Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi01, 16.09.2021. u 14:34

Bilo bi vrijeme za digitalne pozdrave iz Rovinja ili iz bunkera u Zagrebu. Akvizicije koje čekamo vjerojatno ovise i o sporoj Vladi. ACI je prevelik,Slovenci su odavno rekli da Adris nema novce za osiguranje. Todorić i AV su se igrali banke a jamnica ili Ledo bi dobro došli u hotelima i osiguranjima. A.Leko je bio gospon i dao hupz u prave ruke. Hrvati su puni love a Adris sa pravim/garant planovima od Adrisa bi ovdje rado ulagali a ne izlazili iz dionice.

Ovo nije fer. Slovenci nisu rekli ništa novo. Adris ih može kupiti komplet ali Slovenci vole državni kapitalizam

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Poštovani Ante pa sve je u redu što pišete. Pa nebi Adris izrazio želju za kupiti sloosig. da nebi to mogao platiti.no nisu transparentni u Adris grupi croosigmaistra. Slov.novine su pisale da Adris ne daje dovoljne garancije. Poštovani ante909 i sami znate da nema dogovora sa državom oko croosig pa iz toga proizlazi da Adris više neće dobro pazariti s državom. Znači nema sloosig.nema pazara u Cro. Dionica više nije interesantna ni fondovima. Adris kupuje Adris o što će s tim dionicama pitaj boga

Poštovani po meni je kruncijalno pitanje na koji način može Adris doći do svih tih novaca/udjela u croosig. Jer ako je ugovor s državom pisan za vrijeme južine više taj ugovor ne mogu protumačiti ni oni koji su ga sastavljali.adris je imao i garancije i sa Agrokorom pa što se događa. Slovenci su onda nešto i spominjali croosig.

Zanimljivo bi bilo da netko napravi usporedbu ADPL vs. ADRS(2) – kompanija i dionica; dionica vs. dionica. Argumenti za i protiv.

lojtra, 16.09.2021. u 12:38

Podravka Međimurje?

I vi ulagate na burzi?

Sorry, pozz Podravcima , iz moga kuta to su samo bregi, dolovi, sela. Daleko sam.

Da, ulažem. Kakve to ima veze sa zemljopisom.

lojtra, 16.09.2021. u 12:38

Podravka Međimurje?

I vi ulagate na burzi?

Malo pravopisa nebi škodilo.

Kolega ja se šalim, nemojte šta zamjeriti. Vidio sam da ste popravili.

yieldchaser, 16.09.2021. u 13:43

Slažem se s kolegama plavima.

Da dodam, tj. da se ponovim – lijepo da kompaniji dobro ide, da imaju puno novca, itd. itd. Međutim svatko od nas tko ulaže u dionicu iste te kompanije se treba zapitati “Gdje sam tu ja? Kakvu perspektivu ova diojica ima u usporedbi s nekim drugim blue chipovima?” Ima i vani brdo kompanija koje su fenomenalne, ali kupit njihove dionice ne bi ubobome trenutku bio najmudriji potez. Ponavljam, treba odvojiti te stvari. Kolega ante909 priča o Adrisu kao kompaniji i sve što kaže je točno. A slijedi li dionica te iste kompanije njezine rezultate i/ili perspektivu?

Kolega, vezano za Cros kao dionicu. Book je 2015. Bio 5300kn , a na pola 2021. iznosi 10 2xx kn. I do kraja godine će rasti.

Pogledajte koliko tržište vrednuje Cros, 6500 kn za redovnu. Znači P/B 0,63 i svaki kvartal je sve manji, a 2015. na tadašnji kapital i sadašnju cijenu bi P/B bio 1,2x. Ne mislite valjda da će P/B za koju godinu biti npr 3.

Iako je ovdje riječ o dionici Cros, a ne Adrs, tu vrijednost tržište uopće ne valorizira niti na jednoj od te dvije dionice. Bojim se da mnogi nisu svijesni ove činjenice.

Mislim da je fer napisati da pored Adrs2 imam i Cros2.

Ako je to nekome zanimljivo imam i nekoliko komada Pevexa, što sam negdje gore i spomenuo.

Pvcm je bio moj bb., čisto radi teme.

Greškom sam napisao …P/B 3 umjesto 0,3.

vrlo zanimljive brodske gdje postoje vrlo dobri fudamenti up

Informanka.

– ovaj tjedan sam imala najmanji mogući rast, ali rast, +0.1%.

– tako se u ovoj godini skupilo lijepih +22.6%.

– puno radim (prodajem + kupujem) kako bi ostvarila što veći prinos.

– u ovom tjednu sam kupila, odnosno dobila dosta dionica SPAN, tu očekujem rast dionice, šteta što se firma nije konkretno izjasnila po pitanju budućih dividendi.

– ovaj tjedan sam puno toga prodavala kako bi mogla kupiti, odnosno dokupiti puno dionica ZABE.

– o prodajama i kupnji u sljedećim postovima.

Prodaje.

– o tome nije lijepo pisati, jer kada vi imate neku dionicu u portfelju a netko piše da to prodaje stvarno nije lijepo za čitati.

– a i ja sam prodavala sve dobre dionice u koje se jednog dana planiram vratiti.

– možda se i jako brzo vratim jer već idući tjedan mi ide lagana prodaja OPTE, a  toga imam dosta.

– sve prodaje su mi bile potrebne zbog kupnje ZABE.

– ostala sam doslovno bez svih turista, procjena mi je bila da će na ZABI biti veća zarada.

– prodala sam i HPB, računam da je ZABA bolja banka.

– puno sam imala i ATPL, to sam prodavala par dana ali ne ide vam prodaja tako lako, morate ići s manjim nalozima da vas ne lipare, tu sam akumulirala lijepu zaradu, a moj prijatelj Neo kaže da to sada ide na 470kn, ide to ili ne ide dolje ponovno se vraćam u ATPL kad malo padne i kad budem imala keša jer bez keša mogu samo virtualno.

– malo sam prodala u dva sitna naloga TPNG i odmah rušite cijenu dionice.

– ako ništa drugo akumulirala sam lijepu zaradu osim na TPNG.

New Report

Close