je drvo ili ugljen najbolje i najmanje kancerogeno ne znam …a možda je najpametnije u ovakvim trenucima ne misliti na negativne učinke. Uživajte! [cool]

marc

dobra ideja je ubaciti par grančica ružmarina na žar, onda meso još bolje miriše

@Roštilj, ovaj, Marcelijus
Za roštilj ti predlažem naravno svinjski kare, ali nemoj slagati bez vratine. Vratina je zakon, ak si malo ovak, kaj ti paše "šareno". Moraš ju dan prije staviti na pacanje i to, fino narežeš luka, češnjaka, papričice….lepo fino zaliješ z uljem i po tome malo bibera, slobono malo peršina posipaš po tome i ne pozabiti par lovorovih listeki. Nemoj se zajebat i desti sol i vegetu na pac. To buš napravil prije roštilja, znači zmešaš malo vegete i soli i frutti di kotec lepo lagano povaljaš po tome. I to ti je spremno za žar.

E sad žar je jedna druga pesma ali jako važna. Složi vatricu i dok ti se razgori stavi veča drva par komada tak da imaš podlogu (ako imaš čokota ili bukva to ti je bog bogova, skoro da ti vuglen niti ne treba, ali bude v redu i grab). Dok ti se drva razgore (pazi bukvi i čokotu treba dugo ali zato i drže žar) onda deneš gore još vuglena i lagano pušeš da ti se žar primi na vuglen. Osim toga, male tajne velikih majstora, prije nego kaj deneš meso na žar dobro smaši z kartonom ili kak već da ti se pepel kolko-tolko makne z žara, jer jebal buš ježa ak ti veter popuhne i pepel zdigne na i pod meso.
Misao vodilja nek ti bu da se ne zajebeš i ne škrtariš z vuglenom. Ak ti je poveči roštilj frkni celu vreču vuglena gore.
E sad, prije nego kaj frkneš meso na roštilj, zemi si ak imaš, masni komad kože od šunke, pršuta ili čega već i lepo si očisti šipke (moreš peči i na alu-tacnama z rupicama) onda lepo šipku deni na vatru tak da ti se mast scedi dole i to ti je spremno za haj-lajf.
Zemi si jedan komadič mesa s kojim buš najprije malo pohadral i blagoslovil šipke tak da ti se meso slučejno ne prime. Pomečeš sve ostale komade gore, natoičiš si pivicu i čekaš…..cvrčanje.

Treba još detalja?
[wink]

joj, da….moraš paziti da ti se ne vužge ulje jer buš jebal ježa ak ti se napravi plamen.
Ne nikak polevati z vodom ili pivom, jer buš zajebal žar. Dosta je da hitiš malo soli i problem rešen. Ili pak z šarajzlinom makneš taj komad dok se ne zagasne.
Obavezno imaj pokraj roštilja dosta tekučine (piva, mrzli gemišt) jer buš gubil dosta tekučine pokraj velkog žara. Normalno je da moraš to nadoknaditi. I piti pametno!!!! Posle 5-6 gemišti ili 3-4 pive, obavezno spiti 3deci obične vode. To ti je zato jer alkohol na sebe veže tekućinu pa bi mogel, ak se naliješ, i dehidrirati. Ovak si na OH doštukaš H2O i moreš piti do jutra, i onda pitati, ko bu zval rundu… [wink]

Ako misliš slagati ribu na gradele, to je pak druga pjesma….ali i to ti morem elaborirati do savršenstva.
Lepo se imaj na roštilju!

MiniBar

Ekipa, hvala! Vidim da ste već zaslužili i doktorat iz roštilja. Svaka čast. Vrlo rado bih jednu vatricu zapalio i u vašu čast…nadam se da će biti i prilike. Uživajte! Hitam na posao…

evo Marcelijus, vidi jeden školski primjer….par komada frutti di kotec (kare)

…je i gle o….moreš, ako imaš jako veliki žar….nareži par mladih krumpireki na cirka (2 x PI) ^3 7x7x7
i lepo jih zamotaj v alu foliju i odma jih pomeči ne na šipku neg direkt v žar (ne na ogenj, ŽAR mora biti).
Kaj se bu desilo, krumireki ti budu malo prigušili "prejaki" žar i njima treba relativno više vremena nego mesu. Ali zato buš dobil još i prilog k mesu a sve z jenim udarcem….. i to ti je fantazija.
Jedino kaj moraš paziti da ti ne ostaneju sirovi (prepekli se nebudu, osim ak zadrveniš od alkohola), a to lako proveriš tak da z vilicom pikneš sakoga od njih…malo bu folija spikana, al – jebeš foliju. Vilica mora lepo lagano iti (kak dok one stvari delaš) v krupirek – inače je sirovi!
Čak, ako imaš decu, i ak ti se da, nareži par krumpireki na ploške debljine cca 5-7 mm i moreš jih direktno desti na šipku (tam di je jači žar). To kad ti se speče….e to je onda posel.
Još nekaj! Ak napraviš fini pac, onda ti ostane toga paca dok meso deneš na šipku.
E, ti sad lepo zajebi šefa i stanicu i nareži kriške kruha i onak malo-malo cccc jih smoči v taj pac i deni takve ili na šipku (bude jača korica) ili poklopi na meso (bude slabija korica). To ti je prepečenec z okusom roštilja (nema ti toga v Kauflandu)

E sad, tu smo de smo, meso je v redu, krumpir za prilog je tu, kruh smo rešili ….a de je šalata.
A za šalatu ti lepo napiči na štapiče malo piletine i između papričice, malo luka, … i čist malo malo polij z uljem (nemoj se zajebat da ti pobegne ulje i fljas na žar – ujebo si sve skupa)
Onak prst na flašu i kap po kap… Šalata ti je garant 100%
Još ak deneš koji par kobasic…..
[img]http://www.mysmiley.net/imgs/smile/confused/confused0053.gif[/img]

je…..ribu moraš hadrati z maslinovom grančicom (obavezno)
Morska riba je inače pis-of-kejk za roštilj. Neznam ak znaš, ali riba ti sama veli dok je gotova.
[proud]

…a sad o ribi molim … [proud]

Zagorec,za pajceke si gol kuhar..,al za ribicu bumo čuli ove sa mora… [rolleyes] [kiss]

Riba…. riba je krasna na roštilju (gradele kak se to još veli)
Prvo je to da treba složiti "uljnu kupku". Znači malo ulja i nutra malko češnjaka i peršina.
I lepo ribicu lagano s tim namočiti…ne preveč, ne premalo.
Riba mora iti na jaki žar! Tu nesme beg biti cicija i zajebat se kaj se vuglena tiče. Ako treba i susedov škedenj vužgati ali žar mora biti.
E sad zajeb je taj ak imaš jaki žar, on ti suši šipke, pa se moreš zajebat da ti se riba prime (pogotovo ak te panika vlovi). Z par kapi ulja rešiš problem i riba more iti na žar tak kak si ju složil.
I onda ju dok se poče pomalem hadraš z "uljnom kupkom" tak da nije suha… (to su dve tri kapi na maslinovi grančici). I ribu nikak ne pehati!!! Nebreš ribu kak gudeka okretati simte-tamte.
Ribu nebreš nasilu obrnuti. Dok ju malo pikneš, ak ona nejde sam – nije gotova. Pusti ju!
Riba se mora obrnuti bez da ji komad ftrgneš…mora biti cela da vrag vraga inače si nege zajebo.
No, i onda dok ju tak pečeš i na drugi strani… znači ista priča….Riba ti sama veli "gotova sam, morem van" . I dok ti maca lepo pukne po sredini, sam zemeš veliku vilicu i čapiš ju od ispod, mora beba iti z šipke doli bez da se ikaj primi za šipku. Inače nije dobro….i to je to.! Riba je zakon!
Ribu je dobro tu i tam malo, ali stvarno malo polejati z malo vina. Tak da dobi još malo drugoga duha.
I obavezno na kraju seanse ju još malo poškropiti z uljnom kupkom…. i to je to!
[wink]

New Report

Close