Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Informanka, 31/3 – 4/4.

– nakon dugoooog perioda plusa ovaj tjedan, tjedni minus od velikih -7.5%.

– i u ovoj godini preokret trenda, prešla sam u minus, -1.8%.

– a ne tako davno 21/2 portfelj mi je bio na ATH u plusu +16.9%.

– ali to vam je burza, ako znate zarađivati morate se naučiti i gubiti.

– samo gledajte da vam ti gubitci ne prijeđu u naviku kao kod mog prijatelja Kriala (sada je postao “Meee22”).

– na sve ovo ne mogu utjecati.

– dionica imam previše, a za prodaju je kasno.

– sada čekam 1Q24 i div.

– kako mi je najveći dio kapitala u KODT, a ta firma nije ugrožena carinama, ali kad sve pada pada i KODT.

– dobro je što nam je p/e cca 8 , što daje nadu u brzi oporavak.

– ja ništa ne trgujem…..

Ja čekam čekam da isteknu dvije godine držanja ali sad ispada da bi bilo bolje da sam prodao i platio porez.. Stišćemo guzove pa ćemo vidjeti..Kako kaže Ivana nadamo se brzom oporavku..

To je problem s strategijom all in… objasnite mi kako se carine ne odnose na transformatore?

Zar nije  neki naš ministrić rekao na TV-u da izvozimo njih u SAD? Njih i oružje i medicinske alate i lijekove najviše? Ili zar mislite da svjetska ekonomija nisu spojene posude?

Čak i da smanji carine i povuče se narančasti, počne viakti o pregovorima, šteta je tu, a prosječni “redneck” vjeruje da će on raditi u tvornici adidasa ili audija u sad? Da i ostvare fantaziju i otvore tvornice, tko će im raditi? Meksikance izbacuju, ameri neće, znači roboti 😀

Nažalost i audi i adidas gube, a preko njih i mi… bojim se da nam uzalud svima stiskanje, da smo bar svi skupa na likvidnijoj burzi, reko bi Warren: Hold on to your cash

Ili mislite da griješim? Volio bih jako da griješim 😀

to je to… iskeširao sam se. Vidimo se kad USA dobije novog predsjednika, a iskreno se nadam i prije.

Onda opet, kako stvari idu, možda se i više nikad ne vidimo. Ovisi o puno toga.

Najdivnija stvar. Iskeširo sam se debelo u zelenom.

Informanka, 7 – 11/4.

– sada su u modu došle carine, čas ih ima pa ih nema.

– tako luta i moj portfelj iz plusa u minus i obrnuto.

– ovaj tjedan lijepi plus od +6.4% .

– u ovoj godini +4.6%, nisam u minusu.

– ne trgujem ništa.

– KODT mi je 93.2% portfelja.

– očekujem div. na KODT 67e.

misterno, 07.04.2025. u 16:15

To je problem s strategijom all in… objasnite mi kako se carine ne odnose na transformatore?

Zar nije  neki naš ministrić rekao na TV-u da izvozimo njih u SAD? Njih i oružje i medicinske alate i lijekove najviše?

Carine i transformatori.

– dvije “Končareve” firme izvoze tansformatore u USA a to su energetski i mjerni.

– najveća “Končarova” firma transformatora KODT proizvodi distributivne transformatore, a ti se transformatori ne izvoze u USA.

– tako da firma KODT nije izložena carinama s USA jer s njima ne posluje.

Informanka, 14 – 17/4.

– pomalo raste portfelj, tjedni plus +2.3% .

– u ovoj godini +6.9 %.

– dosta su razorne ove carine, ali se nadam da će ih KODT pobijediti.

– KODT me je obradovao s velikom dividendom.

– sada očekujem isto tako i dobar 1Q25.

– ništa ne trgujem.

– sretan vam uskrs !!!

Ivana7

Sretan Uskrs!

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Informanka, 22 – 25/4.

– ovaj tjedan stvarno lijepi i veliki plus od +7.6% .

– u ovoj godini +14.5%, nije na ATH ali se za desetak dana nadam da će biti ATH.

– izišlo je izvješće KODT 1Q25., stvarno previše dobro izvješće.

– ovaj tjedan sam s posuđenom lovom mrvicu dokupila KODT, šteta što novaca nema, sve u dionicama.

– i tako mi ta KODT čini 94.2% portfelja, i više nego previše, ali mi se ne da taj postotak smanjivati, a morati ću.

martincm, 05.04.2025. u 18:33

Ja čekam čekam da isteknu dvije godine držanja ali sad ispada da bi bilo bolje da sam prodao i platio porez.. Stišćemo guzove pa ćemo vidjeti..Kako kaže Ivana nadamo se brzom oporavku..

– oporavilo se, čak i više od toga.

ivana7, 13.04.2025. u 18:09

Informanka, 7 – 11/4.

– KODT mi je 93.2% portfelja.

– očekujem div. na KODT 67e.

– pogriješila sam, i dobro je to da sam pogriješila.

– računala sam da će isplata div. biti 32% od dobiti (prema prošlim godinama).

– a KODT je isplatio 38% od dobiti u dividendu.

– čestitam upravi KODT na toj odluci.

– 79,54e je stvarno lijepa dividenda, to je cca 4% na cijeni dionice KODT od 2.000e.

– i stvarno nije pametno što dižete cijenu dionice jer će vam inteligentni investitori prodavati tu dionicu i za 1.700 – 1.800e.

– evo mogu vam sada napisati koju dividendu očekujem za godinu dana, moja očekivanja su cca 100e, to vam nije puno i stvarno vam nema smisla dizati cijenu ove dionice.

– iskreno mislim da ta naredna dividenda neće biti manja od 100e.

New Report

Close