Hrvatski koncept jedinstven u svijetu dobiva investiciju od 50 milijuna eura

Autor: Suzana Varošanec , 26. travanj 2021. u 13:41
Mario Čelan, direktor Simore/NIKOLA ČUTUK/PIXSELL

Na online dodjeli iz poduzetničkog inkubatora Pismo nagradu je preuzeo direktor Simore Mario Čelan.

Koncept koji ste u Hrvatskoj osmislili, vezan uz gaming industriju je odličan i treba ga slijediti!” S tom je porukom dodatno istaknuto veliko priznanje za Hrvatsku – nagrada za najbolju europsku razvojnu agenciju u 2020. laureatu Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije Simora, od predsjednice Europskog udruženja razvojnih agenacija EURADA-e Roberte DallOlio.

To je prva ovakva nagrada za neku hrvatsku agenciju. Na online dodjeli iz poduzetničkog inkubatora Pismo preuzeo ju je direktor Simore Mario Čelan koji je za Poslovni dnevnik najavio 50 milijuna eura vrijednu novu investiciju u Kampus gaming industrije u Novskoj, po čemu će biti jedinstveni u svijetu.

To je projekt koji je prošao sve procedure te je pred odlukom na idućoj sjednici Vlade vezano uz financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

“Novi projekt dolazi kao druga stepenica u našem razvoju, a toliko je velik da će nas, kao pokretače, učiniti još većim i prepoznatljivijim na planu poticanja poduzetničkih aktivnosti u IT-ju i kod novih generacija”, najavljuje Čelan.

U osvrtu na nagradu za 2020. istaknuo je: Godinu 2020. bismo pamtili kao korona godinu u kojoj nas je razrušio potres, no ovako ćemo je u Simori pamtiti kao godinu kad smo bili najbolji”, podsjetivši i na sam tijek provedbe projekta izgradnje središta gaming industrije.

Nakon što su obnovili i opremili europskim novcem dvije napuštene zgrade u Novskoj, otvorili su vrata prvim startupima i danas ih je čak 49, kaže, koji na jednom od najmodernijih mjesta u Europi izrađuju videoigre i šalju na globalno tržište.

Komentirajte prvi

New Report

Close