U 2023. finale masivnih investicija, modernizacija ‘teška’ više od 50 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 16. prosinac 2022. u 06:22
Uložili su i u nova 42 kamiona te 21 poluprikolicu s najsuvremenijom opremom/PD

Novi pogoni u Ravči i Ljubuškom, nastavljaju ulagati u Čakovcu i Karlovcu.

Grupa Pivac odavno je prerasla svoju primarnu djelatnost, proizvodnja i prerada mesa, te zadnjih godina intenzivno ulažu u modernizaciju te širenje kapaciteta, a u tijeku su im investicije teške 50-ak milijuna eura.

Kako nam kažu u samoj kompaniji, njihova poslovna politika počiva prvenstveno na osiguravanju što je moguće većeg udjela domaće sirovine u finalnim proizvodima te ulaganju u proizvodne procese, vlastite transportne sustave i maloprodajne mreže.

Objedinjavanje proizvodnje
“U skladu s tim u sljedećoj godini planiramo završetak i puštanje u rad projekta Ravča 2, koji se odnosi na drugu fazu investicije u Gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca, gdje se, neposredno uz pršutanu otvorenu 2020. godine, upravo privodi kraju gradnja novog objekta.

Objekt obuhvaća pogon za preradu mesa površine 15.520 m2 te servisne prostorije za zaposlenike, administrativno-upravni dio i proizvodni dio za obradu svinjskih i goveđih trupova te mesa ostalih životinja.

Investicija je vrijedna 30 milijuna eura te će nam omogućiti potpuno objedinjavanje proizvodnih procesa na jednoj lokaciji, ali i povećati proizvodne kapacitete te tako otvoriti priliku za bolje pozicioniranje proizvoda na tržištu, a dugoročno i značajniji iskorak na europsko tržište”, navode iz Pivca.

Dodaju da će obujam proizvodnje dodatno u 2023. godini proširiti novim pogonom za obradu i preradu mesa koji grade u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini, vrijednim osam milijuna eura.

“Kompleks će biti smješten u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno i prostirat će se na više od 7500 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu ćemo zaposliti minimalno pedesetak djelatnika te će se i u njemu, baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, svi tehnološki procesi proizvodnje odvijati po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti”, ističu iz ove tvrtke.

U sljedećoj godini nastavljaju, kako kažu, i s investicijama u postojećim pogonima u Čakovcu i Karlovcu, a i dalje su usmjereni na osnaživanje maloprodajne mreže pa tako u svrhu širenja asortimana upravo finaliziraju izgradnju novog skladišno-logističkog centra u Karlovcu površine 4500 m², vrijednog sedam milijuna eura.

Kako bi ono što su proizveli u svakoj od sastavnica Grupe Pivac bilo sigurno dopremljeno do vlastitih maloprodaja, partnerskih trgovačkih lanaca ili do zemalja u koje izvoze, nužno je imati i specijalizirana vozila visoke klase kako bi se očuvala kakvoća proizvoda i zadržali kontrolirani uvjeti u svakom segmentu distribucije u tzv. hladnom lancu, te su tako prije mjesec dana povećali ukupan kapacitet prijevoza robe za više od 400 tona.

Godišnje 13 milijuna kilometara
“Sva novonabavljena vozila marke Mercedes-Benz – 42 kamiona i 21 poluprikolica, opremljena su najsuvremenijom opremom te se odlikuju većom učinkovitošću, komforom i pouzdanošću, a s njima naš vozni park premašuje 250 različitih vozila opremljenih i prilagođenih za sve namjene i potrebe Grupe.

Transport naših proizvoda odvija se iz distributivnih centara u Vrgorcu, Karlovcu i Čakovcu diljem cijele Hrvatske, ali je organiziran i izvoz u Njemačku, Austriju, Nizozemsku, Poljsku, Italiju, Dansku, Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku.

Godišnje naša dostavna vozila i kamioni ukupno prijeđu čak više od 13 milijuna kilometara, a u Grupi je zaposleno 160 vozača u sustavu transporta”, navode iz ove tvrtke. Naglašavaju da imaju i svoj vlastiti servis za vozni park, a sva se vozila nakon 10 godina uporabe zamjenjuju novima.

Komentirajte prvi

New Report

Close