Samo da te pitam..:si all in ili? Ja sam all in, 90% ajde
– skoro uvijek sam “all in”.
– keš na računu drže trejderi jer čekaju prilike.
– nekad te prilike postanu neprilike.
– trenutni keš na brokerskom mi je 0.25%.
Too Ivana:)! Sad smo i dobili malo dinamike od našeg intelektualca Trumpa..ali ne možemo ni pravocrtno rasti..
Parkirao i isparkirao Mercedesa iz portfelja, kako sam smotan trejder na kratke staze propustio uzeti čak dva puta prijevremenu dividendu od desetak posto, plus dvije prilike koje sam imao u portfelju odradile do cca 100% u manje od dva mjeseca,ah taj danak nestrpljivosti…
Uglavnom čini mi se da je netko danas iskoristio paniku na GT i dobro se nakrcao, tu ima jedna zanimljivost recimo Dan Hagan ima veliku poziciju u GT-u, tko je to i ja sam se prvi put pitao? (Kada je otkrivena njegova velika pozicija u Lumenu prije nego je odradila par stotina posto rasta) čovjek inače dijeli stipendije školarcima i studentima preko svoje fundacije te njegovi su studenti prinosom nadmašili S&P indeks svake godine od 2015 naovamo osim 2020 kada je S&P bio nešto bolji u izvedbi…
Druga stvar insajderi se kupuju od ljeta prošle godine…
Dok raznorazni fartcoini se približavaju kapitalizaciji ozbiljnih firmi izlistanih u americi ovdje sjedimo na tržišnoj kapitalizaciji od 2,5 milijardi s gotovo 20 milijardi u prodaji Uobičajeno….
Prije nekih godinu i pol kad su se određeni aktivisti umiješali i predložili svoj plan dionica je odradila cca 100% od današnje cijene ili možemo gledati ovako današnji diskont je 50% od tog trenutka…
Broj dionica koje ne drže institucije je oko 15%…
Da citiram sebe samoga, ovo sam napisao prije dvije godine: Goodyear je akvizirao Cooper i platio 2,8 milijardi dolara. To znači da Goodyear nije kupio Cooper i da je Cooper još uvijek na tržištu, kupnjom dionica Coopera hipotetski govoreći dobijete dionicu Goodyeara gratis?
GT je treća najveća kompanija na svijetu u ovom biznisu a u odnosu na dva najveća svjetska rivala tržišna cijena je po meni više nego smiješna sa obzirom na da imaju skoro milijardu dolara na racunu a pristiže još milijarda i po prodajom nekih komponenti biznisa, kapitalizacija je taman na tom nivou keša na racunu i keša šta pristiže…
Nije nagovor na nista samo par misli…izvješće ide ubrzo pa tko pukovnik tko pokojnik…
Informanka, 3 – 7/2.
– ovaj tjedan -0.7%, (prošli tjedan je rast bio nešto veći od ovoga pada).
– u ovoj godini +14.3% .
– kao da sam znala prošli tjedan sam čistila portfelj od nekog dioničkog smeća koji je ovaj tjedan dobrano pao.
– s tim novcima sam kupovala KODT, (puno više KODT2 jer je znatno jeftiniji).
– trenutno mi taj KODT čini 92.5% portfelja, neću više kupovati taj KODT jer što je previše je previše, a i nemam više novca za neke nove kupnje.
– očekujem da će do 24/2. biti sve napetija situacija na KODT.
– a u ponedjeljak 24/2 na KODT će biti veliko veselje ili veliko razočarenje, ali cijena sigurno neće biti ista ili slična današnjoj.
Informanka, 10 – 14/2.
– u ovom tjednu -0.6%.
– u ovoj godini +13.7%.
– mali kredit i kupila sam par dionica KODT2, nisam mogla odoljeti jeftinoj kupnji.
– trenutno mi KODT čini 92.7% portfelja.
– jako brzo ćemo vidjeti, vrijedi ili ne vrijedi ovo što radim.
Pozdrav
pitanje za ivana7
Zašto više ne pišete ništa o dionici Medike?
Imate li ih još uvijek u portfelju?
Informanka, 17 – 21/2.
– portfelj ponovno na ATH.
– ovaj tjedan lijepih +3.2%, sve dionice koje imam u portfelju su rasle, malo jači rast KODT, MDKA, HT.
– u ovoj godini +16.9%.
– ponovno sam kupila par dionica KODT2 ali po najvećoj cijeni, nisam željela čekati ponedjeljak.
– trenutno mi KODT u portfelju čini velikih 93.1%, dobro je dok raste i cijena dionice i postotak u portfelju ali …….
– nestrpljivo čekam ponedjeljak 24/2 , šampanjac se hladi, nadam se najboljem ali kad dionica vam ništa nije sigurno.
pitanje za ivana7
Zašto više ne pišete ništa o dionici Medike?
Imate li ih još uvijek u portfelju?
MDKA.
– mislim da je MDKA odradila svoje u kriznim vremenima (korona).
– moje pretpostavke su bile dobre, MDKA je u kriznim vremenima odradila lijepi rast, i tu se je lijepo zaradilo.
– KODT mi je bila puno zanimljivija dionica, i nisam pogriješila.
– MDKA, imala sam cca šezdesetak dionica, sada ih imam desetak (i ne mislim ih prodavati).
– nije da sam samo prodavala, i kupovala sam na najnižim cijenama.
– dionica je dosta nelikvidna i kada imate veću količinu teško je izići.
– o MDKA nisam pisala jer sam različita od onih investitora s foruma za drukanje i navlačenje koji pišu sve najbolje o dionici kada ju prodaju, np. gospon Marin, moj prijatelj Krial (sada gospon Meee22) i brojni drugi.
– MDKA je i dalje dobra dionica (naročito u kriznim vremenima).
– redovna dividenda, rast poslovanja….
– dionicu MDKA možemo svrstati u jedan širi portfelj dionica koje je dobro imati zbog disperzije rizika a to bi bile: 7cro, 7slo, ERNT, JDGT, AUHR, KOEI, PLAG, RIVP, HT, PODR, IKBA, ZABA.
– moja procjena još prije par godina je bila da bi KODT mogla imati najveći i to dugoročni rast.
– i nisam pogriješila.
– puno toga što sam imala u portfelju (sve dobra dionice) sam prodavala i kupovala KODT.
– zbog tih prodaja sada mi je platiti veliki porez na kapitalnu dobit.
– ovo što ja radim, ovako veliki postotak jedne dionice (KODT) u portfelju od (93.1%) svakako nije pametno i to vam ne bi savjetovala.
– pametno vam je uz malo veći postotak KODT u portfelju imati i ove dionice koje sam nabrojila u ovome postu (ili dio njih).
– veliki rizik mi daje i veliki prinos, do sada sam zaradila previše, koliko je ovo što radim pametno znati ćemo već u ponedjeljak (24/2).
Evo malo i potvrde o končaru o kojemu nam velika ivana7 piše. Ovoj priči/rastu končara/kodt nema kraja. Pusa svima.
Uz ovako dobre rezultate i ovakav suludi pad cijene radi skupljanja novaca za IPO Ing-grada, siguran sam da je naša Ivana ubacila i preostalih 7% u KODT
Informanka, 24 – 28/2.
– u ovom tjednu katastrofično, tjedni minus -10.7%.
– stvarno ne pamtim od kad se bavim ovim sportom da sam napravila toliki minus.
– to vam je kada vam jedna jedina dionica čini skoro sav portfelj i ta vam dionica značajno padne, upravo zbog tog fenomena sam vam pisala da nije dobro ovo kako ja investiram.
– ako sve ide po predviđanju zarade su velike, ali ako krene u suprotni smjer…
– kad imate veliku količinu dionica možete slobodno zaboraviti na stop loss jer je to na ovom našem tržištu teško izvodivo.
– kad imate disperzirani portfelj s dosta dionica ali u manjim količinama stop loss je izvediv.
– a sada malo o dobrim stvarima, još uvijek sam, u ovoj godini, u plusu +6.2%, loše je to što sam ovaj tjedan izgubila cca jedan dvosobni stan.
– i u ovom tjednu sam kupila par dionica KODT po 2.100 , bili izloženi nalozi pa me očistilo a mogla sam i jeftinije.
– idući tjedan planiram neku sitnu kupnju KODT, kupila bi ja i više ali nemam eura, teško se živi a i ovaj tjedan sam poprilično eura platila poreznoj zbog kapitalne dobiti.
– ovu i iduću godinu ću pametnije, bez prodaja prije isteka kvarljivog roka za dionice, a to su dvije godine .
– više mi na pamet ne pada plaćanje poreza na kapitalnu dobit.