EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

KODT.

– tu cijena periodično pada, nikako da se stabilizira.

– tu je fond tosta toga prodao, uz dugoročne investitore tu je ušla i masa trejdera, žulja ih stajanje u papru, cijena nikako da dođe na 2.500 kn pa tu KODT prodaju kad se pojavi neka “prilika” na ZSE (ATPL, VIRO, TPNG…).

– moje je mišljenje da se cijena KODT neće stabilizirati dok ne dođe izvješće za Q3, značajni porast ( na cca. 3.000 kn) možemo očekivati tek kad vidimo godišnje izvješće i dividendu, (prognoza vrijedi ako izvješće bude O.K.)

randopph, 07.09.2022. u 18:03

a kako se borite sa odličnom investicijom u sem1986? hvalili ste je na sva crkvena zvona!!

ahhhh…. da, poznavajući vas, sigurno ste ih prodali na vrhuncu prije povlačenja, i činila vam nekih 0,5% portfela.

Sem 1986.

– na toj investiciji sam izgubila jedan lijepi novi auto.

– na jednoj dionici sam izgubila još i više (cca manji stan), ali o tome nisam pisala, nisam ju puno platila ali nisam iskoristila priliku za izići iz investicije i kapitalizirati taj stančić.

– a na jednoj sam zaradila lovu snova, bila i u TOP10, to je bilo davno, ni o tome nisam pisala.

– imam još nekih dionica u zanemarivim količinama tipa MGMA.

– dosta dugo je moj tip investiranja bio 30% investirati u rizične investicije, možda je gospon Lopina utjecao na moje investiranje.

– nekad se to isplati, a nekad pogubite novce.

– zbog toga često i pišem kako je investiranje u dionice rizično.

– zbog toga je većina mog kapitala investirana u beton (turizam).

– taj SEM je fundamentalno bio o.k. dionica, ali je gazda bankrotirao u jednoj banci i preko noći je to bila svršena priča, nešto malo sam uspjela prodati ali većina je ostala.

– trenutno imam u tim rizičnim investicijama točno 7.4% portfelja (tu ne računam SEM, MGMA… jer kad vidim da je kraj te dionice brišem iz portfelja jer im je vrijednost 0 (nula) kuna, brodare nisam svrstala u rizične iako su dosta rizični ali su likvidni.

– sigurno ste primijetili da o tim rizičnim investicijama ne pišem, stvarno nema smisla navlačiti na neke rizične investicije.

– ali na tim rizičnim investicijama se može puno zaraditi, to na HT i sličnim nikada nećete.

– na ovoj temi neki investitori pišu o nekim za mene potpuno lošim i previše rizičnim investicijama, ja to ništa ne komentiram jer caa 10% toga može na kraju ispasti i odlične investicije (np. JDPL).

darac11, 08.09.2022. u 08:57

I ja imam za prodat 37 dionica SM86, ako je netko zainteresiran dao bi ih vrlo povoljno.

Gospon Darac.

– imali vi 37 ili 37 tisuća dionica SM86 cijena vam je ista 0 (nula) kuna.

– to je moje mišljenje što ne mora biti točno, i meni bi puno draže bilo da to vrijedi neke novce.

– ja takve investicije odregistriram s brokerskog računa neka one stoje na SKDD.

– a ono što je na SKDD ne vidite i nije vas briga za te dionice.

Nisam mislio da će se to dogoditi. Da ću čitati o Ivaninim masivnim gubicima. Ali eto, došao je i taj dan.

Uglavnom, dobro da nas je opet posavjetovala. Ovaj put savjetuje što i kako ne treba. Super.

Burza.

– vrag je izumio burzu kako bi dokazao ljudima da mogu kao i Bog, od ničega stvoriti nešto.

Bez ničega ne možeš kupiti dionice. Bez kupljenih dionica nećeš stvoriti ništa na burzi.

Vezano za rizične dionice,  napokon je napisala nešto što mi ima makar nekakvog smisla.

Jučer izašao 8-K od telluriana,dionica pala skoro 7% kad je čitavo tržište išlo gore. Pokušavam dešifrirati taj 8-K i čini mi se da je financiranje u posljednjim koracima. Koliko sam shvatio a to me je najviše zabrinjavalo neće biti dodatnog razrjeđivanja dioničara? Koliki je to projekt neću ovdje pisati ali isplati se baciti oko.

Juka, 08.09.2022. u 18:26

Da nadopunim mišljenje za tell zašto sam ga kupio, bio kupio prošli mjesec na cca 3 $, nisam imao strpljenja izašao, imao oportunitetni gubitak zbog nestrpljenja što se vidi po sadašnjoj cijeni.

Primijetio sam to jest čini mi se postoji velika vjerojatnost za golden cross na daily grafu, to jest čini mi se ma 50 presjeći će ma 200,ocekiva se i jedna vijest o financiranju tella pa bi to sve skupa moglo da bude okidač za neki kratkoročni bull a možda i dugoročni?

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

trial, 12.09.2022. u 10:11

Bez ničega ne možeš kupiti dionice.

– upravo čitam jednu knjigu i na 69st. lijepo objašnjava o čemu se tu radi.

– nekretnine pa i dionice se može kupiti bez vlastitog novca.

– ali tko sam ja da ravnozemljaše uvjeravam da je zemlja okrugla.

– te smatram da mi je sasvim razumno prihvatiti vašu činjenicu da se bez ničega ne može ništa…

Trenutno ništa nije best buy.

ivana7, 13.09.2022. u 21:10

trial, 12.09.2022. u 10:11

Bez ničega ne možeš kupiti dionice.

– upravo čitam jednu knjigu i na 69st. lijepo objašnjava o čemu se tu radi.

– nekretnine pa i dionice se može kupiti bez vlastitog novca.

– ali tko sam ja da ravnozemljaše uvjeravam da je zemlja okrugla.

– te smatram da mi je sasvim razumno prihvatiti vašu činjenicu da se bez ničega ne može ništa…

A je li dug isto ‘ništa’ samo zato što je neopipljiv i apstraktan?

https://seekingalpha.com/article/4537947-tellurian-could-be-a-big-winner

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Marielena, 14.09.2022. u 10:31

Trenutno ništa nije best buy.

– gospođice Marielena, malo više optimizma.

– ne tako davno gospon Mitkko je reklamirao JDPL.

– tu se moglo zaraditi 100% – 200% – 300%, ali ja prva mu nisam vjerovala.

– ali kad je moj prijatelj Splićo prodavao TPNG po 39kn, ja sam se toga nakrcala, i o tom fenomenu tu pisala, nisam ni ja vjerovala da će to ići do 65-66kn pa sam na tom cjenovnom rastu rasprodala 3/4 dionica TPNG.

– ako ste kupili po 40 a prodali po 60 to vam je 50% rasta iliti zarade ako ste prodali.

– evo ja ću vam za cca 2mj. napisati tu na ovoj temi na čemu ste mogli zaraditi 50% (ma dobro je zaraditi i 10-20%) a to bi ujedno i bio tvz. Best Buy.

New Report

Close