‘Veledrogerijama treba osigurati poseban status i prioritet’

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2020. u 10:57
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Članovi HUP- Koordinacije veledrogerija zadnjih nekoliko dana održavaju kontinuirane tematske sastanke kako bi definirali ključne mjere za osiguranje opskrbe hrvatskih bolnica, ljekarni i pacijenata neophodnim lijekovima i medicinskim proizvodima.

“U kriznim situacijama, kao što je i pandemija korona virusa, važno je  osigurati poseban status i prioritet prolaska koji će nam omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.” – izjavila je Diana Percač, predsjednica HUP- Koordinacije veledrogerija.

‘Veledrogerije ulažu maksimalne napore kako bi redovitom opskrbom lijekova i medicinskih proizvoda omogućile normalno pružanje zdravstvene skrbi svim pacijentima. Jučerašnjim pljeskom odano je priznanje zdravstvenim radnicima i svima onima koji rade na suzbijanju širenja virusa, na čemu im i mi zahvaljujemo i čestitamo, a svojim društveno odgovornim ponašanjem činimo sve kako bismo pridonijeli sprečavanju širenja zaraze te istovremeno osigurali sigurnost zdravstvenog sustava’, poručili su iz koordinacije veledrogerija.

Komentari (2)
Pogledajte sve

U jednom momentu kritične nabave početkom ovog tjedna..veledrogerije su  bile zatrpane ..narudžbama…robom…

Roba je kasnila 2-3 dana….maski i dezinficijensa dobiva se na kapaljke, pretpostavljam da Zagreb  ima svega, dok mi u provinciji, čekamo  ostatke…..na kapaljku..

Onda je Medika napravila neki ”  reset!….i kao da je sve odjedanput krenulo s nabavom  bolje…………

Sada su još uvijek prometi pojačani, ladice su napunjene, ali ako ne ljudi  neće pridržavati uputa, sve će  stručno zdravstveno osoblje biti zaraženo , ko u Italiji, a onda …..što dalje..

….posljednje  rješenje  ..KARANTENA ….lijekovi kroz PROZORČIĆ  NOĆNE SLUŽBE DEŽURSTVA-…….?  dalje više ne znamo kako …..satelitski ih  ne možemo  slati… do tada će već svi biti izluđeni …pa možemo dati i gratis nešto blago za smirenje…

pa.s.. ma ..er…..pa, što će sve raditi pacijentima…sad moraju  stajati skroz vani…..došao novi naputak Ljekarničke komore–.-

prvo ide provjera  samoizolacije…tj.,  kartice , ako  blinka …!

Sad smo ko u ambulanti…sestra  kupi kartice..unosi ih magistra  , a čistačica ih razvrstava  i vraća ljudima …..čovječe  !!!

Veledrogerijama je  jako dobro.    Još bi ih dodatno nagrađivali ?

New Report

Close