EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uh uh, ovo će na 300 kn kako se čini

Baltic Dry Index falls -6.09% to 2,591 points

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Vani se danas sprema Kata Klizma na brodarima

Možda padnu 1%, pa sutra odu gore 5%.

Kolega forumas, niste vidjeli da futuresi za sutra padaju više nego za danas, tako da pad nastavlja dok god pada bdi, a padat će još neko vrijeme

Capesize down ~10%
Panamax down ~6%

Iskreno, kolega @forumas. uopće mi nije jasna vaša logika, uvijek pišete kontra tržišta i ono vas redovito demantira. Ajde mi, molim vas objasnite zašto je to tako?

Ali niti Cape niti Panamax ne znači ništa za ATPL, budući da Capeove nemaju, a Panamaxi su im na dugoročnom ugovoru.

Dobit će opet bit slična 3.kvartalu …

forumas, ti uvijek kontra, kada pada govoriš da će rasti i obratno. Nije crno, ni bijelo, već sivo, ali nema veze.

A vi navlačite ljude

Lijepo sam pisao da ne zbrajate dobit dok niste prodali. 90% vas je ostalo unutra zarobljeno. Vratit ćete si novce u novom ciklusu za oko 7 godina. I to Ako neće bit dokapa.

Sad je vrijeme za tpng. Sad unutra a na 100kn van.

BudFox3, 16.11.2021. u 12:30

Atpl prihodi su minimalno rasli ove godine, u odnosu na peer grupu, jer su u najgorem mogucem trenutku zalockali Panamaxe na male TC vozarine, pa ili nemaju srece ili su tako morali napraviti, ili naprosto nemaju iskustva i znanja. Ova kupnja brodova sa dospijecem 2023 samo potvrdjuje tu tezu.

Dva nova broda 130 mil $ ???? Jeftino 🙂

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

forumas., 16.11.2021. u 13:46

To što ste vi izašli na 400 pa bi sad htjeli ući niže nema veze s ničim drugim.

Dakle, pad BDI-a ima zapravo mali utjecaj na ATPL jer imaju većinom dugoročne ugovore.

Cijena je trebala biti barem 700 – 800 kn, pa onda sada doći na petstotinjak, a ovih ispod 400 je bespredmetno komentirati.

Kako smo i rekli već, USA brodari su 25-30% iznad naših trenutno, ekvivalent ATPL na barem 500 kn.

Prosječna cijena dionica je za DSX zadnjih recimo 5 godina cca 4
Prosječna cijena ATPL je cca 300

I to polako dolazi na te vrijednosti ponovo. Enormni rast zadnjih 6 mj. nije imao nitko kao što je imala ATPL

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

I ja bih najrađe da BDI raste, ali šta da mu radim kada pada kao kamen…

…a s njim i cijene dionica brodara i kod nas i vani…

New Report

Close