Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Informanka, 20 – 24/1.

– u ovom tjednu +2.2% slično prošlom tjednu.

– u ovoj godini +14.1%, dobro ovo ide pogonjeno tvz. raketom KODT.

– znimljivost: godišnji prinos bi mi bio i veći da mi je portfelj sastavljen 100% od KODT, ali nije, moram misliti i na disperziju.

– ništa ne trgujem, a % KODT u portfelju mi raste, vjerojatno zbog rasta same dionice, te mi trenutno KODT čini 91.5% portfelja.

– uživajmo u rastu, bar dok traje, a nadam se da će dosta dugo potrajati..

Koliko zarađujem ???

– prije par godina sam znala često napisati “u ovome tjednu sam zaradila za jedan auto srednje klase.

– u međuvremenu moj portfelj je znatno ojačao, to vam se desi kada ostvarite one godišnje prinose od cca 100%.

– i sada su se i te tjedne zarade znatno povećale.

– pa sam u ovoj godini u prvih desetak dana zaradila za jedan manji novi stan u Zagrebu.

– zadnja dva tjedna, sam svaki tjedan zaradila za jedan bolji auto (novi), recimo prošli tjedan za “Mercedes C klasa”, a ovaj tjedan jedan “Audi A4”, nadam se da ću idući tjedan zaraditi barem za jedan jeftiniji “BMW”.

– da bi te i vi bilo ovako uspješni u investiranju doslovno ne morate raditi ništa, šetate se, spavate, idete u restorane i kafiće, ili ste u šopingu.

– i tko to kaže da se loše živi u Hrvatskoj ???

– da bi te ovako živjeli i zarađivali ne radeći gotovo ništa, potrebno vam je imati koju brzorastuću dionicu, poželjno je da je i tvz. “dividendna”.

– eto ja sam odabrala KODT i stvarno me ide u životu.

– vidite kako se može lijepo zaraditi i bez ikakvog drukanja, kad se samo sjetim one ekipe sa onog foruma za “drukanje i navlačenje”.

– probajte i vi uživati u velikim zaradama, jer bolje vam je imati nego ne imati.

– Pozdrav, i uživajte mi u velikim zaradama, i napišite na ovoj temi barem dvije-tri riječi jer se nekako osjećam usamljeno na ovoj temi.

– dionica KODT je već dosta narasla i ovaj post nikako nije nagovor da i vi kupite dionicu KODT.

Ivana, napomena za audi A4 se prestao proizviditi, samo da ne dovodimo investicijsku zajednicu u zabludu,vjerovatno se zarada u ovom tjednu odnosilla na  A5..😀

ivana7, 25.01.2025. u 18:07

Koliko zarađujem ???

– prije par godina sam znala često napisati “u ovome tjednu sam zaradila za jedan auto srednje klase.

– u međuvremenu moj portfelj je znatno ojačao, to vam se desi kada ostvarite one godišnje prinose od cca 100%.

– i sada su se i te tjedne zarade znatno povećale.

– pa sam u ovoj godini u prvih desetak dana zaradila za jedan manji novi stan u Zagrebu.

– zadnja dva tjedna, sam svaki tjedan zaradila za jedan bolji auto (novi), recimo prošli tjedan za “Mercedes C klasa”, a ovaj tjedan jedan “Audi A4”, nadam se da ću idući tjedan zaraditi barem za jedan jeftiniji “BMW”.

– da bi te i vi bilo ovako uspješni u investiranju doslovno ne morate raditi ništa, šetate se, spavate, idete u restorane i kafiće, ili ste u šopingu.

– i tko to kaže da se loše živi u Hrvatskoj ???

– da bi te ovako živjeli i zarađivali ne radeći gotovo ništa, potrebno vam je imati koju brzorastuću dionicu, poželjno je da je i tvz. “dividendna”.

– eto ja sam odabrala KODT i stvarno me ide u životu.

– vidite kako se može lijepo zaraditi i bez ikakvog drukanja, kad se samo sjetim one ekipe sa onog foruma za “drukanje i navlačenje”.

– probajte i vi uživati u velikim zaradama, jer bolje vam je imati nego ne imati.

– Pozdrav, i uživajte mi u velikim zaradama, i napišite na ovoj temi barem dvije-tri riječi jer se nekako osjećam usamljeno na ovoj temi.

– dionica KODT je već dosta narasla i ovaj post nikako nije nagovor da i vi kupite dionicu KODT.

Evo, Ivana, da ne budeš usamljena na temi, a i da se ponesem sportski, ja ti čestitam na tvojim investicijskim uspjesima i zahvaljujem na ustrajnosti da neumorno pišeš na ovoj temi, dajući ovome forumu life support kakvog i zaslužuje. Zahvaljujem ti i što si mi pomogla da otvorim oči u vezi dionice KODT – također je imam u većim količinama, ali ipak ne da su mi dobiti u iznosima stanova, hehe.

Imam i pitanje za tebe. Što misliš o ostalim uvrštenim dionicama grupe? I matica i mjerni transformatori su već dosta narasli? Do kud to još može ići? Je li market cap matice već “prevelik”? Šlepa li se na uspjesima D&STa? I obrnuto – je li market cap KOTR “premalen”? Koje još dionice vidiš kao zanimljive, tj. koja te izvješća najviše zanimaju, ne računajući Končare?

martincm, 19.01.2025. u 16:38

u Hr imamo  šest sedam dionica koje rastu i to je to

– ja bih vam preporučila da od tih šest sedam dionica koje rastu odaberete onu koja će najviše rasti.

Od dionica imam 10% Končara i 90% otp indexni ..

Ivana svaka čast na akumuliranom kapitalu:))  Samo da te pitam..:si all in ili?                                    Ja sam all in, 90% ajde

Informanka, 27. – 31/1.

– Fan – fan – fantastični rast portfelja, iz tjedna u tjedan i tako više od tri godine, skoro stalno na novim ATH.

– u ovome tjednu +0.9% .

– u ovoj godini +15.0%, i to za jedan mjesec, vidite što znači kad vam je portfelj u vrhunskoj dionici.

– ovaj tjedan sam čistila portfelj od nekog smeća i s tim novcima kupila malo KODT, a malo novca sam i zadržala zbog plaćanja poreza.

– i ta KODT mi sada čini 91.9% portfelja.

ivana7, 25.01.2025. u 18:07

Koliko zarađujem ???

–  nadam se da ću idući tjedan zaraditi barem za jedan jeftiniji “BMW”.

Ispravak krivog navoda.

– nadala sam se jednom BMW, ali prognoza se nije ostvarila.

– ali sam zato zaradila za jedan manji auto, ali novi, (i nije dječji).

yieldchaser, 26.01.2025. u 15:48

Evo, Ivana, da ne budeš usamljena na temi, a i da se ponesem sportski, ja ti čestitam na tvojim investicijskim uspjesima i zahvaljujem na ustrajnosti da neumorno pišeš na ovoj temi, dajući ovome forumu life support kakvog i zaslužuje. Zahvaljujem ti i što si mi pomogla da otvorim oči u vezi dionice KODT – također je imam u većim količinama,

– zahvaljujem vam na čestitki,

– stvarno mi je drago da sam barem nekom pomogla pri odabiru investicije i velikoj zaradi.

– ne pišem puno, jednom tjedno i to na kraju tjedna.

Imam i pitanje za tebe. Što misliš o ostalim uvrštenim dionicama grupe? I matica i mjerni transformatori su već dosta narasli? Do kud to još može ići? Je li market cap matice već “prevelik”? Šlepa li se na uspjesima D&STa? I obrnuto – je li market cap KOTR “premalen”?

– matica i mjerni transformatori???

– od svih uvrštenja kupujem ono najbolje, KODT.

– imala sam ja i maticu više puta manje količine, trejd.

– puno više sam imala mjernih, ali sam prodala jer KODT puno bolje raste a i transparentniji su.

– dokle će to ići, nemam pojma.

Koje još dionice vidiš kao zanimljive, tj. koja te izvješća najviše zanimaju, ne računajući Končare?

– kao zanimljivu vidim samo jednu jedinu dionicu (KODT), ali kažete ne računajući Končare.

– kupujem jednu nelikvidnu, dosta toga imam, ali nije sigurna investicija pa o tome ne pišem.

– ja, jednom godišnje kad iziđu godišnja izvješća analiziram jedno dvadesetak meni zanimljivih dionica (pretežno dividendnih), radim detaljne analize, uspoređujem one najbolje i odlučujem se za onu najbolju, za sada je to KODT.

– imam neke svoje formule, prije nisam ni toliko vjerovala u njih, ali iz godine u godinu mi te formule daju fenomenalne rezultate i sada se samo držim tih mojih formula, što pišu drukeri na forumu za drukanje i navlačenje, ne zanimaju me njihove financijske ideje ali pratim što pišu.

– i vi gospon Y. ste prisuti i dosta aktivni na jednoj od tema za drukanje i navlačenje, mislim da griješite isto kao i na ERNT, a možda sam ja u krivu jer krivo razmišljam.

martincm, 27.01.2025. u 12:24

Od dionica imam 10% Končara i 90% otp indexni ..

– dobar odabir,

– i prinos će vam biti dobar.

– ali prinos vam neće biti vrhunski.

– to vaše investiranje je svakako pametno, ali mali rizik ne nosi i veliki prinos.

New Report

Close