Nisu zadovoljni novom upravom Đure Đakovića

Autor: Agencija VLM , 07. svibanj 2013. u 14:03
Sindikat metalaca u Đuri Đakoviću nije zadovoljan rezultatima i načinom vođenja Grupe od strane Uprave (Snimio Ivica Galovic/PIXSELL)

Poslovi koji su trebali biti ugovoreni do kraja ove godine nisu ugovoreni, kaže potpredsjednik Sindikata.

Sindikat metalaca Hrvatske izrazio je svoje nezadovoljstvo učinkom, ostvarenim poslovnim rezultatima i načinom vođenja Đure Đakovića od strane nove uprave, koju je na čelo Holdinga prije godinu dana postavila Vlada.

U sindikatu kažu kako željeni ciljevi nisu ostvareni, a u prva tri mjeseca ove godine bilježi se i značajan pad prihoda od 45 posto u odnosu na isto razdoblje lani te negativan poslovni rezultat od minus 9,9 milijuna kuna.

– Poslovi koji su trebali biti ugovoreni do kraja ove godine nisu ugovoreni. Nas u sindikatu dovode u situaciju da nam se ugrožavaju prava iz kolektivnog ugovora, koja nisu visoka, a ako se tako nastavi, pod upitnikom je i očuvanje radnih mjesta – kaže potpredsjednik Sindikata Antun Štivić. On dodaje kako nova Uprava nije dogovorila niti jedan posao koji već ranije nije bio aktualan u Đuri. U Sindikatu, također, navode kako su za zadržavanje razine socijalnih prava prijeko potrebni potpisani novi poslovni ugovori, a ne pisma namjere i okvirni sporazumi, od kojih se ne živi.

 

Gavran

Zabrinuti smo za budućnost, poglavito u ovo vrijeme kada se radnici šalju na preraspodjelu, što dokazuje da nema dovoljno ugovorenog posla

– Zabrinuti smo za budućnost, poglavito u ovo vrijeme kada se radnici šalju na preraspodjelu, što dokazuje da nema dovoljno ugovorenog posla. Ne želimo da dođe do neisplate plaća i najave stečaja, jer onda je kasno – ističe Željko Gavran, koordinator SMH za Đuru Đakovića. Ilustrirajući ozbiljnost situacije, u Sindikatu navode kako je stotinjak ljudi u Specijalnim vozilima nalazi na preraspodjeli, što znači da sada sjede kod kuće, a tek u drugom dijelu godine trebali bi se vratiti na posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close