Našem King ICT-u posao od 30 milijuna eura, već drugi za NATO

Autor: Josipa Ban , 23. siječanj 2023. u 08:39
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ugovor na 30 milijuna eura, javljaju iz King ICT-a, potpisan je 12. prosinca, a na snagu stupa početkom veljače.

King ICT ponovno je dobio posao za NATO odnosno njihovu Agenciju za komunikacije i informacije (NATO NCI).

Domaća IT kompanija tako je uz belgijski IBM jedan od dva ključna partnera za kibernetičku sigurnost za NATO operacije diljem svijeta. King ICT i IBM pružat će usluge implementacije i konfiguracije u području kibernetičke sigurnosti (Indefinite Delivery Indefinite Quantity (IDIQ)) s ciljem ubrzanja i optimiziranja implementacije rješenja iz područja kibernetičke sigurnost za cijeli NATO Enterprise.

Ugovor na 30 milijuna eura, javljaju iz King ICT-a, potpisan je 12. prosinca, a na snagu stupa početkom veljače. Ugovoren je na dvije godine i dvije jednogodišnje opcije produženja.

To znači da će u nadolazeće dvije godine tvrtke KING ICT i IBM Belgija imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih rješenja kibernetičke sigurnosti za NATO.

”Ponosni smo na naše stručnjake i počašćeni velikim povjerenjem koje nam daje NCI Agency. Ovo je još jedan pokazatelj da je KING ICT uvelike zakoračio na zapadno tržište i da hrvatski stručnjaci itekako mogu biti ravnopravni u međunarodnoj konkurenciji, okruženi najvećim svjetskim IT tvrtkama. Kontinuirano ćemo raditi na tome da opravdavamo dano nam povjerenje”, komentar je King ICT-a na dobivanje posla.

Rebecca Benson iz NATO-a, rekla je da će ovi ugovori NCI Agenciji dati fleksibilnost i mogućnost dobivanja brze podrške od dva pouzdana dobavljača za instalaciju i konfiguraciju opreme za cyber sigurnost.

Prvi posao s NATO agencijom King ICT odradio je u 2022., a taj je, isto iz područja kibernetičke sigurnosti, bio vrijedan 7,8 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close