EN DE

Virtualna zajednica

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Virtualna zajednica

Zagorec,za pajceke si gol kuhar..,al za ribicu bumo čuli ove sa mora… [rolleyes] [kiss]

kaj, ti misliš da nisam nigdar ribu obrnul…..ohohoho Bakicaaa.
Jedino, evo to neznam, lignje i hobotnice neznam. Htel bi videti majstora kak to dela.
Ima neki stručnjak za mekušce?
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

…Zagorec,budem sve reči povukla…jedino bi tu još Šangajac kaj dodal… [rolleyes]

to pak sad ne znam…
Šangaj…Kina….koljevka raciki….uuuu kak je to fino
Probal sam i morem reči da je fantazija…ali nisam nigdar spremal tak da neznam detalje.

…evo jednog recepta našeg dragog,vjerojatno umirovljenog Sisoja…
Jabuke na kiselo na Gučevski

Sastojci za 4 porcije:

4 krupnije kisele jabuke
1/2 kg šećera
100 g meda
0,5 l vode
sok od pola limuna
100 g mljevenih lješnjaka, oraha i badema i malo suhog grožđa
1 prase

Priprema:

Prase nabiti na kolac i dati komšiji Živojinu da okreće.

Jabuke se ogule, izdubi im se sredina, pa se potope u ladnu vodu da ne potamne.
U pogodni sud usuti šećer, med, vodu i limunov sok, pa staviti da prokuva. Čim provreje, unutra se stave jabuke, pa se poklopi. Ovo se mora kontrolisati da se jabuke ne bi prekuvale, a čim smekšaju, izvade se da se olade. Filuju se smesom pripremljenom od oraha, badema, lješnjaka i malo sirupa u kom su se jabuke kuvale. Servira se u čašama za voćnu salatu, i po vrhu se dekoriše šlagom ili slatkom pavlakom

Kad prase bude gotovo, jednu jabuku munuti pečenom prasetu u usta, a ostale baciti u svinjac.

Prijatno!
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3499&pg=50

a pravi Zagorski puran tek….Ohohohohohoho
Končar i Gorenje su inače jako zajebali stvar z pečnicama…. puran, ajde još nekak nutra, ali nikak ni mogel van. Ipak purana trebaš polevati z masti, pa sako malo, ak oćeš da ti dobi onu koricu….
Fućkaš ti to kaj v Plodinama kupiš…. to je golub prema ovi mrcini koja se po zagorskim bregima pase.

ne veli se zabadav suhom detetu koje ide v 5. osnovne…. imaš kil kak Zagorski puran
[wink]

Meni je najbolje roknut mesinu na 2 najviše 3 dana, onda tek povuče pravi štih, u pac kojem sam dodal i ružmarina.
Naravski mora se i okretat meseko u tom pacu svaki dan 2 put i stavi soli, vegetu i ostale umjetne pojačivače okusa ala kotany i ne moraš stavljati.
Najbolje sve prirodno ne predebelo rezano povrće, celer, mrkva, luk, vlasac, mažuran, s kimom oprezno ne vole ga svi.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Meni je najbolje roknut mesinu na 2 najviše 3 dana, onda tek povuče pravi štih, u pac kojem sam dodal i ružmarina.
Naravski mora se i okretat meseko u tom pacu svaki dan 2 put i stavi soli, vegetu i ostale umjetne pojačivače okusa ala kotany i ne moraš stavljati.
Najbolje sve prirodno ne predebelo rezano povrće, celer, mrkva, luk, vlasac, mažuran, s kimom oprezno ne vole ga svi.

E, ovo si bum zapamtil….
(čovek se uči dok je živ, na kraj umre bedak kaj pozabi dihati – ono kaj je prvo znal)

Gut najt everibadi.
Lepo vas je čitati.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Ljepota više blista u srcu onoga koji je želi
nego li u očima onoga koji je gleda…

Khalil Gibran

neko je rekel "Država to smo mi"
E, pa pošto je danas zadnji dan za platiti PDV….ovaj put "and Oscar goes to …. MiniBar"

[img]http://www.mysmiley.net/imgs/smile/tongue/tongue0002.gif[/img]

…….jesam pijan ali nisam jako, bože sreće pa kući polako……. [yawn]

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

New Report

Close