Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da BRIN ima odličnu dividendu također

ja znam za ove–dividenda u 2007.-oj:
Tnpl – 55 kuna po dionici
Lvcv- 13 kuna po dionici
Ledo- 45 kn po dionici

Ako sam nešto falio, nije namjerno.. ovo sam napisao po sjećanju[lol]

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila

ličan: ” Ne možeš prenijeti vlasništvo dionice ako nije prošla kroz burzu.SDA te ne registrira, a oni imaju popis svih vlasnika dionica. Ma nemoj, upravo mi je u petak došlo stanje iz SDA sa dionicama HT-a koje sam prenio od ljudi preko kojih sam ih kupio na IPO-u.Također prenio sam dionice Janafa koje sam imao na firmi na svog oca. A učinio sam to sa običnim ugovorom o prijenosu dionica, ovjerio ga kod bilježnika i cijelu stvar napravio mimo burze. ”
točno, može se dionicama trgovati i preko fiducijarnog ugovora, ne nužno kroz burzu. jedino ne znam kako gospodin Samodol gleda na to iako ne znam što može poduzeti s obzirom da je to volja obje ugovorne strane.

Kupoprodaja vrijednosnih papira putem kupoprodajnog ugovora između fizičkih osoba je jednako legalna kao i preko burze. Naravno, ugovori se moraju registrirati kod SDA. A što je burza osim dioničko društvo koje posreduje u trgovini vrijednosnim papirima i za to uzima proviziju. Ako možete trgovinu obaviti direktno zašto njima plaćati proviziju. I što Samodol ima s time?

Napokon ste progledali, a imali ste i prije oči.
– dividenda, to je ono koliko Vas firma cijeni kao vlasnika.
– ne ulažite u one firme koje cijene menagere i daju im strašno velike plaće i kad rade s gubitcima.
– mislim kako će se i kod nas napokon početi gledati kolika je dividenda.
– np. ADRS daje smiješno malu dividendu za razliku od plaća svojih menagera.
– a godišnje ostvaruju netto dobit preko 50kn.
– e sada kad bi oni isplatili 50kn ili iz zadržane dobiti 100kn pitam Vas kolika bi tada bila cijena dionice.
– taj učinak smo sada najbolje vidjeli na PLIVI.
– dosad se je samo gledalo na rast dionice i rasti će to, ali to sve sada i pada.
– i još na tržištu imamo jako skupih dionica.

– jučer sam više sati čitala forum, na puno tema.
– pretežno oni u kešu padati će to, oni u dionicama rasti će to, ali ništa pametnoga.
– ostavite se sada ukupnog tržišta, može to gore ili još dolje, fokusirajte se na određene dionice koje treba kupovati, i koliko je to sada isplativo, i koje financijske poluge možete upotrijebiti.
– danas je jedino gosppdin Zgubidan iznio dobru stručnu analizu “sve otišlo u P.M”.
– a Vi gledajte vaše gafove i burze u svijetu.
Pozdrav !

Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu?
Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN.

– to možeš vidjeti na jednoj stanici Zagrebačke burze.
Pozdrav !

tale:
Ivana, koje dionice po tebi imaju dobru dividendu? Od dionica koje pratim jednio dobru diviendu ima KOSN.

AUHR imala najbolju dividendu u 2007. a moguće da će imati i u 2008.

– nikada nemojte računati koliko su Vam dali love ukupno, puno – malo.
– jednostavnim postotnim računom sami izračunajte koliki Vam je prinos na dionici u %.
– a u % AUHR sigurno ne daje najveću dividendu, velika je ali je i cijena dionice velika, znači oni daju malu dividendu.
Pozdrav !

CRLL, prosle godine 250 kn dividende za 2006. U 2007. za prva tri kvartala veliko povecanje dobiti, ali uglavnom zato jer je burza rasla. Problem je sto je jako nelikvidna. Zadnja cijena oko 4200…

sorry, ali mislim da je u 2007 najveća dividenda bila od JDTC Jadran tvornica čarapa d.d. 67 kuna po dionici, a tada je cijena bila oko 500 kuna, dok je sada ispod 500…[thumbsup]

– to je vjerojatno bila jednokratna iz zadržane dobiti firme.
– to bi np. mogao napraviti i ADRS, dividenda od 150kn, ali to nije zarada od godišnje dobiti, zato su oni skromni pa daju 5kn.
– kod dividendi morate uvijek gledati godišnji prosijek i je li se on svake godine povećava.
– na nekim blesavim dionicama sam dobila jako velike dividende, jednostavno je trebalo upravi love za otplatu dionica koje su kupili na kredit preko banke, pa izvanredna dividenda dobro dođe.
Pozdrav !

ernt je imao 320kn, ali kako sam ja razumio nece ove godine bit izvanredne dividende…

– ERNT daje jako malu dividendu, ali je redovita.
– ali nikada ne znaš kada će podjeliti i neku veliku inzvanrednu, do sada su to radili svake cca. 3 godine.
Pozdrav !

uglavnom proljeće nakon zatvaranja prethodne godine , iznosi se izvješće i rezultat i eventualno izglasava dividenda na skupštini

– na skupštini se izglasa dividenda.
– isplata.
– e to sada ovisi od firme do firme.
– neki to daju i u više rata.
– a neki to izglasaju i nemaju love pa se čeka i više godina.
– i jako mi je to teško pratiti tko mi je dao tko nije, na nekim izvještajima imam samo isplata dividende, a nemam i koja firma, ali su to pretežno male dividende tako se puno niti ne zamaram s time, nego što prije taj novac potrošim na sebe, ne reinvestiram ga na burzu.
– a slobodno me neki mogu tu i prevariti pa ne isplatiti.

– sada imate novi zakon,
– dividenda se mora isplatiti u roku od mjesec dana od kada je izglasana na skupštini.
– ako je ne primite tužite ih, naplatite susdske troškove plus kamate.
Pozdrav !

Napokon ste progledali, a imali ste i prije oči. – dividenda, to je ono koliko Vas firma cijeni kao vlasnika. – ne ulažite u one firme koje cijene menagere i daju im strašno velike plaće i kad rade s gubitcima. – mislim kako će se i kod nas napokon početi gledati kolika je dividenda. – np. ADRS daje smiješno malu dividendu za razliku od plaća svojih menagera. – a godišnje ostvaruju netto dobit preko 50kn. – e sada kad bi oni isplatili 50kn ili iz zadržane dobiti 100kn pitam Vas kolika bi tada bila cijena dionice. – taj učinak smo sada najbolje vidjeli na PLIVI. – dosad se je samo gledalo na rast dionice i rasti će to, ali to sve sada i pada. – i još na tržištu imamo jako skupih dionica. – jučer sam više sati čitala forum, na puno tema. – pretežno oni u kešu padati će to, oni u dionicama rasti će to, ali ništa pametnoga. – ostavite se sada ukupnog tržišta, može to gore ili još dolje, fokusirajte se na određene dionice koje treba kupovati, i koliko je to sada isplativo, i koje financijske poluge možete upotrijebiti. – danas je jedino gosppdin Zgubidan iznio dobru stručnu analizu “sve otišlo u P.M”. – a Vi gledajte vaše gafove i burze u svijetu. Pozdrav !

Lijepo rečeno Ivana. Možda ovaj pad burze prisili firme da malo razmisle i počnu isplaćivati veće dividende. To će razlikovati one stvarno dobre koje brinu za svoje dioničare u mogućim teškim vremenima.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Prosle godine je bila dividenda:
Ina – 13 kn
Igh – 50 kn
Thnk – 90 kn
Tnsa – 200 kn

S obzirom na dividend yield – siromasno.

– eto to ja stalno pišem – siromašno.
– a sada ćemo imati i siromašne cijene dionica.
Pozdrav !

New Report

Close