EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Informanka.

– tjedni prinosi po malo stagniraju: +22%, +3.8%, te ovaj tjedan skromnih +0.4%,  dok god je u plusu dobro je.

– u ovoj godini +68.9%.

– u ovome tjednu jači pad na KODT, ali i manji rast na MDKA, još su odradili dobar rast SPAN i PLAG ali toga nemam puno.

– u ovom tjednu sam kupila malo PLAG, dosta sam kupila ZABA, čak sam uspjela kupiti i jednu dionicu MDKA, nova dionica u mojem portfelju ERNT (ali sitno, toliko da ga pratim), prodala sam sav ATPL a puno toga sam imala i još sam nešto sitno prodala jedne nelikvidne.

– puno sam trgovala, sve kupnje su ostvarene po najnižim cijenama, ne žuri mi se ako uspijem kupiti dobro ako ne idem na neku drugu dionicu.

– i sada imam dobru keš poziciju prodajom ATPL tako da ću i naredni tjedan biti na dosta sitnih kupnji.

– željno očekujem 2Q, tu ćemo vidjeti kako su firme poslovale, a  na temelju toga ću računati kakvo će biti ovogodišnje poslovanje .

– da ponovimo gradivo, dobro poslovanje cijena gore, loše poslovanje cijena dolje.

BudFox3, 06.07.2023. u 13:17

Ivana sretan ti rođendan danas, ako je točan podatak 🙂

– na žalost kad su novci u pitanju krijem svoj identitet kao zmija noge.

– nisu vam ljudi sretni kad znaju da vi imate puno novaca a oni nemaju.

– morate znati da svi ovi koji nemaju novaca znaju jako dobro što bi napravili kad bi im vi posudili nešto novaca.

– taj novac zbilja kvari ljude.

– nekada sam se ja hvalila, ali od kada pričam kako sam na dionicama bankrotirala i izgubila novce puno bolje živim a i mojoj okolini je to puno draže čuti.

– kad dam dobar savjet, nitko mi se nije zahvalio (osim našeg fond menagera gospon Buda), ovo ne mislim na forum nego na moju okolinu, sada kad me pitaju kažem na dionicama većina gubi novce, što je istina.

– a zamislite što bi govorili kad bi na temelju mojih savjeta pogubili novce ???

– zaključak, nemate nikakve koristi pa je stvarno puno bolje šutjeti o tome.

– a kakve savjete dobivate na forumu znate i sami “drukanje”, i teško je u toj šumi savjeta pronaći one koji će vam pomoći da zaradite novce, na većini tih savjeta će te izgubiti novce.

trial, 04.07.2023. u 00:10

@ ivanče

Ne razumiješ što znači termin “potencijal” i na koje se vrijeme u vremenu odnosi. Ta riječ nije prikladna da se koristi za prošlo vrijeme.

IGH “potencijal”.

– na temi IGH je napisano 2.168 postova.

– na temi KODT napisano 457 postova.

– a na temi MDKA napisano 74 postova.

– investitori su u zadnjih 16g. na IGH pogubili preko 99.5% novaca.

– pisala sam vam nedavno, MDKA i KODT u zadnjih 10g. plus od +700% na obje dionice, a tko je te dionice kupio prije 10g. sama dividenda je isplatila te investicije.

– amateri se više oslanjaju na kapitalnu dobit i drukanje po forumima,

– dok profesionalci teže novčanom toku, to najbolje vidite na samo 74 posta na MDKA (nema nikakve potrebe za drukanjem).

– nažalost zbog manjka financijskog obrazovanja amateri ulažu radi kapitalne dobiti nadajući se da će cijena dionice rasti, a to je kockanje.

– tako na temi IGH već 16g. pišu hvalospjeve o velikom rastu cijene dionica a dionica dolje za 99.5% (bilo bi zanimljivo kad bi vam netko napisao koliko bi % dionica morala porasti da se vrati na početnu cijenu.

– i za kraj, ne budite prosječni investitori, jer prosječni investitori čine pametne investitore bogatima.

trial, 04.07.2023. u 00:10

Taj s kapicom će vrlo uskoro na toj dionici s količinom koju ima biti u plusu tvojoj trgovinskoj politici nedostižnom za sve tvoje godine bavljenja burzom.

Još ćemo se vratiti na ovaj moj post kada dođe vrijeme koje dolazi vrlo uskoro.

I 10 godina tog s kapicom je malo, ako se jedanaestu godinu smiješ više nego svi ostali zajedno svih tih deset godina.

Znaš onu .. tko se najslađe smije.

IGH.

– taj tip s kapicom je donedavno s svim svojim dionicama bio na prodaji, (to dosta pomaže rastu cijene dionice).

– 10 – 20 godina investiranja i biti u velikom minusu to vam je jako štetno za zdravlje i vaše osobne financije.

– taj s kapicom je napisao na tisuće drukerskih postova na kojima su investitori izgubili novce.

– zapitajte se koliko investitora zbog vas i vama sličnima više ne investira na burzi, jer su pogubili novce na vašim savjetima.

– “tko se najslađe smije”… pa nije vam ovo natjecanje, važno je ne gubiti novce, a vi gubite 99.5% .

– i ovaj tjedan ste mogli zaraditi na MDKA, SPAN, PLAG, 7BET…

– kada kupiti IGH ako firma ne bankrotira i jednog dana dođe do preokreta.

– tu će vam biti najstručnije mišljenje forumskog građevinara gospona Mitkka, a vjerojatno će se uključiti tu i ona Zločesta gospođa s svojim grafovima.

– i za kraj, gospon Trial, vaši novci, vaše odluke.

– i tu sliku koju imate, izgledate dosta neozbiljno, kao da se rugate investitorima, ugledajte se na onoga s kapicom koji me podsjeća na vašeg brata blizanca ili np. ako želite biti ozbiljni i dijeliti ozbiljne savjete morali bi imati odijelo i kravatu kao i naš fond menager gospon Bud te voziti barem jednog polovnog Jaguara.

ATPL.

– ta dionica me je razočarala, odnosno uprava me razočarala.

– dijele sebi milijune, dionice, dividende a poslovanje u banani.

– tu nisam ništa zaradila, a nisam ni izgubila, mišljenja sam da na tržištu ima puno boljih dionica.

– a jednog lijepog dana (ako do tada ne bankrotiraju) ću ponovno na nekom cjenovnom dnu polako ulaziti u ATPL kad mi dadu mig gospon Mitkko i ona Zločesta gospođa.

– i za kraj, još čekam i dividendu na toj ATPL.

Portfelj.

– rastom cijene i sitnim dokapom KODT i MDKA su mi došli na 84.2% portfelja.

– 84.2% u sam dvije dionice je previše ali ako su to dobre dionice onda i nije.

– gledam koliki im je p/e (11.98 i 12.94), a to nije puno.

– uskoro ćemo vidjeti 2Q koji će nam dati novi p/e, nadam se dobrom polugodišnjem poslovanju na obje dionice a to bi nam spustilo p/e i učinilo obje dionice još jeftinijima.

Ivana mišljenje o hpb? Fundamentalno očekujem brutalnih nekoliko kvartala,  naravno da je strah kad vidiš državno vlasništvo ali vidjeli smo i kod kodt da to nemora biti nužno loše

Taj Mitko, popularno i slikovito zvan biserko,  najavljuje IGH-u ključ u bravu već 10-tak godina i nikako da se to dogodi, nego se dugovi drastično smanjuju, a poslovanje se drastično širi,  poboljšava i uvećava.

I ti i on bute se jako lupali po glavi što na vrijeme niste shvatili ono što vam se pisalo i objašnjavalo.

Jednom neki znalac reče – najviše će zaraditi oni koji kupuju firme koje su bile na koljenima, a koje su se oporavile. Svaka sličnost sa IGH-om je samo slučajna.   Da si IGU kupovala na 9 € ili čak i niže (kao ja recimo), već sad si mogla biti u plusu kakvih 10-tak posto. Ali nisi, jer te kalkulator naveo na pogrešan put investiranja.

Medika je na duplom booku, a poslovanje po prirodi posla ne mogu uduplirati da dostignu tu cijenu. O Mediki ne smijem više jer ću se zamjeriti Zločestoj gospođi.

Isti taj je rekao i da će najmanje zaraditi oni koji dionice kupuju s pomoću kalkulatora (a taj si), jer dok oni sračunaju isplativost, već su svi drugi kupili prije njih na bitno nižim cijenama.

Biti brko iz Zadra, možda sada i bradonja,  a imati avatar Angeline Jolie je puno neozbiljnije nego imati avatar moj i onog s kapicom.

@trial

Ne znam ja na cemu si ti. Ja uopce ne pratim IGH, ne zanima me ni najmanje jer predobro poznajem situaciju unutra. Tek nedavno sam na toj temi napisao par postova zato mi nije jasno na kakvom si ti tripu tu zadnjih 10 godina, koga si zapravo citao i sta ti se jos drugi pricinja. Ako si stvarno vec 10 godina u ovoj dionici onda mi te je jako zao i jedino sto mogu je izraziti ti sucut.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Best buy :

Čakovečki mlinovi – heating time.

Ericsson Nikola Tesla – danas mu je rođendan.

Moram priznati da ne razumijem rizike na toj CKML. Mislim da sam to već rekao, ali svako dodatno objašnjenje je dobrodošlo.

ERNT se već duže vrijeme ponaša kao mrtva dionica. To je value stock, ali je bilo puno više hypea oko drugih value stocks poput KODTa i HPBa. Tamo su i rizici neusporedivo veći, ali takve su i nagrade i to se osjeti na trgovanju. Zlobnici sugeriraju da je situacija u kompaniji ENT loša, a ja u to ne vjerujem. Kud će cijena, pojma nemam. Ionako je ponašanje našeg “tržišta” iracionalno – ako se neki fond namjeri razbijati Bid, srušit će cijenu. Ako se neka braća namjere čistiti Ask, povećat ce cijenu. Dugoročno je ERNT odličan i siguran… može se unutra potrpati planina novaca, a da smo bez brige. Jako je malo takvih dionica na ZSE. ATGR, ADRS, HT, ZABA… ostalo je sve u većoj ili manjoj opasno biti preduboko unutra.

kod ckml je glavni rizik previranje u vlasničkoj strukturi koje traje već dugi niz godina. kako će završiti mislim da će se saznati najkasnije na skupštini.

New Report

Close