U 2023. King ICT dobio posao za NATO i podebljao prihode 10 posto

Autor: Josipa Ban , 11. prosinac 2023. u 10:49
PD

IT kompanija King ICT godinu će završiti s rastom prihoda od 10 posto. U ovoj i sljedećoj godini, navode iz kompanije, jedan su od dva ključna partnera za kibernetičku sigurnost NATO-a. Iza King ICT-a, kompanije koja zapošljava 770 ljudi, još su i brojni drugi projekti, od kojih izdvajaju one za Studenac, Hrvatske šume, Podravku te Končar. Također, u ovoj su godini napravili iskorak na zapadno tržište te akvizirali tvrtku Alter Info.

King ICT, jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj, godinu privodi kraju s procijenjenim rastom prihoda od približno 10 posto, zadržanom profitabilnosti i ukupno 770 zaposlenika.

“Naše brojke su iznad tržišnih indikatora velikih i srednjih poduzeća IT sektora i zvuče ohrabrujuće. Pokazujemo stabilnost, otpornost, sposobnost prilagodbe i ispravnosti strategije velikog sistem integratora, pouzdanog pružatelja širokog spektra IT usluga, rješenja i proizvoda na domaćem, regionalnom i netom iskoračenom tržištu zapadne Europe”, poručuju iz kompanije.

Ističu i da nastavljaju s daljnjim širenjem na Zapad, čemu svjedoči i otvaranje podružnice KING ICT Belgija u Bruxellesu. Također, navode, početkom 2023. godine, NATO je odabrao KING ICT za jednog od dva ključna cyber security partnera za operacije diljem svijeta.

“To znači da je u 2023. i 2024. godini KING ICT zadužen za odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih cyber security rješenja za NATO Agenciju”, istaknuo je na druženju s novinarima Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT.

Od ostalih projekata na kojima rade iz kompanije izdvajaju one za Končar, Hrvatske šume, Podravku, Studenac kao i implementaciju Inteligentnog transportnog sustava u Splitu, a što je, kažu, jedan od najmodernijih projekata u Europi. Napominju i da su takvi projekti već uspostavljeni u Zadru i Šibeniku, gdje su podigli iskustvo sudionika u prometu na viši nivo.

“Projekti su dio “smart city” koncepta , a uključuju, između ostalog, pametne semafore, videonadzor, informiranje putnika o prometu, prioritizaciju vozila javnog prijevoza i hitnih službi, sustav za praćenje vremenskih uvjeta te opremanje Centra za kontrolu i nadzor prometa”, objašnjavaju iz King ICT-a.

U maloprodajnom segmentu izdvajaju projekt implementacija bežičnog mrežnog rješenja za Studenac, a koji je omogućio adekvatnu pokrivenost i kvalitetu signala u prostorima maloprodajnog lanca, kao ključnu podršku poslovanja.

Navode i da u suradnji s Končar Digitalom, za tvrtku Končar, provode projekt konsolidacije i modernizacije cjelokupne ICT infrastrukture Grupe. Uspješno je, nastavljaju, završena i implementacija SAP ERP rješenja za Hrvatske šume, što predstavlja jednu od najvećih SAP implementacija u Hrvatskoj ove godine.

“Od ostalih brojnih projekata, svakako vrijedi spomenuti onaj tvrtke Smart Energy za Podravku. Radi se o trenutno najvećoj investiciji u integrirane elektrane u RH. U sklopu projekta provest će se izgradnja fotonaponskih elektrana koje će investitoru osigurati značajne uštede u trošku električne energije i smanjiti emisije ispušnih plinova. Projekt uključuje 5 fotonaponskih elektrana, a obuhvaća više od 40 krovova”, istaknuo je Barišić.

Osim brojnih projekata, što odrađenih, što onih koji su u tijeku, iz King ICT-a navode i da su preuzeli tvrtku Alter Info. Time je kažu, proširena lepeza usluga i proizvoda u području kibernetičke, odnosno informacijske sigurnosti.

“Alter info donosi nove konzultantske i programerske kompetencije, nove klijente koji su trenutno postojeći korisnici proizvoda i usluga tvrtke Alter Info te preuzimanje software rješenja AlterRisk”, ističe Barišić.

Podsjećaju i da su 2021. preuzeli još jednu kompaniju – Omega Software.

“Zadovoljni uspješno provedenim inicijativama, rastom broja naših djelatnika, rastom prihoda i jačanjem partnerstava, veselimo se što je iza nas jedna uspješna poslovna godina. Svjesni velikih izazova, ali i motivirani odličnim rezultatima koje smo ostvarili, spremni smo za novu, 2024. godinu”, zaključuje predsjednik Uprave King ICT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close