Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dividendni prinos KODT.

– o ovoj dividendi KODT bi mogla napisati puno toga.

– ali i na forumu za “drukanje i navlačenje” imate dosta toga.

– više investitora se pohvalilo kako im ovogodišnja dividenda od 79.54e pokriva njihovo prvotno ulaganje – znači oni su ovu dionicu kupili po cijeni ovogodišnje dividende pa i jeftinije od toga.

– ja nisam toliko stara baba pa još nemam taj ciljani prinos da mi je godišnja dividenda veća ili ista od nekadašnje kupovne cijene dividende.

– ali, ali se opravdano nadam kako će mi dogodine dividenda na KODT otplatiti preko 50% dionica KODT koje imam u portfelju.

– i ovogodišnja dividenda mi je otplatila dobar dio, ali nije to 100%.

– ostalih 50% dionica KODT kojih imam u portfelju sam pomalo godinama dokupljivala, i ovaj tjedan sam kupovala, puno jeftinije od 2.200e., i na toj kupnji sam već u lijepoj zaradi.

– za neke buduće kupnje na žalost više nemam novaca.

– a ne mogu prodavati ni ostale dionice iz portfelja jer im još nije istekao zastarni rok od dvije godine, a postotak zarade je velik, porez na kapitalnu dobit mi se ne plaća.

Čemu morate težiti.

1. pravilo.

– gledajte kupiti dionicu koja će vam za desetak godina isplatiti toliku godišnju dividendu koja će biti ista ili veća od vaše kupovne cijene dionice.

2. pravilo.

– morate birati dionicu kojoj će se cijena za deset godina udesetorostručiti ili kojoj će cijena biti 10x veća od vaše kupovne cijene.

3.pravilo.

– idealno bi bilo da dionica koju će te kupiti za 10g. ispuni 1. i 2. pravilo.

– ako ne znate ili ne možete pronaći dionicu ili dionice koje će udovoljiti zadanim pravilima pratite forum za “drukanje i navlačenje”, sigurno nećete pogriješiti.

– tamo će sve vaše investicije biti još sigurnije jer ćete jednom tjedno prelaziti u keš, a to će biti na mali petak (četvrtak) ili veliki petak (petak).

– tako će te uz sigurnost investicije ostvariti još veću zaradu.

– za sve što vam nije jasno možete na forumu za “drukanje i navlačenje” pitati članove toga foruma.

misterno, 09.04.2025. u 09:33

to je to… iskeširao sam se. Vidimo se kad USA dobije novog predsjednika, a iskreno se nadam i prije.

Onda opet, kako stvari idu, možda se i više nikad ne vidimo. Ovisi o puno toga.

Najdivnija stvar. Iskeširo sam se debelo u zelenom.

– evo dolazi nam ljeto i topli dani.

– je li vam koji englez rekao: “sell in May and go away.”

– najbolje vam se iskeširati.

– još bolje vam se iskeširati ako ste u plusu.

– i naravno, vidimo se kada USA dobije novog predsjednika.

– a možda se nikad više ne čujemo i vidimo, kao i gospon Brankec.

skroznovi, 08.01.2025. u 16:10

tento, 07.01.2025. u 17:47

Kolegice Ivana, koliko prognozirate kodt na kraju 2025.g. Hvala!

ma brige nje za prognozu, ona je samo danas u plusu za najmanje dvosobni stan na Trešnjevci

– ove carine su na našoj burzi, a i u svijetu napravile pravi zemljotres.

– i dok se Zagreb i Petrinja oporavljaju od potresa 5 god. i još nije sve gotovo…

– kod mene taj burzovni zemljotres i brzinski oporavak za tri tjedna.

– u tri tjedna sam uspjela sagraditi stanove koje mi je uništio burzovni zemljotres.

– ako niste u stanju podnijeti te burzovne oscilacije, ostavite se burze jer burza nije za vas.

ivana7, 27.04.2025. u 20:35

A eto, ne trebam još jedno novo auto. Nervozan sam za idućih par mjeseci pa tražim možda ubosti nešto neovisno o usa, s unaprijed ugovorenim projektima. KODTje fari value oko 2800… sad su pljunuli dividendu pa se ekstra napuhao, nije za ulaz.. .ERNT će se napuhati par postotaka, možda 10, najaviće i dividendu, oko 7,8? nije lošenije ni nešto da se raspametim… INGR – crna ovca s nesretnim menagamentom, toliko mi je puta zaradila… ali ovi ne mogu upregnuti jednu solarnu koja je gotova, kamoli one koje grade dvije…. pass.. makar, fair value joj je upola pa ako dođe do toga vidimo…. ili ako im greengra više uprihodi što od hepa. kakve su cijene solarne struje? imaju 3.3 mw – ništa u kvartalu se ne vidi.. a volija bi, em mi je zaradila jedan osrednji autić em bi volio jednom uć po cijeni dividende za.. hmm koliko godina? uff…DLKV… skok kvartala, struja treba, eu nema carine na čelik, ne znam što siu se neki toga prepali… malo će pasti priko lita možda, osim ako nastave s rastom prihoda… jednom kad su napravili 100 u 1 su se financijski stabilizirali i vodi ih ova zlatna koka končar… imaju posla, čak i da 5-6 milijuna amera spuši posa zbog mrkve ima posla a i eno španija i portugal ne rade klime, skoro bi gricnuo……. Končar isto ko i KODT, izvanredan, i već skup za moju krv….

Razmišljanja na moje misli možda?

misterno, 09.04.2025. u 09:33

to je to… iskeširao sam se. Vidimo se kad USA dobije novog predsjednika, a iskreno se nadam i prije.

Onda opet, kako stvari idu, možda se i više nikad ne vidimo. Ovisi o puno toga.

Najdivnija stvar. Iskeširo sam se debelo u zelenom.

– evo dolazi nam ljeto i topli dani.

– je li vam koji englez rekao: “sell in May and go away.”

– najbolje vam se iskeširati.

– još bolje vam se iskeširati ako ste u plusu.

– i naravno, vidimo se kada USA dobije novog predsjednika.

– a možda se nikad više ne čujemo i vidimo, kao i gospon Brankec.

Informanka, 28/4 – 2/5.

ATH…..ATH…..ATH…..ATH….. ATH….

– evo nakon 21/2 portfelj ponovno na ATH.

– tjedno povećanje portfelja je +6.5%.

– u ovoj godini +21.0%.

– ništa nisam trgovala, nemam keša ali imam duga.

– krenuo mi je turizam i lova polako kapa.

– KODT mi čini 94.2% portfelja.

– je li trebam napisati i kako sam 100% u dionicama.

– u ovo doba godine to svakako nije pametno, ali kako sam pretežno u KODT nije me strah.

misterno, 29.04.2025. u 18:55

Razmišljanja na moje misli možda?

gospon Misterno.

– INGR vam je zaradila za auto, od dobitnih favorita se ne bježi.

– moj prijatelj Krial (sada piše pod nadimkom Meeee22 i gospon Brankec najviše vole investirati u IGH koja im je donijela milijune, zbog disperzije još su im zanimljivi DDJH, PTKM, VART…

– dobro kažete KODT i ERNT su napuhane “balončine”,

– KODT je uz to i bolesno skup, i stvarno nije za ulaz.

– a i vrijeme je za “Sell in May….”

– pa kad USA dobije novog predsjednika pomalo u dionice, stvarno je dobra taktika.

Dugoročno na ingri sam zaradio riskirajući u predstečajnoj kad je – bilo rizično.

Ernt je blago precijenjen, kodt blago podcijenjen još uvijek.

Na ingri se moglo zaraditi, uvijek je problem velikih ulaza izlaza, ali ove druge tri ni izoliranim štapom. Uostalom sve 4 spadaju u jako riskantne i špekulantske dionice. Ingra je puno bolje izgledala kad je dosegla 3.3 ( nažalost nisam tada ubrao ekstra profit) nego sad opet u problemima s likvidnošću….. Uostalom, što mislite što će se desiti s dionicama (svim) kada istekne 90 dana narančastog?

Po meni ako se donekle ispregovara nekakvo smanjenje carina biti će laganog rasta..pogotovo bi se moglo dogovoriti s Europom u pozitivnom smjeru jer nas narančasti i pomalo simpatizira..Ali čini mi se da bi nam intelektualac mogao podariti još volatilnosti..,jer,tek je počeo..

martincm, 05.05.2025. u 12:54

Po meni ako se donekle ispregovara nekakvo smanjenje carina biti će laganog rasta..pogotovo bi se moglo dogovoriti s Europom u pozitivnom smjeru jer nas narančasti i pomalo simpatizira..Ali čini mi se da bi nam intelektualac mogao podariti još volatilnosti..,jer,tek je počeo..

Očito je što očekujem jer sam u kešu. Dadanas sve makne i pomiri se sa svima (ne zaboravi 10% accros the board) – pitanje je može li spriječiti usa recesiju. u prva tri miseca bez carina kontrakcija 0.3? Kina isto gubi, gubi i Kanada i Meksiko i svi. Carinama su započinjali i pravi ratovi (japan ww2 harbor – nafta, usa nezavisnost-čaj).

Bez plana. Uvjeren da je najjači u dvorištu, a nije. Mogu li ga tržišni mehanizmi iskontrolirati? Big bet. Reka bi buffe cinderella ball, svi se zabavljaju niko ne želi doma, a satovi nemaju kazaljke

ok…. mislim da bih sad mogao ući s oko 50%…. 50% još ću držati u kešu, imate preporuke?

Informanka, 5 – 9/5.

ATH…..ATH……ATH……ATH……..ATH……ATH…….ATH…..

– ovaj tjedan +6.3%

– prošli tjedan +6.5%

– prije dva tjedna +7.6%

– proje tri tjedna +2.3%

– prije četiri tjedna +6.4%

– naredao se stvarno lijepi niz,

– u ovoj godini porast portfelja +27.3% .

– sav taj prinos mi je omogućila dionica KODT koja mi trenutno čini 94.6% portfelja.

– ja ništa ne radim (ne trgujem) a prinos (+) se lagano gomila.

New Report

Close