Bilo bi vrijeme za digitalne pozdrave iz Rovinja ili iz bunkera u Zagrebu. Akvizicije koje čekamo vjerojatno ovise i o sporoj Vladi. ACI je prevelik,Slovenci su odavno rekli da Adris nema novce za osiguranje. Todorić i AV su se igrali banke a jamnica ili Ledo bi dobro došli u hotelima i osiguranjima. A.Leko je bio gospon i dao hupz u prave ruke. Hrvati su puni love a Adris sa pravim/garant planovima od Adrisa bi ovdje rado ulagali a ne izlazili iz dionice.
Ovo nije fer. Slovenci nisu rekli ništa novo. Adris ih može kupiti komplet ali Slovenci vole državni kapitalizam
Poštovani Ante pa sve je u redu što pišete. Pa nebi Adris izrazio želju za kupiti sloosig. da nebi to mogao platiti.no nisu transparentni u Adris grupi croosigmaistra. Slov.novine su pisale da Adris ne daje dovoljne garancije. Poštovani ante909 i sami znate da nema dogovora sa državom oko croosig pa iz toga proizlazi da Adris više neće dobro pazariti s državom. Znači nema sloosig.nema pazara u Cro. Dionica više nije interesantna ni fondovima. Adris kupuje Adris o što će s tim dionicama pitaj boga
Poštovani po meni je kruncijalno pitanje na koji način može Adris doći do svih tih novaca/udjela u croosig. Jer ako je ugovor s državom pisan za vrijeme južine više taj ugovor ne mogu protumačiti ni oni koji su ga sastavljali.adris je imao i garancije i sa Agrokorom pa što se događa. Slovenci su onda nešto i spominjali croosig.
Zanimljivo bi bilo da netko napravi usporedbu ADPL vs. ADRS(2) – kompanija i dionica; dionica vs. dionica. Argumenti za i protiv.
Podravka Međimurje?
I vi ulagate na burzi?
Sorry, pozz Podravcima , iz moga kuta to su samo bregi, dolovi, sela. Daleko sam.
Da, ulažem. Kakve to ima veze sa zemljopisom.
Podravka Međimurje?
I vi ulagate na burzi?
Malo pravopisa nebi škodilo.
Kolega ja se šalim, nemojte šta zamjeriti. Vidio sam da ste popravili.
Slažem se s kolegama plavima.
Da dodam, tj. da se ponovim – lijepo da kompaniji dobro ide, da imaju puno novca, itd. itd. Međutim svatko od nas tko ulaže u dionicu iste te kompanije se treba zapitati “Gdje sam tu ja? Kakvu perspektivu ova diojica ima u usporedbi s nekim drugim blue chipovima?” Ima i vani brdo kompanija koje su fenomenalne, ali kupit njihove dionice ne bi ubobome trenutku bio najmudriji potez. Ponavljam, treba odvojiti te stvari. Kolega ante909 priča o Adrisu kao kompaniji i sve što kaže je točno. A slijedi li dionica te iste kompanije njezine rezultate i/ili perspektivu?
Kolega, vezano za Cros kao dionicu. Book je 2015. Bio 5300kn , a na pola 2021. iznosi 10 2xx kn. I do kraja godine će rasti.
Pogledajte koliko tržište vrednuje Cros, 6500 kn za redovnu. Znači P/B 0,63 i svaki kvartal je sve manji, a 2015. na tadašnji kapital i sadašnju cijenu bi P/B bio 1,2x. Ne mislite valjda da će P/B za koju godinu biti npr 3.
Iako je ovdje riječ o dionici Cros, a ne Adrs, tu vrijednost tržište uopće ne valorizira niti na jednoj od te dvije dionice. Bojim se da mnogi nisu svijesni ove činjenice.
Mislim da je fer napisati da pored Adrs2 imam i Cros2.
Ako je to nekome zanimljivo imam i nekoliko komada Pevexa, što sam negdje gore i spomenuo.
Pvcm je bio moj bb., čisto radi teme.
Greškom sam napisao …P/B 3 umjesto 0,3.
Informanka.
– ovaj tjedan sam imala najmanji mogući rast, ali rast, +0.1%.
– tako se u ovoj godini skupilo lijepih +22.6%.
– puno radim (prodajem + kupujem) kako bi ostvarila što veći prinos.
– u ovom tjednu sam kupila, odnosno dobila dosta dionica SPAN, tu očekujem rast dionice, šteta što se firma nije konkretno izjasnila po pitanju budućih dividendi.
– ovaj tjedan sam puno toga prodavala kako bi mogla kupiti, odnosno dokupiti puno dionica ZABE.
– o prodajama i kupnji u sljedećim postovima.
Prodaje.
– o tome nije lijepo pisati, jer kada vi imate neku dionicu u portfelju a netko piše da to prodaje stvarno nije lijepo za čitati.
– a i ja sam prodavala sve dobre dionice u koje se jednog dana planiram vratiti.
– možda se i jako brzo vratim jer već idući tjedan mi ide lagana prodaja OPTE, a toga imam dosta.
– sve prodaje su mi bile potrebne zbog kupnje ZABE.
– ostala sam doslovno bez svih turista, procjena mi je bila da će na ZABI biti veća zarada.
– prodala sam i HPB, računam da je ZABA bolja banka.
– puno sam imala i ATPL, to sam prodavala par dana ali ne ide vam prodaja tako lako, morate ići s manjim nalozima da vas ne lipare, tu sam akumulirala lijepu zaradu, a moj prijatelj Neo kaže da to sada ide na 470kn, ide to ili ne ide dolje ponovno se vraćam u ATPL kad malo padne i kad budem imala keša jer bez keša mogu samo virtualno.
– malo sam prodala u dva sitna naloga TPNG i odmah rušite cijenu dionice.
– ako ništa drugo akumulirala sam lijepu zaradu osim na TPNG.