‘Poslujemo stabilno, plaće stižu, zašto nas prozivate?’

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2013. u 18:36
Sindikat metalaca Hrvatske danas je održao presicu (Photo: Ivica Galovic/PIXSELL)

Uprava Đure Đakovića ne vidi razloga za prozivku predstavnika sindikata jer ĐĐ posluje stabilno, plaće i sva ostala prava radnika nisu ugrožena.

Uprava Đure Đakovića reagirala je na danas održanu konferenciju za medije Sindikata metalaca Hrvatske, koji je izrazio svoje nezadovoljstvo učinkom, ostvarenim poslovnim rezultatima i načinom vođenja Đure Đakovića od strane nove uprave, koju je na čelo Holdinga prije godinu dana postavila Vlada. Izvještaj s njihove konferencije pročitajte ovdje.

Reakciju Uprave Đure Đakovića prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Uprava Đure Đakovića ne vidi razloga za prozivku predstavnika sindikata jer Đuro Đaković posluje stabilno, plaće i sva ostala prava radnika po kolektivnom ugovoru ne samo da nisu ugrožena nego u mandatu ove Uprave nije bilo kašnjenja u isplati plaća, realiziran je čak porast plaća od 4 posto u prosjeku na razini Grupe, Božićnica i Uskrnica su isplaćene u iznosu većem nego što je to ispregovarano kolektivnim ugovorom, a uz sve to su zaposlena 72 nova radnika, a 62 radnika su zaposlena na neodređeno vrijeme. To pokazuje da je Uprava itekako posvećena ne samo očuvanju već i povećanju prava zaposlenih u Grupi.

I to unatoč vrlo nepovoljnim prilikama na tržištu, kao i činjenici da je Uprava naslijedila tvrtku s višegodišnjim akumuliranim gubitkom, s 90% prihoda ovisno o domaćem tržištu, podinvestiranu tvrtku u kojoj se godinama nije ulagalo u proizvodnju niti u kompetencije zaposlenih, a rezultat je bio kontinuiran pad konkurentnosti pa time i održivosti tvrtke na tržištu.

U proteklih godinu dana Uprava je zbog toga u značajnoj mjeri restrukturirala grupu, a neki procesi su još uvijek u tijeku kao što je temeljita obnova strojnog parka i automatizacija proizvodnih procesa koja će biti realizirana do kraja godine s ciljem osiguravanja dugoročne konkurentnosti, stabilnosti poslova i radnih mjesta. Usporedno s restrukturiranjem, Uprava je učvrstila stratešku suradnju s Patrijom i Kongsbergom, ali i nizom drugih kompanija s Bliskog istoka s kojima je potpisala okvirne ugovore i započela procese registracija za nastup na tržištu koji su neophodni za daljnje ugovaranje konkretnih poslova na izvoznim tržištima, što je imperativ dugoročne održivosti Đuro Đakovića.

Napominjemo da su proizvodi i usluge koje nudimo vrlo kompleksni i zahtijevaju specifičan individualizirani pristup svakom izvoznom tržištu i kupcu pa je i njihovo ugovaranje kompleksno i zahtijeva duže vrijeme. Iako sindikati tvrde suprotno, Uprava paralelno s brojnim otvorenim pregovorima na stranim tržištima ugovara nove poslove pa je i realizacija ove godine, unatoč slabijem rezultatu iskazanom na kraju prvog kvartala sukladna planu – do kraja travnja ove godine ukupno je realizirano i ugovoreno poslova vrijednih pola milijarde kuna, a samo do polugodišta očekujemo dodatnih 200 milijuna kuna ugovorenih poslova što osigurava stabilno poslovanje Grupe.

Komentari (5)
Pogledajte sve


najbolje da se Vi osobno kandidirate za šefa Uprave, umjesto da gubite dane prduckajući na forumu.

ne razumijem što vi radite na forumu ako smatrate da je to gubljenje vremena?!

a što se tiče kandidature, ako vi zajamčite nekim konkretnim jamstvom da će natječaj biti elementarno fair, tj. da će ga voditi komisija od nestranačkih ljudi, ja sam se spreman kanditirati. inače bi to bilo veliko gubljenje vremena, jel?!


najbolje da se Vi osobno kandidirate za šefa Uprave, umjesto da gubite dane prduckajući na forumu.

Uzalud mu kandidatura,sve da je i Jack Welch,osim ako nije član partije ili Vrdoljakov kum npr.
Taj je koliko čujem najmanje dvojicu uhljebio,trenutnog i onog iz prvog braka.

najbolje da se Vi osobno kandidirate za šefa Uprave, umjesto da gubite dane prduckajući na forumu.

Poslije najezde kukurikavaca neće ostati kamen na kamenu kod heroja đure. u prošlom mandatu su skoro uspjeli razmontirati holding i prodati sve za kikiriki,sada slijedi nastavak.

gdje nam je sada optimist drug guru sa bloga.možda on pomogne svojim savjetom kao utjecajni i flambojantni kolumnist visokotiražnih senzacionalnih tiskovina.

New Report

Close