ATPL.
– imala sam dosta tih dionica, išla sam na veliku dividendu.
– i najveći dio sam prodala, manji dio sam ostavila, toliko da dobijem 500 eura dividende, sa sićom se mogu kockati.
– forumi su se podijelili na investitore koji su u dionici i hvale ATPL i investitori koji su prodali ili nisu ni imali ATPL, ti pišu sve najgore o ATPL i njihovoj upravi.
– koja grupa investitora je u pravu ???
– nemam pojma, niti me je briga, prodam dionice pa sam mirna.
– na ovoj dionici vidite što se događa i što će se događati kada investitori izgube povjerenje u upravu.
– ja tu nisam puno stručna ali vjerujem onome što piše gospon Mitkko, a moj stil je da se uvijek može i malo kockati.
8000.
Target mi je osam, i nisu scallopsi
– moj target je dvanaest,
– target se sastoji od 2 – 3 “scallopsa” za jedno 2 – 3 godine (znači vremenski je ograničen).
– odnosno predviđam porast cijene od 100% .
– ova prognoza je dosta neozbiljna, (ali ja u nju vjerujem), pa nisam napisala o kojoj dionici se radi, ali investitori koji redovno prate ovu temu će kužiti o kojoj dionici se tu radi.
Ivana što misliš o Adrisu?
ADRS2.
– moja ocjena 3 dobar (raspon 1 – 5).
– trenutno nemam tu dionicu jer mislim da ima i nekih boljih turista.
– ADRS, nije loš, ima disperziju biznisa, redovnu dividendu, ali i dosta promašenih investicija, puno toga je moglo i puno bolje (to je moje mišljenje, ne mora biti i točno).
– dionica je dobra kod većih portfelja zbog disperzije rizika.
– imam neki osjećaj da je cijena dionice godinama na nekim istim razinama.
– a možda i njih krene jednog dana, cijena je u uzlaznoj putanji.
@ ivanče
Kad već držiš do toga koliko je ekipa stavila novaca na bid, a koliko dionica na ask, baciš pogled na tebi mrski IGH. Očito je tamo sve više optimista i sve manje pesimista. Ima i razlog za to. Vrijeme se bliži.
Dionica sa potencijalom najvećeg rasta u skorijoj budućniosti.
Ali što ćeš, kad ne voleš.
IGH.
– moje mišljenje za tu dionicu je:
– stvarno ste imali priliku za veliku zaradu, samo ste kao onaj ministar trebali kupovati obveznice a ne dionice.
– kod dionica gledajte promet a ne kolike su manipulacije na kupnja – prodaja, na tržištu kapitala vam nema više naivaca, naivci su već odavno popušili.
– IGH – “dionica s najvećim potencijalom rasta”, dobro bi bilo da pitate onoga investitora s onom kapicom koji je u top10 koliko je u ovih zadnjih 20g. zaradio na tom potencijalu.
– kod tog potencijala dobo bi bilo posebno računati koliko se zaradilo na dividendama a koliko na kapitalnom rastu.
– moj savjet:
– udružite se, nekada se to zvalo “sindikat”.
– zatim krenite s lijepim pričama po forumima, polako dižete cijenu dionice.
– ako i poslovanje firme krene pozitivnim putem, svakako bi bile poželjne i dividende.
– i tada će te dobiti nove investitore i rast cijene dionice.
– a sad se vratimo ponovno na početak i pogledajmo koliko je zaradio onaj tip s kapicom u zadnjih 10g. na tom potencijalu.
– svakoj se dionici može podići cijena ako dionica ima potencijala, pogledajte kako ja to radim, o detaljima ne pišem niti pričam.
– ali jako je teška misija nekoj stečajuši ili usto i nelikviduši podići cijenu, bez dobrih rezultata uprave uzalud vam trud svirači.
– evo potrudila sam se, puno tog sam napisala, možda nešto i naučite.
Koje dionice će u narednih 10g. rasti 700% uvećano za inflaciju ???
– to bi nekako bilo, imate jednu uncu zlata i za deset godina ih možete kupiti 7 (sedam unci).
– ili imate jedan stan ili kuću i za 10g. možete kupiti 7 stanova ili kuća.
– ja sam se ovaj vikend raspisala i pokazala vam kako se za 10g. ono laganini bez imalo truda i znoja može zaraditi preko 700%.
– stvarno bi mi bilo drago kada bi se i vi koji ovu temu pratite uključili u ovu igricu, koja će dionica za 10g. narasti 700% uvećano za inflaciju.
– birane dionice bi morale imati p/e ispod 10 , redovnu isplatu dividende koja bi morala uvijek biti veća od prethodne godine, poželjan je rast prihoda, rast firme….
– a ja ću potom predloženu investiciju staviti u svoje formule pa ćemo vidjeti što formule kažu.
– za MDKA i KODT moje prognoze su rast od 100% u slijedeće dvije godine, startamo s 6.000 i 600 . (to je moja procjena i to ne mora biti točno).
– evo u prognozama (druku) već mi se pridružila ona “Zločesta” gospođa koja na onom drugom forumu već crta skalope od 10.000 eura za MDKA.
– pridružite se i vi, tražimo dionice koje će rasti 700%.
– još bolje bi bilo kad bi pronašli koju desetaču, a to bi vam bila dionica koja će porasti 10x (deset puta) ili jednostavno napisano 1.000% .
– svi realni prijedlozi su dobrodošli, ali moram vas upozoriti ako su to neki vaši favoriti u portfelju sigurno nećete biti zadovoljni mojim komentarima ako ta dionica ne zadovoljava moje kriterije jer ja sam realna, bez drukanja na ovoj temi.
Ima li tko da se bavi dionicama, a nema ovakvih zamisli? Ići na nešto sigurno pa pogoditi ili riskirati? Možda je KOEI među skromnijim kandidatima samo mora Vlada prvo izaći, a kada to bude…Ima situacija kod kojih se radi o sekundama, dogode se ponekad. Spomenuo bi jednu situaciju koja je prošla ali možda ima kakvu pouku za dalje. Kada je DDJH ili Đuro Đaković spajao ili nešto tako dionice, neda mi se više ni vračati na to, dionica je nakon te radnje to jutro bila (14.7.’22) na 8 kn (bila je čak i na 5 kn, ali dobro da uzmemo 8 kn) gledao sam na pregledniku tu cijenu i odlučio se nakon dvoumljenja da se neću petljati u tu kupnju. Dionica je nakon 4 radna dana došla na 124 kn. To je 1450%. Trgovina je bila skromna i samo je mali broj dioničara iskoristio tu priliku.
Nešto si gadno pobrkao. Možda je 124 kn bila cijena nakon spajanja, tj dan prije je bila 1,24 kn. I nije to bio nikakav porast.
Koje dionice će u narednih 10g. rasti 700% uvećano za inflaciju ???
– to bi nekako bilo, imate jednu uncu zlata i za deset godina ih možete kupiti 7 (sedam unci).
– ili imate jedan stan ili kuću i za 10g. možete kupiti 7 stanova ili kuća.
– ja sam se ovaj vikend raspisala i pokazala vam kako se za 10g. ono laganini bez imalo truda i znoja može zaraditi preko 700%.
– stvarno bi mi bilo drago kada bi se i vi koji ovu temu pratite uključili u ovu igricu, koja će dionica za 10g. narasti 700% uvećano za inflaciju.
– birane dionice bi morale imati p/e ispod 10 , redovnu isplatu dividende koja bi morala uvijek biti veća od prethodne godine, poželjan je rast prihoda, rast firme….
– a ja ću potom predloženu investiciju staviti u svoje formule pa ćemo vidjeti što formule kažu.
– za MDKA i KODT moje prognoze su rast od 100% u slijedeće dvije godine, startamo s 6.000 i 600 . (to je moja procjena i to ne mora biti točno).
– evo u prognozama (druku) već mi se pridružila ona “Zločesta” gospođa koja na onom drugom forumu već crta skalope od 10.000 eura za MDKA.
– pridružite se i vi, tražimo dionice koje će rasti 700%.
– još bolje bi bilo kad bi pronašli koju desetaču, a to bi vam bila dionica koja će porasti 10x (deset puta) ili jednostavno napisano 1.000% .
– svi realni prijedlozi su dobrodošli, ali moram vas upozoriti ako su to neki vaši favoriti u portfelju sigurno nećete biti zadovoljni mojim komentarima ako ta dionica ne zadovoljava moje kriterije jer ja sam realna, bez drukanja na ovoj temi.
Ima li tko da se bavi dionicama, a nema ovakvih zamisli? Ići na nešto sigurno pa pogoditi ili riskirati? Možda je KOEI među skromnijim kandidatima samo mora Vlada prvo izaći, a kada to bude…Ima situacija kod kojih se radi o sekundama, dogode se ponekad. Spomenuo bi jednu situaciju koja je prošla ali možda ima kakvu pouku za dalje. Kada je DDJH ili Đuro Đaković spajao ili nešto tako dionice, neda mi se više ni vračati na to, dionica je nakon te radnje to jutro bila (14.7.’22) na 8 kn (bila je čak i na 5 kn, ali dobro da uzmemo 8 kn) gledao sam na pregledniku tu cijenu i odlučio se nakon dvoumljenja da se neću petljati u tu kupnju. Dionica je nakon 4 radna dana došla na 124 kn. To je 1450%. Trgovina je bila skromna i samo je mali broj dioničara iskoristio tu priliku.
Nešto si gadno pobrkao. Možda je 124 kn bila cijena nakon spajanja, tj dan prije je bila 1,24 kn. I nije to bio nikakav porast.
Cijena je 13.7.’22 bila 1,21 kn, a slijedeći dan 14.7.’22. krenula je sa 10,2 kn i od tada je nekoliko radnih dana samo rasla do 125 kn. 125 kn je bila nakon spajanja ali nekoliko dana prije također nakon spajanja je bila i 8 kn. Pogledajte u podacima o trgovanju kako je cijena rasla tih nekoliko dana. Ono što znam da sam bio za računalom i kao je cijena rasla u navedenom rasponu. Možda netko može bolje objasniti, a ne pretpostavkama.
125 je mogla biti samo nakon spajanja, nikako prije, inače bi svi rado prodali, . Prije spajanja je bila par kn. Jedino što su nam u portfelju brokeri krivo prikazivali.Da imamo 100 dionica a imali smo jednu.
@ ivanče
Ne razumiješ što znači termin “potencijal” i na koje se vrijeme u vremenu odnosi. Ta riječ nije prikladna da se koristi za prošlo vrijeme.
Pitanje je bilo koja, s obzirom na svoju sadašnju cijenu, ima potencijal za vrijeme koje dolazi, a ti se raspisala o prošlosti.
Taj s kapicom će vrlo uskoro na toj dionici s količinom koju ima biti u plusu tvojoj trgovinskoj politici nedostižnom za sve tvoje godine bavljenja burzom.
Još ćemo se vratiti na ovaj moj post kada dođe vrijeme koje dolazi vrlo uskoro.
I 10 godina tog s kapicom je malo, ako se jedanaestu godinu smiješ više nego svi ostali zajedno svih tih deset godina.
Znaš onu .. tko se najslađe smije.
Ivana sretan ti rođendan danas, ako je točan podatak 🙂
Mislio sam da si mlađa, jer na slici izgledaš mlado i prpošno 🙂