Informanka, 31/3 – 4/4.
– nakon dugoooog perioda plusa ovaj tjedan, tjedni minus od velikih -7.5%.
– i u ovoj godini preokret trenda, prešla sam u minus, -1.8%.
– a ne tako davno 21/2 portfelj mi je bio na ATH u plusu +16.9%.
– ali to vam je burza, ako znate zarađivati morate se naučiti i gubiti.
– samo gledajte da vam ti gubitci ne prijeđu u naviku kao kod mog prijatelja Kriala (sada je postao “Meee22”).
– na sve ovo ne mogu utjecati.
– dionica imam previše, a za prodaju je kasno.
– sada čekam 1Q24 i div.
– kako mi je najveći dio kapitala u KODT, a ta firma nije ugrožena carinama, ali kad sve pada pada i KODT.
– dobro je što nam je p/e cca 8 , što daje nadu u brzi oporavak.
– ja ništa ne trgujem…..
Ja čekam čekam da isteknu dvije godine držanja ali sad ispada da bi bilo bolje da sam prodao i platio porez.. Stišćemo guzove pa ćemo vidjeti..Kako kaže Ivana nadamo se brzom oporavku..
To je problem s strategijom all in… objasnite mi kako se carine ne odnose na transformatore?
Zar nije neki naš ministrić rekao na TV-u da izvozimo njih u SAD? Njih i oružje i medicinske alate i lijekove najviše? Ili zar mislite da svjetska ekonomija nisu spojene posude?
Čak i da smanji carine i povuče se narančasti, počne viakti o pregovorima, šteta je tu, a prosječni “redneck” vjeruje da će on raditi u tvornici adidasa ili audija u sad? Da i ostvare fantaziju i otvore tvornice, tko će im raditi? Meksikance izbacuju, ameri neće, znači roboti 😀
Nažalost i audi i adidas gube, a preko njih i mi… bojim se da nam uzalud svima stiskanje, da smo bar svi skupa na likvidnijoj burzi, reko bi Warren: Hold on to your cash
Ili mislite da griješim? Volio bih jako da griješim 😀
to je to… iskeširao sam se. Vidimo se kad USA dobije novog predsjednika, a iskreno se nadam i prije.
Onda opet, kako stvari idu, možda se i više nikad ne vidimo. Ovisi o puno toga.
Najdivnija stvar. Iskeširo sam se debelo u zelenom.
Informanka, 7 – 11/4.
– sada su u modu došle carine, čas ih ima pa ih nema.
– tako luta i moj portfelj iz plusa u minus i obrnuto.
– ovaj tjedan lijepi plus od +6.4% .
– u ovoj godini +4.6%, nisam u minusu.
– ne trgujem ništa.
– KODT mi je 93.2% portfelja.
– očekujem div. na KODT 67e.
To je problem s strategijom all in… objasnite mi kako se carine ne odnose na transformatore?
Zar nije neki naš ministrić rekao na TV-u da izvozimo njih u SAD? Njih i oružje i medicinske alate i lijekove najviše?
Carine i transformatori.
– dvije “Končareve” firme izvoze tansformatore u USA a to su energetski i mjerni.
– najveća “Končarova” firma transformatora KODT proizvodi distributivne transformatore, a ti se transformatori ne izvoze u USA.
– tako da firma KODT nije izložena carinama s USA jer s njima ne posluje.
Informanka, 14 – 17/4.
– pomalo raste portfelj, tjedni plus +2.3% .
– u ovoj godini +6.9 %.
– dosta su razorne ove carine, ali se nadam da će ih KODT pobijediti.
– KODT me je obradovao s velikom dividendom.
– sada očekujem isto tako i dobar 1Q25.
– ništa ne trgujem.
– sretan vam uskrs !!!
Informanka, 22 – 25/4.
– ovaj tjedan stvarno lijepi i veliki plus od +7.6% .
– u ovoj godini +14.5%, nije na ATH ali se za desetak dana nadam da će biti ATH.
– izišlo je izvješće KODT 1Q25., stvarno previše dobro izvješće.
– ovaj tjedan sam s posuđenom lovom mrvicu dokupila KODT, šteta što novaca nema, sve u dionicama.
– i tako mi ta KODT čini 94.2% portfelja, i više nego previše, ali mi se ne da taj postotak smanjivati, a morati ću.
Ja čekam čekam da isteknu dvije godine držanja ali sad ispada da bi bilo bolje da sam prodao i platio porez.. Stišćemo guzove pa ćemo vidjeti..Kako kaže Ivana nadamo se brzom oporavku..
– oporavilo se, čak i više od toga.
Informanka, 7 – 11/4.
– KODT mi je 93.2% portfelja.
– očekujem div. na KODT 67e.
– pogriješila sam, i dobro je to da sam pogriješila.
– računala sam da će isplata div. biti 32% od dobiti (prema prošlim godinama).
– a KODT je isplatio 38% od dobiti u dividendu.
– čestitam upravi KODT na toj odluci.
– 79,54e je stvarno lijepa dividenda, to je cca 4% na cijeni dionice KODT od 2.000e.
– i stvarno nije pametno što dižete cijenu dionice jer će vam inteligentni investitori prodavati tu dionicu i za 1.700 – 1.800e.
– evo mogu vam sada napisati koju dividendu očekujem za godinu dana, moja očekivanja su cca 100e, to vam nije puno i stvarno vam nema smisla dizati cijenu ove dionice.
– iskreno mislim da ta naredna dividenda neće biti manja od 100e.