EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako vozarine ovako nastave padati i idućih dana, lako da će biti testirana podrška na 300 kn.

Ignore: KressoM, delux

avax10, 16.11.2021. u 15:48

Ako vozarine ovako nastave padati i idućih dana, lako da će biti testirana podrška na 300 kn.

moguće i niže jer vozarine brutalno padaju, a nema puno do kineske nove godine kad će pomorska trgovina dodatno opasti i dodatno urušiti vozarine.

ne bi me čudilo da krajem godine atpl opet bude po 200-250 kn i to će biti jako dobre prilike za kupnju

Sad kad su svi izašli molite se da i dalje bude prodavača jer će se inače morati ulaziti puno skuplje nazad…

Jer zainteresiranih za prodaju je sve manje budući da znaju da je utjecaj pada vozarina tu malen.

klackalica, 16.11.2021. u 15:21

forumas., 16.11.2021. u 13:46

To što ste vi izašli na 400 pa bi sad htjeli ući niže nema veze s ničim drugim.

Dakle, pad BDI-a ima zapravo mali utjecaj na ATPL jer imaju većinom dugoročne ugovore.

Cijena je trebala biti barem 700 – 800 kn, pa onda sada doći na petstotinjak, a ovih ispod 400 je bespredmetno komentirati.

Kako smo i rekli već, USA brodari su 25-30% iznad naših trenutno, ekvivalent ATPL na barem 500 kn.

Prosječna cijena dionica je za DSX zadnjih recimo 5 godina cca 4 Prosječna cijena ATPL je cca 300

I to polako dolazi na te vrijednosti ponovo. Enormni rast zadnjih 6 mj. nije imao nitko kao što je imala ATPL

Atpl i DSX su bile uvijek podjednakih znamenki.

Dsx je danas 20% iznad cijene Atpl.

A Dsx je u 12 mjeseci porastao s 1,80 na trenutnih 4,40

Atpl je porasla sa 160 na sadašnjih 370, dakle dosta manje, a takav je i odnos sa ostalim brodarima.

A kad se pogledaju fundamenti onda je još povoljnija.

Vani je danas kata klizma na brodarima…nemojte misliti da se naslađujem, već trpim gubitke, jer sam povjerovao u bajke o superciklusu, pa se samo žalim…ništa drugo više ne mogu…

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Csalt%2Cnmm%2Cnm%2Csb%2Csblk%2Cship%2Cdrys%2Cdsx%2Cpanl%2Cegle%2Cesea%2Cgnk/view/v1

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Jedino čemu se još možemo nadati je da je ovo bear trap, a mi se probudimo iz ovog ružnog sna.

A onda je svizac zamotao čokoladu.

Mislim, ekipa na drugom forumu spominje bear trap, pa sam ga i ja spomenuo ovdje 🙂

S obzirom da se do kraja godine i cijelu sljedeću očekuju više vozarine od trenutnih, vrlo lako će tako i ispasti.

Dionice će prijeći u sigurnije ruke koje ih neće prodavati ispod P/E od barem 6-7.

Pa slobodno računajmo koliko je to…

A gdje je to kataklizma, NM -2%, SHIP -1.5%, drugi nešto malo više…

A znamo kako kod njih ide, jedan dan minus, drugi još veći plus, zato i jesu vani indeksi na ATH, a kod nas još niti na pola od razina iz 2007.g.

Ne znam, trenutno ne vidim bez naočala. Bumo vidjeli. Ovi vani padaju kao da ne postoji sutra.

Možda padnu i na P/E=1, tko zna. Glavno da je Tesla na P/E=330 i danas raste.

ESEA je u jednom trenutku bila na -22%.. ostali na -7 do -8%..

Esea zbog izvješća, ostali od 1 do 7, sto nije nista posebno, i lagano rastu prema kraju trgovanja.

Sutra vec po običaju sigurno u isto tolikom plusu.

New Report

Close