Dovodili su kupce u zabludu: Najveći trgovački lanac u državi mora platiti 16 milijuna dolara kazne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. travanj 2021. u 14:26
Foto: pixabay

Jeronimo Martins najavio je da će se žaliti, navevši da ima “ozbiljne rezerve” u vezi dokaza koje je regulator prikupio.

Poljski regulator kaznio je maloprodajnu grupu Biedronka s više od 60 milijuna zlota (16 milijuna dolara) zbog krivog označavanja uvezenog voća i povrća, kao da je uzgojeno u Poljskoj.

Biedronka (poljski: bubamara) je najveći lanac supermarketa i diskontnih trgovina u Poljskoj s 2.823 prodavaonice i 67.000 zaposlenih. U vlasništvu je portugalske grupe Jerónimo Martins.

Regulator UOKiK ocijenio je da su potrošači koji su htjeli kupovati domaće u Biedronki dovedeni u zabludu, s obrazloženjem da su potrošače zavarali proizvodi poput belgijske mrkve i ukrajinskog krastavca koji su označeni kao poljski.

“U trgovinama Biedronke potrošači koji su željeli kupiti poljski krumpir, rajčice ili jabuke često su bili zavedeni. Ta su kršenja sustavna i dugotrajna”, naveo je još u priopćenju predsjednik UOKiK-a Tomasz Chrostny.

Pojska vlada potiče građane da kupuju domaće proizvode kako bi poduprli gospodarstvu tijekom krize zbog koronavirusa.

Jeronimo Martins najavio je da će se žaliti, navevši da ima “ozbiljne rezerve” u vezi dokaza koje je regulator prikupio.

Komentirajte prvi

New Report

Close