HPB-a.
Tamo je lako moguca isplata dividende od barem cca 30/35 kn
– imam dionice HPB pa me zanima zašto nije moguća isplata dividende od barem cca 300/350 kn.
– ili zašto ne bi bila moguća isplata od 0 (nula) kn iliti neisplata div.
Infornanka.
– nakon kraće stanke ovaj tjedan ponovno u dobitničkom ritmu, ovotjedni plus od +1.1%, što daje godišnji prinos +32.4%, za mene stvarno fenomenalni rezultat.
– da ostvarim taj rezultat ovaj tjedan su mi pripomogli s rastom cijene odnosno mojega portfelja: IKBA, TPNG… i HPB ali ga malo imam.
– ovaj tjedan sam prodala malo TPNG, ali kad sam vidjela kuda to vodi ponovno sam kupila malo više TPNG, normalno po malo višoj cijeni.
– prodala sam malo HT-a, skinulo mi davno postavljen nalog, bilo mi žao, ali kad vidim kuda je sada išla cijena žao mi što i više toga nisam prodala.
– malo sam dokupila i JDGT, ipak je to dionica koja me prva u narednoj godini obraduje s akontacijom dividende u siječnju, možda tako bude i iduće godine, a to je jako blizu, imate dosta dionica JDGT na prodaji, možda cijena i padne.
– i još sam kupila nešto sitno dionica KODT, šteta ne kad ima po jeftinijim cijenama, jeftinije cijene a dionica visokih 2.000 kn.
– nadam se da će mi i u idućem tjednu portfelj rasti u revijalnom tonu.
– ovaj tjedan 6/12 me je Sveti Nikola obradovao velikom dividendom na IKBA koja će mi kompletna ići na ovomjesečnu Božićnu potrošnju.
PBZ koji je danas isplatio 5.7% netto ,a na proljece bi mogao preko 10% netto s obzirom na OTC cijenu.
– na kojoj burzi vi kupujete te dionice PBZ, ako nije tajna.
OTC.
ivana7..za vasu evidenciju JDOS je za 2020 isplatio 240 kn dividende a za 2019 je bila zabrana isplate za o.d…Prijasnjih godina cca 200 kn…nadam se da vam stima evidencija i nije bilo krivih knjizenja !..
HPB moze i ne mora isplatit dividendu…nula je uvjek moguca…300/350 nije moguce u obliku dividende ali je moguce u porastu cijene…
—
Pozdrav
ivana7..za vasu evidenciju JDOS je za 2020 isplatio 240 kn dividende a za 2019 je bila zabrana isplate za o.d…Prijasnjih godina cca 200 kn…nadam se da vam stima evidencija i nije bilo krivih knjizenja !..
HPB moze i ne mora isplatit dividendu…nula je uvjek moguca…300/350 nije moguce u obliku dividende ali je moguce u porastu cijene…
—
Pozdrav
@Lucijan, Mislim da je Ivana7 bila sarkasticna sa komentarom zasto nebi dionica bila 300, 350kn ili 0kn.
Moguce da se girze jer nije kupila vise prosli tjedan, da bi mogla prodati sljedeci nakon skoka cijene HPBa. Kako se ona bavi tjednim trgovanjem, definitivo nije lagno izdrzati u svako pogledu.
HPB nije dionica koja se kupuje zbog ocekivanja dividende na proljece.
Ako @Stole zeli neku dionicu koja isplacuje dobru dividendu, treba kupiti nesto u sto je siguran da ce dividenda se isplatiti svake godine.
—
Pozdrav
Nisam entuzijast oko Adriatica, ali HPB sam kupio zeru po prosjeku 555kn ili tako nekako. Nadam se cijeni preko 800kn. 1000kn bi bilo lijepo, a strpljenje je božanska vrlina.
ivana7..za vasu evidenciju JDOS je za 2020 isplatio 240 kn dividende a za 2019 je bila zabrana isplate za o.d…Prijasnjih godina cca 200 kn…
– zahvaljujem vam na inf. , zbog toga forum i služi.
– te dividende pratim na “mojedionice”, rade o.k., ali izgleda imaju propust iliti grešku kod JDOS.
– imam dionice JDOS, (ne puno).
OTC.
PBZ.
– i vama zahvaljujem na inf.
– imala sam tih dionica PBZ, ali kad je većinski to poželio delistirati s ZSE, sve sam prodala.
– ako me vlasnik ne želi, zašto bi se gurala u vlasničku strukturu, ima i drugih banaka.
– šteta što ovako kao ja ne reagira i veći broj klijenata te PBZ, tada bi dobro razmislili prije odluke o delistiranju, ali kod nas nikoga nije briga hoće ili neće firma biti izlistana na ZSE.
Gđo Ivana možete li procijeniti kolika će biti dividenda KODT za slijedeću godinu, pozdrav
KODT, JDGT, MDKA.
– kod KODT mogu procijeniti s velikom točnošću da će biti dividende, da će 40-50% neto dobiti biti isplaćeno kroz dividendu i da će ta div. biti veća od 51.40 kn.
– ta div. kod KODT je stvarno mala, 2.58% dosta dionica daje veću dividendu.
– ali kod kupnje KODT ja ne gledam na tu div., puno važniji mi je P/E od cca 8, a i ostali fundamenti su stvarno dobri.
– KODT ima stalni rast cijene jer je jeftina kad ju gledamo fundamentalno i svake godine me iznenadi s svojim poslovanjem, koliko god poskupi i dalje je fundamentalno jeftina, a dividenda je svake godine sve veća i veća ali porastom cijene dionice pada i taj div. prinos.
– JDGT, s svojim P/E 20 je skupa dionica, ali svojim div. prinosom opravdava sadašnju cijenu.
– kod JDGT ne očekujem bitan rast cijene dionice, ali očekujem dobar div. prinos.
– MDKA, ovo je zanimljiva dionica ali zbog velike cijene dionica nije zanimljiva većini investitora jer jednostavno nemaju novaca da bi ju kupili a nije ni za trejdanje.
– ali MDKA je jeftina, P/E 8.58 i ostali fundamenti su sasvim o.k., i div. prinos je stvarno dobar 4.79%, u ovim kriznim vremenima jedino sam sigurna da će MDKA dobro poslovati a to vidimo i po trenutnim rezultatima: dobit po dionici 3.400 kn pa vi sami procijenite je li ta dionica skupa ili je jeftina.
– KODT, JDGT, MDKA, su sasvim različite dionice i teško ih je uspoređivati, svaka od njih ima neke prednosti ali ima i nedostatke.
– moje mišljenje je da ih je dobro imati u portfelju, moram naglasiti da te dionice nisu prikladne za trejdanje.
TPNG.
– trenutni BB je TPNG, možda ste primijetili u mojim “Informankama” kako u zadnje vrijeme dosta kupujem TPNG.
– prva zamisao kod tog TPNG mi je bio trejd, ali sada rastom indeksa to postaje ozbiljna investicija.
– indeks BCTI (838) je jako važan za TPNG, toliko važan da imate tablicu toga indeksa u njihovom godišnjem izvješću o poslovanju.
– pogledajte taj graf, pa na njemu probajte ucrtati točku 838.
– ja vam nisam najstručnija za tu TPNG, ali nekog vraga ipak sam naučila.
– TPNG upošljava svoje brodove na putovanje ili na vrijeme, putovanje to vam je cca 1 – 3mj. (bar tako ja mislim), na vrijeme to su ugovori od 1 – 3 god. (moje mišljenje, možda i griješim).
– zaključak, tu je bitno vidjeti da uprava može svoju flotu uposliti na vremenski period od 2 – 3 godine i da flota zarađuje punooo dolara, odnosno da TPNG posluje s lijepom dobiti.
– e sada hoće li uprava uspjeti zaposliti brodove po dobrim cijenama to ćemo vidjeti u narednim izvješćima, ja se nadam da hoće.
– ako brodovi budu poslovali s dobrom dobiti tu očekujem i dobre dividende, o tome vam nešto piše i u statutu firme.
– e a sada zašto bi to bio BB, jednostavno zato jer firma iz gubitaša prelazi u višegodišnjeg dobitnika, a takve sitnice vam burza nagrađuje s povećanjem cijene dionice.
Drago mi je da da vas se toliko javilo sa super komentarima. Hvala!
Ovaj ulazak na ZSE mi je trebao biti čisto da nešto što imam u kešu prebacim na dividendne dionice kako ne bi gubilo dobit do čeka na računu. Inače sam većinom orijentiran na kriptovalute pa mi je tu dovoljno rizika. Ali sad ste mi izbacili nekoliko zanimljivih dionica, poput HPB-a
Malo ću još sve sagledat pa izabrat 4-5 dionica, možda čak i 1-2 neorijentiran samo na dividendu.