Zagorec,za pajceke si gol kuhar..,al za ribicu bumo čuli ove sa mora… [rolleyes] [kiss]
kaj, ti misliš da nisam nigdar ribu obrnul…..ohohoho Bakicaaa.
Jedino, evo to neznam, lignje i hobotnice neznam. Htel bi videti majstora kak to dela.
Ima neki stručnjak za mekušce?
[wink]
to pak sad ne znam…
Šangaj…Kina….koljevka raciki….uuuu kak je to fino
Probal sam i morem reči da je fantazija…ali nisam nigdar spremal tak da neznam detalje.
…evo jednog recepta našeg dragog,vjerojatno umirovljenog Sisoja…
Jabuke na kiselo na Gučevski
Sastojci za 4 porcije:
4 krupnije kisele jabuke
1/2 kg šećera
100 g meda
0,5 l vode
sok od pola limuna
100 g mljevenih lješnjaka, oraha i badema i malo suhog grožđa
1 prase
Priprema:
Prase nabiti na kolac i dati komšiji Živojinu da okreće.
Jabuke se ogule, izdubi im se sredina, pa se potope u ladnu vodu da ne potamne.
U pogodni sud usuti šećer, med, vodu i limunov sok, pa staviti da prokuva. Čim provreje, unutra se stave jabuke, pa se poklopi. Ovo se mora kontrolisati da se jabuke ne bi prekuvale, a čim smekšaju, izvade se da se olade. Filuju se smesom pripremljenom od oraha, badema, lješnjaka i malo sirupa u kom su se jabuke kuvale. Servira se u čašama za voćnu salatu, i po vrhu se dekoriše šlagom ili slatkom pavlakom
Kad prase bude gotovo, jednu jabuku munuti pečenom prasetu u usta, a ostale baciti u svinjac.
Prijatno!
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3499&pg=50
a pravi Zagorski puran tek….Ohohohohohoho
Končar i Gorenje su inače jako zajebali stvar z pečnicama…. puran, ajde još nekak nutra, ali nikak ni mogel van. Ipak purana trebaš polevati z masti, pa sako malo, ak oćeš da ti dobi onu koricu….
Fućkaš ti to kaj v Plodinama kupiš…. to je golub prema ovi mrcini koja se po zagorskim bregima pase.
ne veli se zabadav suhom detetu koje ide v 5. osnovne…. imaš kil kak Zagorski puran
[wink]
Meni je najbolje roknut mesinu na 2 najviše 3 dana, onda tek povuče pravi štih, u pac kojem sam dodal i ružmarina.
Naravski mora se i okretat meseko u tom pacu svaki dan 2 put i stavi soli, vegetu i ostale umjetne pojačivače okusa ala kotany i ne moraš stavljati.
Najbolje sve prirodno ne predebelo rezano povrće, celer, mrkva, luk, vlasac, mažuran, s kimom oprezno ne vole ga svi.
Meni je najbolje roknut mesinu na 2 najviše 3 dana, onda tek povuče pravi štih, u pac kojem sam dodal i ružmarina.
Naravski mora se i okretat meseko u tom pacu svaki dan 2 put i stavi soli, vegetu i ostale umjetne pojačivače okusa ala kotany i ne moraš stavljati.
Najbolje sve prirodno ne predebelo rezano povrće, celer, mrkva, luk, vlasac, mažuran, s kimom oprezno ne vole ga svi.
E, ovo si bum zapamtil….
(čovek se uči dok je živ, na kraj umre bedak kaj pozabi dihati – ono kaj je prvo znal)
neko je rekel "Država to smo mi"
E, pa pošto je danas zadnji dan za platiti PDV….ovaj put "and Oscar goes to …. MiniBar"
[img]http://www.mysmiley.net/imgs/smile/tongue/tongue0002.gif[/img]